Deputații, lovitură pentru ALDE: Moțiunea împotriva Ralucăi Prună, respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de ALDE 'Drepturile omului nu sunt un lux' la adresa ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Moţiunea a fost respinsă cu 84 voturi 'împotrivă', 45 voturi 'pentru' şi 85 abţineri. Patru deputaţi nu au votat. Semnatarii - 53 de deputaţi de la PSD, UNPR, ALDE, UDMR, neafiliaţi- spuneau că demersul a plecat de la o afirmaţie a ministrului Raluca Prună, potrivit căreia 'OUG nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic'.

Iniţiatorii documentului cereau demisia ministrului Justiţiei. 'Dacă nu vă veţi da demisia ori dacă nu veţi fi demisă de către şeful Guvernului, înseamnă că nu aţi făcut decât să daţi glas prin declaraţia dumneavoastră, precum şi formă juridică prin ordonanţa pe care aţi iniţiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor ce este împărtăşită de întregul Executiv', se arăta în document, potrivit Agerpres. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, prezentă la dezbateri, a precizat că nu serveşte nimănui să se poarte o discuţie în termenii 'caricaturali' ai moţiunii simple propuse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel