€ 5.0919
|
$ 4.3707
|
Curs valutar: € 5.0919
|
$ 4.3707
 

EXCLUSIV Chef Cristi Dobre: Risotto cu Creveți decorticați - Rețetă pentru Revelion
Autor: Anca Murgoci

 

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventurează prin bucătăriile din toată Europa, vine cu o nouă rețetă pentru cititorii DC News. Așadar, puteți găti, de Revelion 2017, Risotto cu...

În rândurile de mai jos găsiți rețeta propusă de Chef Cristi Dobre pentru DC News:

Avem nevoie de:

- 12 creveți decorticați

- 2 linguri de praz tăiat rondele

- 2 căței de usturoi striviți și tocați mărunt pe care îi vom arunca în tigaie împreună cu 100 grame de unt.

Sotăm circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, după care adăugăm Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ liguriță. Amestecăm ușor continuu la foc mic, adăugând câte un polonic de apă fierbinte de fiecare dată când avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetând procedeul cu apă fierbinte. Spre finalul acestui timp, adăugăm ½ ardei Capia roșu, tăiat cubulețe, creveții, 50 grame de parmezan răzuit, încă 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificăm creveții dacă sunt gata (aceștia trebuie să ajungă la o culoare roz, iar ca textură nu trebuie sa fie gumoși).

(w670)

Câteva frunzulițe de tarhon proaspăt va fi pus în încheierea procesului de gătire, amestecând ușor. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close