Cel mai longeviv rozător, desemnat "vertebratul anului” în 2013

sobolan-cartita-golas
sobolan-cartita-golas

Titlul de "vertebrat al anului", atribuit de revista Science, în 2013, a fost câștigat de cel mai longeviv rozător al planetei, dar nu pentru frumusețea sa estetică, ci datorită fascinației pe care o emană în lumea științifică.

Potrivit descoperă.ro, ultimul titlu de "vertebrat al anului", atribuit de prestigioasa revistă Science în fiecare an, pe baza unor criterii proprii, a fost câștigat de şobolanul-cârtiţă golaş  (Heterocephalus glaber), cel mai longeviv rozător, care poate trăi de nouă ori mai mult decât şoarecii de aceeaşi mărime, până la 30 de ani.

Fascinația științifică a şobolanului-cârtiţă golaş derivă tocmai din această calitatea, una dintre cauzele longevității sale fiind dată de rezistența naturală la cancer.

Decernarea titlului de “vertebrat al anului 2013” șobolanului-cârtiță golaș celebrează de fapt  două studii ştiinţifice remarcabile, unul în revista Nature, celălalt publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, care au contribuit la explicarea, în parte, a acestei excepţionale însuşiri a animalului şi care ar putea, în cele din urmă, să ajute la identificarea unor metode noi şi eficiente de prevenire şi tratare a cancerului la oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel