Cele mai importante lucruri despre nutriție

alimentatie-sanatoasa-sanatate-nutritie
alimentatie-sanatoasa-sanatate-nutritie

Jurnalista Andreea Sava ne-a împărtășit cele mai importante trei lucruri pe care le-a învățat despre nutriție.

1. Trebuie să mănânci de toate, dar în cantitățile potrivite

Eu sunt adepta unei nutriții complete, adică să includă toate cele 3 categorii: carbohidrați, grăsimi și proteine. Foarte important, însă, este ca acestea să fie de calitate bună. Deci fără prăjeli, grăsimi de origine animală în exces, zahăr rafinat și făină albă. 

Apoi, proporția este importantă pentru o alimentație sănătoasă. Iar pentru asta e suficient să analizați piramida nutriției sănătoase făcută de profesorul Gheorghe Mencinicopschi, specialistul în nutriție în care eu am cea mai mare încredere. Atât de mare încât aplic principiile sale. 

2. Combinarea corectă a alimentelor e esențială

Al doilea lucru foarte important pe care trebuie să-l știți este că nu prea există aliment lăsat de Dumnezeu pe pământ care să îngrașe sau să vă facă rău el în sine. Problema cea mai mare a bucătăriilor moderne este combinarea proastă a alimentelor și chiar în exces.

[citeste si]

În primul rând ideea de mai multe feluri de mâncare și cu desert la finalul unei mese este foarte proastă. La fel și adaosul de sosuri grase, adesea pline de conservanți sau coloranți alimentari sintetici care sunt foarte nocivi. Și tot doctor Menci a conceput un tabel al combinațiilor alimentare corecte și greșite. Clar, simplu și la obiect.

3. Hidratarea e extraordinar de importantă

Până acum vreo 3 ani, nu beam aproape deloc apă. Trăiam doar pe bază de sucuri. Iar problemele mele erau multiple. Nu doar orice nutriționist dar orice medic vă va spune că hidratarea este absolut esențială pentru sănătate. De ce? Fiindcă absolut fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Fără o hidratare bună, problemele de sănătate vor apărea. Poate nu imediat, mai târziu, dar sigur.

Un adult trebuie să bea în jur de 2-2,5 litri de apă sau ceai pe zi, mai mult dacă temperaturile sunt ridicate sau dacă are activitate fizică intensă. Și, nu! Hidratarea nu se face decât cu apă sau ceai, nu cu sucuri, cafea, alcool sau orice altceva v-ar putea trece prin minte Citiți pe larg aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel