Chirieac, după declarațiile lui Orban despre Cioloș: A ezitat până în ultimul moment

Foto: Facebook Dacian Cioloș
Foto: Facebook Dacian Cioloș

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după ce, duminică, Ludovic Orban a declarat că Dacian Cioloș ar fi dorit să preia conducerea PNL, dar și-a dat seama că n-are nicio șansă în urma unei discuții cu el. 

În cadrul şedinţei de duminică a Colegiului Director Judeţean Iaşi, în care şi-a prezentat moţiunea de candidatură la preşedinţia partidului, Orban a povestit celor prezenţi cum Dacian Cioloş ar fi dorit să preia conducerea PNL.

'Îl rugau pe Cioloș să preia șefia PNL'

Analistul politic Bogdan Chirieac, în direct la România TV, a declarat, privind acest subiect, că, 'dacă nu mă înșel, în 2016, atunci când PNL a luat 20% fiindcă nu putea să atace USR, care a luat 8%, iar PSD 46%, îl rugau pe Dacian Cioloș să preia șefia PNL.'

Chirieac și-a amintit că, la acea vreme, 'Dacian Cioloș a ezitat până în ultimul moment. Au avut și afișe cu Dacian Cioloș - PNL, pe stradă. A ținut să fie date jos... Au fost mai multe povești.'

'Lansarea candidaturii a fost pe o altă scenă, deși era candidatul PNL', a punctat moderatoarea Cristina Șincai, iar Bogdan Chirieac a confirmat informația.

Bogdan Chirieac a adăugat că nu știe de ce s-a ferit Dacian Cioloș 'atât de tare' de PNL, 'dar probabil că era deja parte a acestui proiect - un nou partid progresist care să termine cu partidele tradiționale, PNL și PSD', făcând referire la USR PLUS.

Iată ce spunea Orban

'După ce am preluat conducerea partidului ne-a mai apărut un partid competitor: partidul format de cel care a fost pus premier de preşedinte şi pe care noi l-am susţinut ca şi candidat la funcţia de prim-ministru. Gândiţi-vă în ce problemă de competitivitate am fost puşi noi în momentul în care cel pe care l-am susţinut ca şi premier în campania din 2016 s-a hotărât să facă un partid. E adevărat, după ce avusese o tentativă să ajungă preşedinte la Partidul Naţional Liberal, în care şi-a dat seama că nu are nicio şansă în urma unei discuţii pe care a avut-o cu mine. Culmea e, vă daţi seama, cum puteam eu să-l atac pe Cioloş sau colegii din PNL, atâta timp cât noi am defilat cu el pentru candidatura la funcţia de prim-ministru. O dificultate extremă', a spus Ludovic Orban, în timpul discursului susţinut în faţa Colegiului Director Judeţean Iaşi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel