Display-urile flexibile urmează să fie produse la scară largă

Ecran flexibil
Ecran flexibil

Ecranul felxibil reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru producătorii electronicelor de larg consum. Datorită numeroaselor aspecte care trebuie luate în calcul pentru producerea unor astfel de ecrane, dar şi materialele scumpe din care ar putea fi confecţionate, puţine companii au încercat să aprofundeze cercetările şi s-au rezmat la a scoate pe piaţă versiuni cât mai îmbunătăţite ale display-urilor actuale.

Altături de Sony, companie care de câţiva ani lucrează la astfel de ecrane, mai există un producător asiatic care a acceptat provocarea şi a reuşit să fabrice un ecran flexibil promiţător. Este vorba Samsung, care tocmai a prezentat un display "flexible AMOLED" de 4.5 inch şi 800 x 480 pixeli rezoluţie.

Sud-coreeni au declarat că sunt gata să producă ecrane felxibile în anul 2011. Până în prezent, la fabricarea acestor display-uri se folosea sticla, un material scump şi cu numeroase limitări. Noul prototip este realizat dintr-un plastic special , mai ieftin şi mai potrivit pentru atingerea unor specificaţii foarte bune: rezoluţie mare, timp de răspuns cât mai mic, consum redus de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel