Ceaiuri pentru constipație. 10 laxative naturale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Există o listă de zece ceaiuri care te pot ajuta dacă ai probleme cu constipația. Iată despre ce laxative naturale este vorba.

Ceai de cruşin

Cruşinul conţine compuşi numiţi antraquinone, care au un puternic efect purgativ şi laxativ asupra organismului. Creşte capacitatea colonului de a se contracta spontan. De asemenea, reduce absorbţia apei de către intestine, ceea ce înseamnă că mai mult lichid este lăsat în colon, scrie mamisicopilul.ro. Acest lucru produce un volum mai mare şi scaune mai moi, ceea ce la rândul său reduce constipaţia.

Ceai verde

Ceaiul verde conţine o cantitate semnificativă de taninuri, sub formă de catechine. În funcţie de tipul de cultură şi sezon, o frunză de ceai verde poate conţine de la 10% la 15% de catechine. Aceste substanţe fac mucoasa intestinală să devine hidratată şi să elibereze enzime şi alte lichide în interiorul intestinului. Cofeina din ceaiul verde acţionează ca un laxativ uşor.

Vezi și: Ceaiurile care accelerează creșterea părului. Le găsești în orice plafar, dar s-ar putea să le ai, deja, în casă

Ceai de frunze de senna

Planta Senna conţine compuşi numiţi glicozide care stimulează sistemul digestiv și poate avea efecte laxative datorită capacităţii sale de a trata constipaţia.

Ceai de fenicul

Seminţele de fenicul pot fi uscate şi folosite pentru a obţine un ceai laxativ, cu miros puternic. Ceaiul de fenicul relaxează muşchii digestivi.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie poate ajuta la simptome digestive uşoare, cum ar fi balonarea sau constipaţia ocazională. Păpădia poate stimula ficatul să producă bila, ceea ce poate ajuta indirect în caz de constipaţie. Ceaiul de păpădie poate acţiona, de asemenea, că diuretic în organism, adăugând mai multă apă sistemului digestiv şi scaunelor. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea constipaţiei uşoare. Pentru a favoriza procesul digestiv, încercaţi să beţi o ceaşcă de ceai de păpădie după mese.

Vezi și: Ceaiurile care curăță colonul. Remedii naturale pe care le găsești în plafar

Ceai de soc

Ceaiul de soc poate să reducă simptomele de constipaţie şi să crească şansa de a avea o mişcare a intestinului la persoanele constipate. Socul conţine rutină, izoquercitina şi alte substanţe care au proprietăţi detofixiante şi laxative. Este un ceai pentru constipaţie şi balonare care susţine sănătatea digestivă şi previne problemele şi disconfortul abdominal. 

Ceai de lemn dulce

Lemnul dulce poate fi un laxativ natural cu efect rapid susţinând o digestie normală şi o sănătate digestivă. Ceaiul preparat din rădăcină de lemn dulce este un tonic popular pentru problemele digestive. 

Ceai de volbură

Volbura este numită şi „rochiţa-rândunicii”, şi este una dintre cele mai cu cunoscute plante pentru constipaţie. Este folosit ca laxativ încă din cele mai vechi timpuri, stimulează activitatea intestinală şi favorizează eliminarea fecalelor. 

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță plămânii. Remedii naturale cu plante antivirale

Ceai de seminţe de anason

Anasonul poate reduce constipaţia. Este indicat pentru disconfort gastric, gaze intestinale şi nu numai. Pentru ceai se folosesc seminţele de anason.

Ceai de frasin

Frasinul poate fi benefic pentru tratarea constipaţiei pe termen scurt. Efectele sunt date de taninuri, uleiurile volatile, glucozide şi vitamina C. 

Vezi și: Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftin și la îndemâna oricui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel