Ce se va întâmpla cu Gabriela Firea în Comisia Nana, după demisia din PSD. Nicolicea: "Sunt trei variante"

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Comisia Nana începe, luni, primele audieri. În fața celor 13 membri vor ajunge reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) și prefectul județulului Călărași. Însă, tensiunile din Uniunea Social Liberală afectează buna funcționare a Comisiei Nana. Senatoarea Gabriela Firea, care și-a dat demisia din PSD, se numără printre cei 13 membri. Ea se află în comisia care anchetează cum au fost obținute terenurile din zona Nana, cumpărate de fiica lui Traian Băsescu, însă pe locurile PSD. 

"Luni vom avea deja primele audieri. La ora 15,00, reprezentanţii OCPI de pe raza judeţului implicat şi de la ora 17,00, prefectul acestui judeţ", a declarat senatoarea Gabriela Firea, după prima ședință a Comisiei Nana.

Neînțelegerile din USL afectează lucrările Comisiei Nana, care abia și-a început activitatea. 

Senatoarea Gabriela Firea, una dintre cele mai răsunătoare voci ale Comisiei Nana, și-a dat demisia din PSD, din cauza neînțelegerilor din Uniunea Social Liberală, din Ilfov. Gabriela Firea este membru al Comisiei Nana pe locurile Partidului Social Democrat. Odată cu demisia acesteia, au fost ridicate întrebări, dacă va continua să fie membru sau va fi înlocuită din comisia care anchetează modul în care au fost obținute terenurile din zona Nana.

Gabriela Firea părăsește Comisia Nana

Gabriela Firea a declarat, luni, pentru DC News, despre prezența sa în Comisie, după demisia din PSD, că "Mă duc la ora 15:00 la Comisie, pentru că sunt obligată până când trimite grupul parlamentar de la Senat un alt reprezentant. Pentru Senat, demisia din PSD devine efectivă pe 3 februarie, când aș anunța în plen părăsirea grupului PSD"

Vezi și: Gabriela Firea a DEMISIONAT din PSD. “Am luat această hotărâre…”

Nicolicea: "Există trei variante. Lucrurile nu trebuie amestecate"

Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Nana, a declarat, pentru DC News,  că "nu trebuie amestecate lucrurile, ce s-a întâmplat în Ilfov cu Comisia Nana". Deputatul, care este și președinte al Comisiei, a precizat că sunt trei variante: Gabriela Firea să-și dea demisia din Comisie, fapt ce trebuie anunțat în plen, PSD să solicite retragerea propunerii și, a treaia variantp, deputata să rămână în Comisie, fără nicio problemă. Eugen Nicolicea a precizat că nu a primit nicio solicitare de la Partidul Social Democrat până acum. Întrebat ce se va întâmpla dacă Gabriela Firea își va da demisia, el a precizat că mai sunt două locuri libere lăsate de către cei de la PDL.

Comisia Nana are rolul de a cerceta istoria terenurilor de la Călărași, cum au ajuns terenurile la Ioana Băsescu, implicarea celor de la ADS, dacă Traian Băsescu a făcut presiuni pentru a intra în posesia terenurilor, dacă procurorul Lucian Papici a făcut cercetarea pentru că președintele urma să achiziționeze terenul sau dacă era o anchetă separată a DNA cu privire la Stațiunea Fundulea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel