Culoarea părului îți dezvăluie vulnerabilitățile medicale

color
color

Culoarea naturală a părului unei persoane oferă date despre riscul acesteia de a suferi anumite boli, precum Parkinson sau scleroza multiplă, este concluzia la care au ajuns cercetătorii în urma unor studii clinice, derulate pe parcursul a mai multor ani. În consecință, roșcatele riscă să sufere de Parkinson, blondele trebuie să își protejeze cât mai bine ochii și pielea, în timp ce brunetele se luptă adesea cu dependența de nicotină.

Potrivit lyla.ro, genele responsabile de culoarea părului sunt răspunzătoare și pentru dezvoltarea diverselor boli și afecțiuni.

Roșcatele

Astfel, dacă faci parte din cercul exclusivist al roșcatelor, trebuie să știi că te confrunți cu o rezistență mai mare la anestezic, comparativ cu persoanle blonde sau bruntete. De aceea, persoanele roșcate au nevoie de o cantitate de anestezic mai mare cu 20%, față de celelalte, această realitatea datorându-se unei mutații genetice moștenite.

De asemenea, persoanele roșcate prezintă un risc mai mare pentru boala Parkinson, cu 50% mai mare decât restul, din cauza apropierii genei mutante responsabile pentru culoarea roșiatică a părului de gena care poate provoca boala respectivă, reliefează un studiu încheiat în 2009 la Harvard.

Tot persoanele roșcate sunt cele care trebuie să fie atente la stresul puternic, deoarece vor fi mai afectate decât celelalte. Motivul: factorii genetici responsabili de controlul producției de melanină sunt, de asemenea, cei care controlează și felul în care organismul răspunde la factorii de stres.

Blondele

Persoanele blonde prezintă cel mai mare risc de a dezvolta degenerarea maculară, o afecțiune ce include o varietate de boli de natură oftalmologică ce se caracterizează prin afectarea vederii, până la orbire. Așadar, ochelarii de soare cu factor ridicat de protecție împotriva razelor ultraviolete sunt imperios necesari. Blondele trebuie să asigure o atenție sporită și pielii, întrucât ele au o vulnerabilitate sporită și pentru dezvoltarea cancerului de piele, datorită producției reduse de melanină.

Brunetele

Pentru brunete, o problemă serioasă este dependența de nicotină. Melanina responsabilă de această culoare încetinește ritmul de metabolizare al nicotinei în ficat, motiv pentru care nicotina rămâne mai mult în organism, oferind mai multă dependență, este rezultatul unui studiu realizat în 2009 la universitatea de stat din Pennsylvania.

Tot brunetele sunt cele care, deși prezintă șanse scăzute de a dezvolta melanom sau endometrioză, au risc mai mare de a dezvolta limfom non-Hodgkin, care reprezintă o formă de cancer ale sistemului limfatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel