Epilarea cu ceară duce la apariția varicelor

Potrivit unui studiu, cea mai preferată metodă de epilare de către femei este ceara epilatoare, deoarece aceasta nu este costisitoare, se poate aplica și acasă iar durata efectului este mai mare în timp și duce la subțierea firelor de păr.

Există și alte metode de înlăturare a părului nedorit care pot înlocui ceara, ca de exemplu, epilarea cu lamă, cu laser, cu aparatul individual, cu creme, cu penseta în cazul sprâncenelor și cu plasturi. Dar ceara, spre deosebire de aparat, încălzește pielea și se produce dilatarea porilor, firul putând fi extras mult mai ușor.

Această metodă de a folosi ceara epilatoare fierbinte nu este una foarte benefică pentru sănătate, ea putând duce la apariția varicelor.
„Temperatura ridicată a acesteia duce la dilatarea vaselor sanguine din piele, iar smulgerea firului de păr și desele infectări duc la procese inflamatorii ce au menirea de a degrada de asemenea structura pereților venoși”, a precizat un dermatolog.
În acest fel se produc dilatații venoase cronice, adică varicele. Aceste dilatații pot să apară în toate zonele corpului unde ai folosit ceara, așadar nu doar pe picioare, ci și pe brațe sau chiar deasupra buzei superioare - mici vase de sânge vineții ca niște firișoare.

CITEȘTE ȘI: CARD SĂNĂTATE. Nicolae Bănicioiu: Poate fi validat în orice instituție medicală, cu excepția farmaciilor 

„Este preferabil ca epilarea să se facă cu aparat individual electric de epilare, iar înainte şi după această operaţiune este obligatorie folosirea soluţiilor dezinfectante. Dacă se optează pentru ceară, aceasta trebuie să fie de unică folosinţă”, a precizat prof.dr. dermatolog Anca Zbranca.

Specialiștii recomandă ca zona axilară și înghinală să fie epilată fie cu un aparat de ras, care se folosește de către o singură persoană, fie cu crema epilatorare și nu cu ceară deoarece pielea din aceste zone este foarte fragilă și nu suportă tracțiunea brutală pentru îndepărtarea pilozității.

Epilarea cu ceară fierbinte implică și alte dezavantaje, igiena pe care o implică lasă de dorit deoarece temperatura ridicată pe care o are ceara duce la dilatarea porilor și după extragerea firului, microbii pot pătrunde mai ușor. Ceara epilatoare mai favorizează și iritațiile și îți creează o stare de incomfort, provocată de durere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel