Decontări false de la asigurările de sănătate din SUA. Sume amețitoare

Autoritățile federale americane au inculpat 243 people pentru fraude în sistemul de asigurări de sănătate Medicare, valoarea prejudiciului ridicându-se la 700 milioane dolari. Printre acuzați se numără 46 de medici și asistente. Cercetările au fost derulate de o unitate specială, incluzând procurori, agenți FBI și specialiști în sănătate publică, de la nivel central și local.

Cele mai mari fraude sunt raportate la New York și Miami, scrie USA Today.

Banii au fost obținuți prin decontări false. De exemplu, arată procurorul general Loretta Lynch, un spital psihiatric din Miami  a decontat zeci de milioane de dolari pentru psihoterapie intensivă, care în realitate consta în mutarea pacienților dintr-o rezervă în alta. Mulți dintre pacienți aveau demență sau Alzheimer și nu ar fi putut să comunice cu psihoterapeuții.

Decontări pentru produse nenecesare,  în valoare de 22 milioane de dolari, s-au făcut în Louisiana și California, unde companiile care vindeau glucometre au trimis astfel de dispozitive și pacienților care nu aveau nevoie de ele. Au mai fost decontate studii și servicii, vizite la domiciliu și terapii ocupaționale, neefectuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel