Doliu în lumea teatrului românesc. Actrița Ileana Ploscaru, ”dedicată întru totul scenei”, a murit

FOTO: Freepik @rawpexels
FOTO: Freepik @rawpexels

Actrița Ileana Ploscaru, premiată în 2021 la Gala UNITER pentru întreaga activitatea, a murit la vârsta de 92 de ani.

”Ileana Ploscaru a fost un rafinat om de teatru. O personalitate artistică distinsă și puternică, dedicată întru totul scenei. De-o forță, vigoare și statornicie care sunt puse pe seama iubirii imense pentru teatru și public.

Ileana Ploscaru a fost un model de dăruire, de profesionalism și de respect pentru meseria căreia i s-a dedicat până la 86 de ani. La Gala Premiilor UNITER din anul 2021 a primit din partea Senatului UNITER Premiul pentru întreaga activitate...”, a scris UNITER pe contul de Facebook.

”Colaborarea noastră a început acum aproape 35 de ani cu ocazia venirii mele la Constanța, unde am descoperit-o ca pe o forță vulcanică, intuitivă, ce m-a ajutat în creație, percepând din preaplinul său talent că aveam să încep o nouă școală de teatru alături de magia răspândită de această măreață doamnă a Teatrului.

Îi voi fi mereu recunoscător doamnei Ileana Ploscaru pentru onoarea ce mi-a făcut-o lucrând cu mine. Mi-o doresc cu egoism și speranță în mai toate distribuțiile mele, fiind conștient de gama enormă pe care o stăpânește și a dovedit-o cu alți colegi ai mei în zeci de spectacole de succes. Pe mine m-a uluit virtuozitatea cu care a schimbat registrele, talentul cu care a putut trece, sub biata mea baghetă, de la Molière, Goldoni sau Cehov!”, apare pe coperta a antologiei teatrologice Ileana Ploscaru. Teatru, teatru și iar teatru... apărută la Editura Fundației Culturale Camil Petrescu în anul 2017, mărturisirea făcută de regizorul Dominic Dembinski despre întâlnirea cu Ileana Ploscaru.

Citește și: Doliu în lumea muzicii. Violonistul Lolică Nicolae, un apropiat al lui Ștefan Bănică Jr, a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel