Ce va avea în plus iPhone 5

Fanii Apple așteaptă cu nerăbdare lansarea pe piață a noului model de smartphone și sunt foarte curioși ce va avea în plus iPhone 5 față de iPhone 4. Zvonurile care circulă pe internet spun că telefonul va fi dotat cu o cameră care va înregistra Full HD, procesor dual-core și o funcție care va permite efectuarea plăților prin simpla trecere a telefonului prin fața unui senzor.

iphone-5

Cum va arăta?

Modelul de anul trecut, iPhone 4, avea spatele făcut din sticlă și se putea zgâria ușor. De aceea este posibil ca noul model de iPhone să aibă spatele făcut din metal, ceea ce ar elimina posibilitatea apariției unor zgârieturi și de asemnea, îl va face mai ușor.

O altă modificare a telefonului ar putea fi reducerea grosimii. În ultima vreme au apărut zvonuri că iPhone 5 va fi considerabil mai subțire, iar marginile pătrate se vor rotunji, semănând astfel cu iPod touch.

Deja știm că Steve Jobs nu este fan al butoanelor fizice. Dacă iPhone 4 are doar un singur buton în față, noul model ar putea să se lipsească și de acela. Mai exact, butonul fizic se va transforma într-unul virtual, care va dispărea în timp ce utilizatorii se vor uita la un film sau alte clipuri. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci ecranul se va mări la 4 inch, cu jumătate de inch mai mare ca iphone 4.

Care vor fi schimbările la capitolul ”performanță”?

Este foarte posibil ca inginerii Apple să doteze noul smartphone cu un procesor dual-core, cu memorie mai mare și o cameră foto peste cea actuală, de 8 megapixeli, care poate înregistra clipuri Full HD. De asemnea, utilizatorii ar putea avea posibilitatea de a trece de la o aplicație la alta mai rapid și de a ține deschise mai multe pagini web. Deși multe din aceste specificații sunt încă la nivel de zvonuri, putem fi siguri că iPhone 5 nu va mai avea probleme cu antena, pe care le are iPhone 4

Care vor fi noile caracteristici?

Știm deja ce nu va avea iPhone 5: O baterie, care nu poate fi înlocuită, slot pentru card de memorie, suport pentru clipurile Flash.

Una din noile caracteristici ar putea fi ”Smart Bezel”. Acesta este o nouă invenție a celor de la Apple, care va permite afișarea unor indicatori suplimentari pe marginile telefonului.

O altă caracteristică pe care angajații companiei ar putea să o adauge este NFC ( Near-Field Near-Field Communication). Această trăsătură le va permite oamenilor să efectueze plăți cu telefonul, prin simpla lui trecere prin fața unui senzor. Deocamdată, tehnologia NFC este larg răspândită în Japonia și se află în teste în Statele Unite ale Americii, ceea ce ar putea determina Apple să amâne implementarea ei la noul model de iPhone.

Când va fi anunțat?

Cel mai probabil, iPhone 5 va fi anunțat în toamnă, ceea ce îl va face disponibil de sărbători. Totuși există posibilitatea ca smartphone-ul să nu apară pe piață până în 2012.

Va scoate Apple alte versiuni de iPhone?

Este posibil. Unul dintre cele mai circulate zvonuri se referă la ”iPhone Nano”. Un iPhone în miniatură, care va perimte accesarea librariilor iTunes, fără a fi nevoie de cipurile de memorie flash, ceea ce îl va face mai mic și mai ieftin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel