Diversiune în Senat. Cum îi păcălește PSD pe directorii de școli

Un site de știri apropiat PSD a lansat o marți dezinformare, potrivit căreia Senatul dă astăzi un vot care anulează consursurile pentru directori de școli aflate în plină desfășurare. 

Însă, chiar dacă Senatul ar vota Legea 352/2016, pentru modificarea art.352 alin.(1) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, nu se schimbă nimic în desfășurarea concursurilor. Articolul în jurul căruia se dă bătălia între Guvern și Ecaterina Andronescu, fostul ministru PSD Educației, prevede că organizarea concursurilor pentru directorii de școli se poate face doar în vacanța de vară.

Astfel, se susține PSD ar anula concursul organizat de MEN condus de Mircea Dumitru și ar lăsa pe funcție directorii interimari ai guvernului Ponta.

În realitate, după adoptarea legii nu se întâmplă nimic! Până la o eventuală promulgare trec 45 de zile, asta în cazul în care președintele nu o trimite pentru verificare la CCR. În cazul, cel mai probabil, în care Klaus Iohannis face o sesizare de neconstituționalitate, legea ar urma să intre în vigoare anul viitor. Iar concursul, desfășurat legal, își va fi făcut efectele, în baza legii actuale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel