COD GALBEN de vânt. Vezi care sunt zonele vizate

COD GALBEN de vânt. Vezi care sunt zonele vizate / Foto: Pixabay, de Geralt
COD GALBEN de vânt. Vezi care sunt zonele vizate / Foto: Pixabay, de Geralt

ANM a emis Cod Galben de vânt.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile pe parcursul acestei zile în şase judeţe din Dobrogea şi Muntenia, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, se vor semnala local şi temporar intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăşi 55 - 65 km/h.

De asemenea, până la ora 11:50, în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău (zona joasă) vântul va avea la rafale peste 55 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vreme schimbătoare de Florii și Paști

Meteorologii au anunțat că de Florii și Paști vremea va fi schimbătoare în toate regiunile țării. În următoarele două săptămâni, este posibil să plouă, iar valorile temperaturilor vor oscila destul de mult.

Administrația de Meteorologie anunță că în Banat, în 18 aprilie se va ajunge la valori de 12...13 grade, apoi va crește de la o zi la alta, până pe 24 aprilie, când va atinge 18...19 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade la începutul perioadei, apoi vor fi în creștere până la 7...8 grade în data de 16 aprilie, urmând să scadă ușor spre 3...4 grade în jurul datei de 19 aprilie. Ulterior, temperaturile minime vor marca o ușoară creștere, astfel că la sfârșitul intervalului vor atinge valori de 6...7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și din nou în intervalul 16 - 24 aprilie.

În Crișana, temperatura va scădea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade în data de 18 aprilie, apoi va crește până spre 18 grade la sfârșitul intervalului, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura se va situa în jurul valorii de 0 grade în primele 2 nopți, apoi va crește până spre 6...7 grade în 16 și 17 aprilie. În perioada 17 - 19 aprilie media minimelor va fi în scădere spre 2...3 grade, urmând ca până la finalul intervalului să crească din nou până la 6 grade. Trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou în perioada 16 - 24 aprilie.

În Transilvania, media maximelor în perioada 15 - 18 aprilie va scădea de la 20 de grade la 12 grade. Spre finalul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime de până la 16 grade. Media minimelor în primele 3 nopți va fi de -3...-2 grade, apoi va crește până spre 5 grade în 17 aprilie, iar în a doua săptămână de prognoză, media temperaturilor minime va oscila între 1...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și în intervalul 16 - 24 aprilie.

În Maramureș, media maximelor va ajunge la 12 grade în perioada 17 – 19 aprilie, apoi tendința temperaturii va fi de creștere ușoară, până spre 16 grade în ziua de 24 aprilie. Media minimelor în primele 3 nopți va fi de -2...0 grade, apoi va crește până spre 5 grade în 17 aprilie, iar în a doua săptămână de prognoză, media temperaturilor minime va oscila între 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie, precum și în intervalul 16 - 24 aprilie.

În Moldova, în perioada 17 – 20 aprilie se întrevede un nou proces de răcire, media maximelor urmând să coboare la 12 grade, iar minimele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade. După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 4...6 grade. Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va crește în perioada 16 - 24 aprilie.

În Dobrogea, în perioada 17 – 20 aprilie, scăderea de temperatură estimată, va însemna pentru această regiune, atingerea unor maxime de 12 și minime în jur de 6 grade. După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 7...8 grade. Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată după 17 aprilie.

În Muntenia, media maximelor va fi în creștere treptată, de la 12...13 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 14...15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18...20 de grade. Nopțile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor se va apropia de 0 grade, apoi până la finalul primei săptămâni se va ajunge la valori de 6...8 grade, iar în a doua jumătate a intervalului media acestora va fi de 4...6 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie. În restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe.

În Oltenia, temperatura aerului va scădea la 14...15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18...20 de grade. Alternanțe termice vor fi și în regimul nocturn al temperaturilor, care vor avea o medie de 0...1 grad în primele nopți, iar în restul intervalului vor oscila între 4...8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie, iar în 17 și 18 aprilie vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel