Ceaiurile care îți curăță vasele de sânge. Le are oricine în casă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Există câteva ceaiuri care ajută la curățarea vaselor de sânge. Iată lista pe care trebuie să o ai.

Ceai de rozmarin

Consumul de ceai de rozmarin ajută, în principal, la menținerea sănătății creierului, dar are proprietăți benefice și asupra sistemului nervos și a celui cardiovascular, scrie cronicaromana.net. Efectul tonic pe care îl are face din ceaiul de rozmarin un aliat în prevenirea hipertensiunii arteriale și a problemelor vasculare. De asemenea, circulația sângelui va fi îmbunătățită.

Ceai de mușețel

Mușețelul are efect antiinflamator și dilatator, iar acest lucru influențează în mod pozitiv sănătatea venelor și a arterelor. Specialiștii recomandă ca ceaiul de mușețel să fie consumat de maximum 3 ori pe zi, după masă, timp de 3 săptămâni.

Vezi și: Remedii naturale pentru circulația sângelui. Patru plante eficiente

Ceai de păducel

Ceaiul de păducel are acțiune cardiotonică, reglând ritmul cardiac și normalizând valorile tensiunii arteriale, dar și pe cele ale colesterolului sangvin. În acest fel, consumul de ceai de păducel ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Mai mult decât atât, are efecte pozitive asupra circulației sângelui la nivel central și periferic și, astfel, previne apariția accidentelor vasculare cerebrale, dar și a aterosclerozei. 

Ceai de țelină

Țelina ajută la curățarea organismului datorită proprietăților sale diuretice și detoxifiante. Toxinele acumulate în sânge sunt eliminate prin antioxidanții pe care țelina îi are în componență. Consumul regulat de ceai de țelină ajută la curățarea vaselor de sânge. Specialiștii recomandă ca ceaiul de țelină să fie consumat de 2 – 3 ori pe zi, după masă, pentru cele mai bune rezultate.

Vezi și: Ceaiuri pentru răceală și gripă. Remedii naturale eficiente

Ceai de cimbru

Consumul de ceai de cimbru este benefic mai ales pentru a scădea nivelul de colesterol rău din organism (LDL). Cimbrul are în componență antioxidanți, iar aceștia îmbunătățesc metabolizarea grăsimii. În acest fel, se previne formarea plăcii ateromatoase (modificare a vaselor de sânge în cadrul aterosclerozei). Se recomandă ca ceaiul de cimbru să fie consumat de maximum 3 ori pe zi, la o durată de 20 de minute după fiecare masă.

Vezi și: Ceaiuri pentru constipație. 10 laxative naturale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel