EXCLUSIV  Cea mai IMPORTANTĂ întâmplare din România: Două PREMII Nobel vor ieși de aici

magurele
magurele

Profesorul Alexandru Mironov consideră că laserul de la Măgurele este ”cea mai importantă întâmplare din viața României, cu excepția momentului 1918”. Acesta a dezvăluit la DC News Live, că importanța proiectului e atât de mare, încât în următorii 10 ani, de aici vor ieși două premii Nobel, citându-l pe fizicianul Nicolae Victor Zamfir.

”Românul cel mai important al vremurilor noastre, se numește Nicolae Victor Zamfir. Ar trebui ca mass-media să înțeleagă, că în fiecare zi ar trebui să vorbim despre acest super-laser ELI (Extreme Light Infrastructure), care se construiește la Măgurele.

Este cea mai importantă întâmplare din viața României, cu excepția momentului 1918, sau de aceeași tărie. Nu numai pentru că au venit spre România peste 300 de milioane, dar fizicienii s-au întors acasă. Fizica înseamnă o înaltă pregătire, printre cele mai înalte. Fizicienii s-au întors, iar în jurul lor au venit ingineri care trebuie să contruiască lucruri extrem de fine. Prin urmare, politehnicile s-au umplut din nou de candidați și de viitori ingineri de performanță.

Acest super laser, are putere mult mai mare decât Soarele. Ei fac experiențe. Au venit din lumea întreagă. Este o licitație de proiecte. Nicu Zamfir spune că două premii Nobel vor ieși de aici în ultimii 10 ani”, susține profesorul Alexandru Mironov la DC News Live.

Declarația se poate viziona de la minutul 58:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel