COD GALBEN  Cod galben de caniculă în toată țara. Directorul ANM, Elena Mateescu: Temperaturile resimțite vor putea depăși 40 de grade la umbră

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări cod galben de caniculă. Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Vineri, 25 august, este în vigoare o atenționare de cod galben de caniculă pentru vestul, sudul şi sud-estul ţării. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

„Astăzi vorbim pentru zona de vest, sud, sud-est a țării de o atenționare meteorologică de cod galben. Vorbim de temperaturi care se vor situa între 33 și 36 de grade. Disconfortul termic va fi unul ridicat, deoarece indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

La ora 12:00 au fost confirmate 32 de grade la București-Filaret, 27-28 de grade pe litoral și la foarte multe stații din partea de vest, sud, sud-est a țări, valorile sunt de la 29 până la 31 de grade”, a spus Elena Mateescu.

Temperaturile resimțite vor putea depăși 40 de grade la umbră

Valul de căldură se va extinde şi intensifica în toată ţara sâmbătă şi duminică, iar disconfortul termic va fi ridicat. Meteorologii anunță temperaturi de până la 37 de grade Celsius la umbră.

„Sâmbătă și duminică, valul de căldură se va intensifica și extinde în toată țara. Vorbim de o atenționare de cod galben pentru toată țară, valabilă pentru zilele de 26 și 27 august. Vorbim de temperaturi între 33 și 37 de grade la umbră. Temperaturile resimțite vor putea depăși 40 de grade. De asemenea, nopțile vor fi tropicale cu valori ale minimelor cuprinse între 17 și 22 de grade. 

Valul de căldură se va menține în majoritatea zonelor țării”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel