COD PORTOCALIU  Cod portocaliu de inundaţii. Zonele afectate

Mihai Ciobanu / 18 iun 2018 / 10:02 Salveaza PDF Comentarii
Inundatii
Descriere foto: Inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă în următoarele două ore pe râurile Olt şi Topolog. 

Cod portocaliu de inundaţii în mai multe zone din ţară, din cauza ploilor abundente. Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, se vor semnala torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe afluenţii de stânga ai Oltului inferior aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru - amonte amonte acumulare Drăgăşani (judeţele Vâlcea şi Argeş). 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul inferior ai râului Topolog, menţionează hidrologii. Avertizările au fost transmise către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Olt şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Vâlcea şi Argeş. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26