Criză pe piața produselor made in China. Jucării mai puține și mai scumpe de Crăciun

Europa se va confrunta anul acesta și cu o criză a jucăriilor. Chiar dacă veniturile au scăzut, occidentalii nu au renunțat la cadourile pentru copii, de Sărbători. Mai ales că prețul jucăriilor nu e o problemă pentru un cetățean al UE. Criza din magazinele de jucării nu este influențată  de criza financiară, ci mai ales de criza de muncitori căreia a trebuit să-i facă față fabricile de jucării din China.

În ciuda problemelor economiei mondiale,  China are o creștere semnificativă a PIB-ului, iar autoritățile au investit serios în infrastructură și în dezvoltarea economiei. Astfel, peste 3 milioane de muncitori pe care se bazau fabricile de jucării din sudul Chinei, proveniți din zone rurale din întregul teritoriu chinezesc, nu au mai venit la muncă după vacanță, deoarece și-au găsit slujbe în zonele de origine, anunță BBC.  Investiția în șosele, căi ferate și construcții publice a crescut cererea de lucrători în regiunile mai puțin dezvoltate economic și a rărit forța de muncă în fabricile din sudul ”capitalist”.

În aceste condiții, în care în luna octombrie nu exista forță de muncă, mulți patroni ai fabricilor de jucării au decis stoparea activității pentru că timpul de onorare a comenzilor este foarte scurt și riscă să rămână cu stocuri imense, după Crăciun. Astfel, criza de forță de muncă din China va provoca o criză a jucăriilor în Europa, deoarece mare parte din piața europeană a jucăriilor se bazează pe importul acestora din China.

Este și cazul României, unde retailerii care fac parte din marile lanțuri  vor putea mări prețul, pentru că majoritatea producției ia calea Europei occidentale și a Satelor Unite. Doar modelele învechite, care nu au cerere, vor putea fi găsite de Sărbători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel