Urmărește emisiunea live


Remedii naturale pentru circulația sângelui. Patru plante eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să scapi de senzația de rece de la nivelul mâinilor și picioarelor, poți încerca aceste remedii naturale din plante. 

Sulfina

Sulfina te scapă de senzaţia de mâini şi picioare reci, o cură cu ceaiuri pe bază de această plantă normalizând circulaţia sangvină, scrie click.ro. Pune într-o cană o lingură de sulfină uscată, peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. După 10 minute, filtrează amestecul şi bea câte 2 căni de ceai în fiecare zi, 20 de zile pe lună. 

Hibiscus

Infuzia de hibiscus previne formarea cheagurilor de sânge şi fluidizează sângele. Pune 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu 200 ml de apă clocotită. Lasă vasul deoparte 15 minute, după care filtrează şi consumă câte 2 căni pe zi, 21 de zile. Fă pauză 2 săptămâni, apoi repetă cura. 

Tuia

Dacă vrei să scapi de senzaţia de mâini şi picioare reci, apelează la unguentul cu tuia. Pentru prepararea lui acasă ai nevoie de: 7 linguri de unt, 2 linguri de tuia uscată şi mărunţită, 1 linguriţă răşină, 1 linguriţă de miere şi 1 linguriţă de ceară de albine. Topeşte untul, apoi pune tuia, răşina şi ceara. Lasă ingredientele să stea pe foc 10 minute, amestecând continuu, după care ia vasul de pe foc. Filtrează amestecul cât e cald şi depozitează-l într-un vas din sticlă. Închide ermetic şi, când s-a răcit complet, ţine-l la frigider. Masează mâinile şi picioarele cu acest unguent, în fiecare zi. Crema e valabilă 3 luni.

Gingko biloba

Provoacă vasodilataţie la nivelul arterelor şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină. Fitoterapeuţii recomandă o cură de 21 de zile cu infuzie (câte 2 căni pe zi) ori cu capsule (1 pe zi). Dacă optezi pentru prima variantă, prepară ceaiul dintr-o linguriţă de plantă uscată şi 1 cană de apă fierbinte. Strecoară după 7-10 minute. Fă pauză 2 săptămâni, apoi repetă tratamentul.

Ceaiurile care îți curăță sângele de toxine

Ceai din rădăcină de brusture

Unul dintre ceaiuri care ajută este cel din rădăcina de brusture, considerat de secole cel mai puternic leac pentru curăţarea sângelui, potrivit retetesivedete.ro. Ceaiul care se prepară din această plantă ajută la detoxificarea sângelui şi a întregului corp, pentru că neutralizează radicalii liberi. De asemenea, împiedică toxinele să se instaleze în organism. Remediul este de folos în special persoanelor cu un nivel ridicat al colesterolului “rău” şi trigliceridelor, hipertensivilor şi celor care au probleme cu greutatea.

Pune o linguriţă de plantă uscată într-un ibric, apoi toarnă 300 ml de apă caldă şi lasă să fiarbă cinci minute. Bea câte o cană, de două ori pe zi, cel puţin o săptămână pe lună.

Ceai de urzică

Urzicile subţiază sângele și sunt surse importante de vitamine, A, B2, C, K, şi minerale, fier, zinc, siliciu. Această plantă ajută la eliminarea toxinelor din corp. Amestecă două linguriţe de plantă uscată cu 250 ml de apă clocotită, acoperă şi lasă 10 minute la infuzat. Strecoară şi bea ceaiul cu înghiţituri mici, câte trei căni pe zi, în cure de câte două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel