Documentarul "Lumea văzută de Ion B.", câştigător al unui premiu Emmy

'Lumea văzută de Ion B.' a câştigat un Emmy
'Lumea văzută de Ion B.' a câştigat un Emmy

Filmul documentar "Lumea văzută de Ion B." a câştigat luni seară, la New York, premiul Emmy Internaţional la prestigioasa categorie "Arts Programming" (programe de artă), la cea de-a 38-a ediţie a galei organizate de "International Academy of Television Arts & Sciences", transmite Associated Press.

"Lumea văzută de Ion B." este primul documentar realizat de HBO în Europa Centrală, ce a fost nominalizat la Premiile Emmy Internaţional. Regizorul filmului, Alexander Nanau şi producătorii Carmen Harabagiu şi Aurelian Nica au fost prezenţi la gala Emmy Internaţional de la New York.

Filmul prezintă povestea lui Ion Bârladeanu, care de la o viață de cerșetor a sărit la statulul de artist internațional. Are 62 de ani și este singurul reprezentant autentic al pop art-ului, un curent ce făcea ravagii în anii 50-60 în SUA și Marea Britanie.

În urmă cu trei ani, Ion Bârlădeanu locuia în ghena unui bloc bucureștean de pe calea Moșilor. În ”locuința” sa, aduna tot ce considera a fi valoros din cele aruncate de vecini și astfel a ajuns să citească reviste, ziare și cărți, obiecte de care ceilalți par să se despartă fără regrete. Nimeni nu știa despre talentul la desen a bătrânului. Talent pe care și l-a dezvoltat singur încă din anii 60. A creat atât desene cât și nenumărate colaje, pe care le numește ”filmele mele” și care, după mult timp în care au stat acoperite de gunoaie, l-au așezat lângă marii artiști ai genului cum ar fi Richard Hamilton, Tom Wesselmann sau Andy Warhol.

Citeşte şi:

Documentarul “Lumea văzută de Ion B.” a fost nominalizat la Premiile Emmy- video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel