COD PORTOCALIU  COD PORTOCALIU de caniculă! Meteorologul Alina Şerban: Vorbim de un val de căldură în extindere! Temperaturi de 40 de grade

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Meteorologul Alina Şerban, de la ANM, a vorbit despre un val de căldură în România. 

„Vorbim de un val de căldură în extindere și intensificare, astfel încât vremea va fi călduroasă în aproape toată țara. Acest lucru înseamnă temperaturi maxime ce vor depăși 30-32 de grade și disconfort termic din ce în ce mai accentuat. Mai mult decât atât, în partea de vest și de nord-vest a teritoriului, unde astăzi și mâine temperaturile maxime se vor situația între 37-30, poate chiar 40 de grade, disconfortul termic va fi foarte accentuat atât astăzi, cât și mâine”, a spus Alina Șerban, marți, 13 iulie, la Antena 3.

UPDATE:

Este cod portocaliu de caniculă în cinci județe din zona de vest a țării, unde temperaturile vor fi de 37 - 39 de grade în stația de măsurare. Disconfortul termic va fi accentuat. În nord-vest, centru, sud și eud - este este cod galben de caniculă.

Potrivit ANM, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37 - 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 - 20 de grade.

Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Caniculă până la finalul lunii iulie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar trebui în luna iulie, iar de la începutul lunii august ele devin apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi cele normale pentru această perioadă, ușor excedentare în iulie.

12 - 19 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice, centrale și nordice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali.

19 - 26 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

26 iulie - 2 august

Cu excepția regiunilor sud-estice și a extremității de sud a teritoriul, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

2 - 9 august

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel