City primește peste 200 de milioane de euro pentru câștigarea Premier League

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Manchester City a obținut o sumă record de 176,2 milioane de lire sterline (aproximativ 206 milioane de euro) în urma câștigării celui de-al treilea titlu consecutiv în Premier League, conform unui raport anual publicat vineri de liga de fotbal engleză, citat de Reuters.

Echipa Arsenal a ocupat locul secund și a primit un cec de 172,2 milioane de lire sterline, în timp ce Manchester United a fost recompensată cu 168,3 milioane de lire sterline pentru locul trei. Pe locul patru s-a situat Newcastle United, care a încasat suma de 164,3 milioane de lire sterline.

Un aspect interesant este faptul că echipele Tottenham, Chelsea, West Ham United, Everton și Nottingham Forest au primit sume mai mari decât cluburile care au terminat mai sus în clasament, acest lucru datorându-se numărului mai mare de meciuri televizate.

Chiar și echipa Southampton, care a ocupat ultimul loc în clasament și a retrogradat în Championship, a primit o sumă considerabilă, de 103,6 milioane de lire sterline.

Raportul anual al ligii pentru sezonul 2022-2023 a mai evidențiat prezența spectatorilor la meciuri, cu stadioane ocupate în proporție de 98,7%, o ușoară creștere față de sezonul precedent.

De asemenea, s-a remarcat faptul că 43% dintre participanți aveau vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, iar 28% dintre aceștia erau femei, ceea ce indică o diversitate a audienței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel