Cod galben de instabilitate până luni dimineață. Meteorolog: De luni, vom înregistra o scădere destul de accentuată a temperaturii

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a  emis atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până luni dimineața la ora 6:00 în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

Județele vizate de atenționarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Vaslui.

”Vorbim de un front atmosferic care a intrat încă de dimineață peste regiunile nordice, nord-vestice, deja până la această oră a detereminat cantități de apă mai însemnate în zona Maramureșului, am avut și intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie în partea de nord-vest a Transilvaniei. 

Acest cod vizează toate județele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, fiind valabil până mâine la ora 6, fiindcă ne așteptăm la perioade cu aceste furtuni, adică din nou averse cu caracter torențial, în sensul că fie în intervale scurte de timp, fie acumulare se vor depăși 20-25 l/mp, punctiform chiar 40 l/mp.

Vom avea parte și de acest vânt, cu aspect de vijelie, de 55-70 km/h și nelipsitele descărcări electrice și eventualele căderi de grindină”, a declarat meteorologul Mihai Timu la Realitatea Plus.

De altfel, a mai precizat meterorologul, luni ”vom înregistra o scădere destul de accentuată a valorilor maxime, local sub normele climatologice. Adică vro fi multe zone din țară în care nu o să mai depășim 25-26 de grade, având în vedere că astăzi, în sud, atingem 33-34 de grade”, a mai spus specialistul.

Citește și: ”Când în aer sunt temperaturi de 35 - 40 de grade, la nivelul solului pot fi cu 20 - 25 de grade mai ridicate”. De ce nu se răcorește, deși avem fenomene meteo severe: Ploaia nu mai ajunge la sol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel