EXCLUSIV  Dialogul Speranței. Florin Piersic: Multe am trăit și făcut de când exist, dar niciodată până acum nu mi s-a cerut așa ceva

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Florin Piersic: „Multe am trăit și făcut de când exist, dar niciodată până acum nu mi s-a cerut...

... să scriu prefața unei cărți. Iată că astăzi, puștiul ăsta, Dan Negru mă provoacă”. Așa începe Florin Piersic prefața cărții Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului, apărută, joi, 14 aprilie, la Editura Bookzone.

„L-am întrebat de ce s-a gândit la mine pentru această prefață. Mi-a răspuns: „Florin, tu ești cel mai bun comunicator.” Comunicator? Astea-s vorbe din astea noi, deștepte, ale celor care patinează cu degetul pe ecranele telefoanelor din care poți să afli tot ce există pe lume... Frumos, dar nu e genul meu!”, a scris Florin Piersic în prefața cărții pe care vă invită să-l descoperiți pe preotul Vasile Ioana în dialog cu Dan Negru.

„Acum ceva vreme, undeva în centrul Bucureștiului, trecând pe lângă o cafenea, văd un afiș lipit pe ușă. Scria așa: “Nu avem internet. Vorbiți între voi”. Genial! Amuzant, dar în același timp, trist. Pentru că da, oriunde mă duc, privesc oamenii. Toți sunt cu ochii în telefoane, ore și ore în șir, ignorându-i pe cei din jur. Vrând poate să-și alunge propria singurătate sau plictiseală, oamenii devin de fapt tot mai singuri. Să mă înțelegeți bine.


Mă amuză cumva tehnologia asta modernă, cu boxe inteligente care ne controlează casa și viața, ne înlocuiesc memoria, ne asistă în toate. Dacă îi declari unui asemenea aparat “te iubesc”, îți va răspunde: “Iubirea romantică este între oameni. Eu sunt aici să te servesc.”


Eu cred că mai mult decât orice, vrem să fim iubiți. Dan Negru și Părintele Vasile Ioana ne transmit prin această carte frumosul din mintea și inima lor, frumosul din jurul nostru, ne iubesc, ne îmbogățesc, așa că, să le răspundem la rândul nostru cu aceeași iubire, citindu-i. Citiți-i pe hârtie, sau chiar pe ecranul telefoanelor, fără de care nu mai putem exista, citiți-i oricum, dar citiți-i. Și iubiți-i! Dialogul cu Părintele Vasile Ioana va fi unul plin de învățăminte pe care abia îl aștept”, a mai scris Florin Piersic.

VEZI ȘI: Dan Negru, în dialog cu preotul Vasile Ioana: Aveam atunci toate datele să mă smintesc, să mă întorc împotriva religiei. Mai mult decât atât, aveam toate datele să fac rău Bisericii

Din topul audiențelor TV în file de poveste, Dan Negru se destăinuie în acest volum, atât în fața părintelui Vasile Ioana, dar și în fața ta, cititorule. Confesiunea greșelilor lui, în care și tu te vei regăsi, cât și vorbele pline de lumină ale părintelui, îți vor alina și ție frământările sufletești și te vor ghida către o viață trăită cu sens.

Subiectele din carte sunt abordate într-un stil actual și de impact, împletind armonios două perspective asupra vieții din care se elimină aparentul antagonism și se creează o uniune și un dialog între ceea ce părea, altfel, divizat; cea a omului modern, și cea a omului cu căutări spirituale. Dialogul ni-l înfățișează pe omul modern deschis soluțiilor pe care credința i le poate oferi, iar pe credincios, foarte ancorat în realitățile actuale.

Cu alte cuvinte, acest volum îți va deschide calea către tine, te va învăța să te ierți și să-i ierți pe cei ce ți-au greșit, să te iubești și să îți prețuiești viața. Și te va ghida către centrul inimii tale, acolo unde se află Dumnezeu de fapt, acolo unde adevărul personal încearcă să se facă auzit, dar e din ce în ce mai greu să-l asculți într-o lume zgomotoasă.

Aici puteți găsi cartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel