Comisia Juridică, punct de vedere în favoarea sesizării CCR pentru Sebastian Ghiță

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat, luni, un punct de vedere prin care sugerează sesizarea CCR, după ce DNA i-a interzis lui Sebastian Ghiță exercitarea funcției de deputat. Un singur vot a stat împotriva punctului de vedere.

Deputatul UDMR Mate Andras a propus posibilitatea sesizării și a CSM pentru se analiza dacă a existat o abatere disciplinară a "cuiva".

"Întrebarea e dacă există în opinia Comisiei un conflict de natură instituțională între puterile statului — între puterea Legislativă și în asemenea caz, fiind vorba de Ministerul Public, este vorba de puterea Executivă, nu puterea Judecătorească. Dacă există, o dată pe latura constituțională trebuie sesizată CCR să ia o decizie. Ar trebui ca Biroul Permanent să sesizeze CSM pentru că există în opinia mea o altă abatere disciplinară din partea cuiva, pentru ca în exercitarea unui mandat nu poți interveni. Și mă întreb dacă nu cumva există și o latură penală a acestei situații", a spus deputatul UDMR.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță le-a cerut parlamentarilor, printr-o scrisoare, să reacționeze la decizia DNA în cazul său prin care i-a fost interzisă funcția de ales. El a susținut că este o decizie "extrem de gravă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel