Dragnea: S-au dat autorizaţii de construcţie într-o zonă cu risc de calamitate

Liviu Dragnea.jpeg
Liviu Dragnea.jpeg

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, unde patru case au fost luate de viitură şi alte 17 au fost avariate în urma inundaţiilor puternice, că locuinţele au primit autorizaţii de construcţie emise de Primărie într-o zonă "supusă riscului de calamitate".

Cele patru case care au fost luate de viitură în cursul zilei de luni se aflau pe malul râului Eşelniţa, care în mod normal, potrivit localnicilor, are o albie de trei metri, dar viitura a făcut ca aceasta să crească luni cu peste 50 de metri, până la casele afectate, informează Mediafax.

"Trebuie să spunem încă o dată pentru a nu ştiu câta oară că nu se respectă regimul de autorizare, s-au acordat autorizaţii de construcţii în această zonă care este supusă riscului de calamitate. Indiferent ce se spune că sunt cursuri de apă care sunt seci sau cursuri de apă care au debit foarte mic, atunci când plouă pe aceşti versanţi nu îţi trebuie foarte multă carte ca să înţelegi că se strânge foarte multă apă şi loveşte exact în malul apei. Din acest motiv s-a întâmplat ce s-a întâmplat aici, sper să înţeleagă toată lumea că asta nu este o zonă unde se poate construi", a spus Liviu Dragnea, la Eşelniţa, după ce a mers în zona în care patru case şi patru imobile ale unor agenţi economici au fost distruse de viitură.

Vicepremierul Dragnea a fost însoţit la Eşelniţa de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, care a a criticat şi el faptul că s-au acordat cu prea mare uşurinţă autorizaţii de construcţie a caselor în zone cu risc de calamitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel