În rândurile de mai jos găsiți rețeta propusă de Chef Cristi Dobre pentru DC News:
Avem nevoie de:
- 12 creveți decorticați
- 2 linguri de praz tăiat rondele
- 2 căței de usturoi striviți și tocați mărunt pe care îi vom arunca în tigaie împreună cu 100 grame de unt.
Sotăm circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, după care adăugăm Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ liguriță. Amestecăm ușor continuu la foc mic, adăugând câte un polonic de apă fierbinte de fiecare dată când avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetând procedeul cu apă fierbinte. Spre finalul acestui timp, adăugăm ½ ardei Capia roșu, tăiat cubulețe, creveții, 50 grame de parmezan răzuit, încă 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificăm creveții dacă sunt gata (aceștia trebuie să ajungă la o culoare roz, iar ca textură nu trebuie sa fie gumoși).
Câteva frunzulițe de tarhon proaspăt va fi pus în încheierea procesului de gătire, amestecând ușor. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News