De ce USA se citește Uniunea Sovietică Ailaltă

val-valcu
val-valcu

Din când în când, un tip cu nume ciudat apare pe prima pagină a ziarelor apropiate Puterii: Gâtenștaif sau cam așa ceva. Nu l-am văzut la inundații, cu vreun sac de nisip în cârcă, nici cu vreo investiție, sau vreun fond PHARE, prin vreo regiune defavorizată, că avem destule. Nici n-are de unde, că e ambasadorul Americii, iar fondurile, câte om reuși să atragem, vin de la Coana Europa. Americanii, cu Bechtel în frunte, au venit mai mult la luat, dacă vorbim pe partea economică, iar de dat, dau sfaturi. Până la urmă, și alea ar fi bune, dacă n-am fi intrat în UE, care va să zică dacă nu am fi adoptat (la impuse) modelul european.

Că America face jocurile la nivel planetar e, oricum, mai bine decât să le facă URSS-ul. Dar asta nu înseamnă că USA trebuie să le amintească mereu celor mai mici că pe vremuri i se spunea Uniunea Sovietică Ailaltă. Vulturul de pe stemă le-a luat ambasadorilor americani mințile, de se poartă ca hegemonii din timpul Imperiului Roman?

Cum e să faci o conferință de presă pe puntea unui crucișător american, simbolul puterii militare globale care este America, și să spui românilor pe cine să voteze? Altfel, cum să interpretez faza cu confiscarea averilor, pe care o recomanda românilor Gâtenșteif zilele trecute, de la bordul vasului de luptă al SUA? Mi-e greu să cred că face pe prostul și nu a înțeles că propunerea președintelui Băsescu (aia cu Constituția) e doar o etapă a campaniei sale electorale permanente. Vrăjelile cu anticorupția or ține la fraieri, dar nici chiar oligrofrenii nu vor să ieșim din UE, ca să putem să radem bogații care nu pică la pace cu Băsescu. Or să marce votul, ca de fiecare dată, după care se vor întoarce la OTV, să le spună Elodia dacă trăiesc bine.

Aș accepta aceste sfaturi cu o condiție: să fie reciprocitate. Adică să nu-i dea yankeii un șut în cur ambasadorului român, când le-o cere să interzică pedeapsa cu moartea, de pildă.

Aș prefera ca Gâtenșteif să-i facă jocurile lui Băsescu pentru a-și rezolva problemele din tribunal, cu nu știu care funcționar român. Înțeleg și nu mă supăr. Mi-ar părea însă rău să-i fi așteptat douăjde ani pe americani, doar ca să aleagă ei în locul meu cine le va semna contractul pentru noile MIG-uri 16, second hand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel