Cele mai frumoase cărți, premiate la București

Cele mai frumoase cărți din România, unicul proiect cultural din România destinat designului de carte, își desemnează câștigătorii printr-o expoziție spectacol.

Cele mai frumoase cărți din România vor fi premiate pe 25 octombrie, de la ora 18.00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București.

Proiectul este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, va fi deschisă până pe 12 noiembrie, programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, 10:00 – 18:00.

Cartea – obiect, o experiență care nu poate fi înlocuită prin digitalizare

Expoziția spectacol propune publicului o experiență interactivă cu cărțile obiect. Vor fi prezentate toate cele 50 de titluri finaliste ale concursului național de design de carte. Conceptul evenimentului a fost propus de Adina Pașca, președintele Asociației pentru Performanță și Cultură, și dezvoltat de Cătălina Gubandru, artist independent, coregraf/dansator profesionist și performer.

"Cărțile sunt prezent(at)e prin oameni, nu sunt puse pe mobile, ci devin mobile – circulă, sunt (în) mișcare, produc mișcare sau fac parte din mișcare", descrie inițiatoarea proiectului, Adina Pașca.

10 premii pentru cele mai frumoase cărți

În cadrul evenimentului vor fi dezvăluite premiile Concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România. Anul acesta, au fost înscrise în competiție 220 de cărți, iar zece dintre acestea vor fi premiate pe 25 octombrie.

[citeste si]

În această ediție juriul a acordat trei noi premii: Premiul pentru CARTE DE ARTĂ, Premiul pentru CARTE DE FOTOGRAFIE și Premiul pentru DESIGN DE COLECȚIE, pe de o parte pentru a încuraja folosirea cărții drept mediu de expresie, iar pe de alta, pentru a promova importanța designului de carte în cazul cărților de tiraj mare.

Premiul pentru tânăr designer este acordat de ICR și Centrul Național al Cărții și constă în susținerea unei deplasări și participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate. Cărțile selectate vor face parte dintr-o expoziție itinerantă în țară și în străinătate și, de asemenea, vor reprezenta România în competiția internațională de design de carte Best Book Design from All Over the World, Leipzig 2018.

Membrii juriului au fost: Lysiane Bollenbach (autor, designer grafic, director artistic și artist vizual), Alina Șerban (editor, curator), Timotei Nădășan (designer, artist, editor), Anca Adina Cojocaru (designer, artist), Alexe Popescu (designer grafic), Ramona Chirica (curator de ilustrație) și Patricia Teodorescu (artist vizual). Juriul a selectat anul acesta 50 de titluri finaliste, care vor fi prezentate în cadrul expoziției spectacol. Expoziția finală va fi deschisă publicului până pe 12 noiembrie, cu reprezentații săptămânale ale performance-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel