Cum va fi vremea de Crăciun în România. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Cum va fi vremea în zilele următoare, dar și de Crăciun.

Vremea din România oscilează, cu temperaturi care seamănă mai mult cu cele de primăvară decât de decembrie, înainte de Crăciun. Meteorologul de serviciu, Oana Catrina, a vorbit la Realitatea Plus despre ce așteptări să avem, din punct de vedere meteorologic, în zilele următoare.

”Astăzi, ne vom bucura în continuare de o vreme stabilă și asta înseamnă că precipitațiile vor fi foarte puține, în special prin zonele de munte și prin centru. Avem o vreme atipică pentru perioada în care ne aflăm, cu valori ale temperaturii peste cele normale, în mai toate regiunile. 

Pot spune că astăzi maximele se opresc la 12, chiar 13 grade în partea de sud a țării, în condițiile în care în mod normal ar trebui să se înregistreze temperaturi maxime cuprinse între -2 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori de temperatură în partea de sud a țării, iar cele mai scăzute, în zonele depresionare, cu în jur de 3 grade în Capitală.

Astăzi, în Capitală, avem o vreme stabilă, lipsită de precipitații, cu un cer mai mult senin, vânt slab până la moderat și în termometre în orele amiezii - 11 grade, chiar 12 grade în centru”, a declarat meteorologul de serviciu Oana Catrina, la Realitatea Plus.

Temperaturi mai ridicate decât normalul, de Crăciun

”Până la Crăciun, mai sunt 5 zile, dar, din datele de care dispunem în acest moment, scenariile indică faptul că de Crăciun vremea va fi una cât se poate de stabilă, precipitațiile vor apărea doar pe suprafețe mici, cel mai probabil în masivele nordice, iar temperaturile, din datele de care dispunem, vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei de Crăciun.

Dar, până de Crăciun, trebuie să atragem atenția asupra faptului că, cel puțin de vineri, vremea se schimbă, nu vom mai vorbi de o vreme stabilă ca cea de astăzi sau cea de mâine.

De vineri. își fac apariția precipitațiile, în special în regiunile vestice, centrale, nordice și în zonele de deal și de munte și doar pe arii restrânse, în rest. Valorile de temperatură vor marca și ele o scădere față de cele care se vor înregistra astăzi, se vor apropia de cele normale și trebuie punctat faptul că vremea va fi una vântoasă în toate regiunile, atât vineri, cât și sâmbătă.

Cu alte cuvinte,  până de Crăciun ne vom confrunta cu o vreme vântoasă, vineri și sâmbătă, și cu precipitații pe arii extinse în regiunile vestice, centrale, nordice, la deal și la munte, și pe arii mici în rest”, a mai spus meteorologul.

Citește și: ANM, alertă meteo: Cod Galben de ceață și ghețuș în nouă județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel