Cioburile României, la Bruxelles

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Tactica PDL de a exporta conflictul politic intern în Occident a dat rezultate: Comisia Europeană se reunește miercuri la Bruxelles, pentru a discuta ”lovitura de stat” și ”desființarea statului de drept” în România. În epoca Băsescu, țara noastră nu a avut o imagine bună în Vest. Guvernele PDL-iste nu au putut să îndeplinească o minimă formalitate: accesul României în spațiul Schengen. Acum, imaginea e țăndări. Scandalul de la Bruxelles în privința României va aduce prejudicii pe termen de câțiva ani celei mai sărace țări din UE, cu cel mai scăzut grad de absorbție a fondurilor europene.

E de prisos să mai amintim că la București nu s-a întâmplat nimic cu adevărat semnificativ în ultimele săptămâni, de când dl. Ponta este premier. Justiția a rămas la fel de ineficientă și coruptă, ca și Administrația, la fel și respectarea drepturilor omului. Dimineață, premierul Ponta se afla în ședință de guvern, vorbind despre DNA și interceptări de convorbiri telefonice, în timp ce în presa portocalie apăreau stenograme ale convorbirilor pe care șeful Guvernului le-ar fi avut cu un procuror din CSM. Nu este vorba doar despre o încălcare a drepturilor omului, este un atentat la siguranța națională. Convorbirile telefonice ale premierului României apar în presă, înainte ca el să fi fost măcar informat că se află, fie și ca martor, într-un dosar penal.

Între timp, bătălia pe cvorumul referendumului e în toi. Dacă președintele Băsescu va avea împotrivă nouă milioane de români, niciun vot pentru și va lipsi un singur vot pentru a i se invalida mandatul, pe 30 iulie, domnia sa se va întoarce la Cotroceni. Ce se va întâmpla în momentul acela: dl. Ponta va fi înlocuit cu dl. Boc; dl. Silaghi cu dl. Berceanu; dl. Chițoiu cu dl. Videanu, iar dl. Georgescu cu dl. Pogea. Parlamentarii USL, UNPR și UDMR, care au votat suspendarea președintelui, vor fi fie arestați de DNA, convorbirile lor telefonice vor fi distribuite presei, pentru a a oferi poporului circ, dacă pâinea e pe terminate.

Și, mai departe? Imaginea României în Occident tot cioburi va rămâne. Investitorii străini se vor retrage în continuare de aici. Catastrofa economică se va desăvârși: orice guvern al României va avea mari dificultăți să mai plătească pensiile și salariile, în circa șase luni de-acum încolo. Ura poporului român față de dl. Băsescu și PDL va atinge cote uriașe. Milioane de oameni vor vota împotriva d-lui Băsescu, dar - dacă nu va exista cvorum – domnia sa se va întoarce, împotriva voinței populare, înapoi la Cotroceni. România va avea de ales între haos și dictatură. Oare asta vrea Occidentul? În comparație cu România, Grecia din timpul marilor tulburări de la Atena a fost o țară extrem de calmă, liniștită și prosperă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel