EXCLUSIV  Ce nu a spus nimeni despre tânărul îndrăgostit de Ana care s-a sinucis intrând cu mașina într-o familie

Marian avea 25 ani și era îndrăgostit de Ana. S-a sinucis din mare iubire.

Mă rog, asta ar fi povestea de Romeo și Julieta. Dar realitatea este alta: Marian era un tembel, dintr-o localitate doljeană, fără ocupaţie, care având creierul prea odihnit s-a gândit să se sinucidă în cel mai debil mod posibil: intrând cu mașina în altă mașină, luând cu el două vieți cu care nu avea nicio legătură: o fetiță de șase ani și tatăl ei. Mama copilei, singura care a supravieţuit accidentului, se află, în prezent, în stare stabilă, la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.


Întâi să lămurim în lucru: un om care se sinucide clar este cel mai nenorocit om de pe pământ, în sensul că are sufletul foarte chinuit și are nevoie mare de ajutor. În condițiile în care bolnavi cu cancere în stadii terminale se luptă ca însetații din deșert după ultima picătură de viață, tu să ai 25 de ani, să fii tânăr în putere, sănătos, și te sinucizi pentru o Ana... ai niște apăsări crunte și doar un psiholog bun te poate salva. Sau / și psihiatru.

Există doar suflete chinuite care pur și simplu nu fac faţă greutăților, care nu-și pot duce crucea. Sunt mulți care s-au gândit măcar o dată că sinuciderea este soluția problemelor. Și nu este nici lașitate să-ți iei viața. Este disperare. Este deznădejde. Și atunci este nevoie să intervină un specialiast, doar că un om care vrea să se sinucidă este greu de crezut că va fi atât de lucid încât să-și dea seama că are nevoie de ajutor. Dar poate cei din jur îl vor convinge că a merge la psiholog nu este tortură și nici ceva rușinos.

Dar trecând peste chinul oamenilor care ajung să se sinucidă, intervine altă problemă gravă: de ce vrei să faci un spectacol din moartea ta? De ce decizi tu așa că e util să iei după tine și o fetiță, dar și pe tatăl ei?

Așa sunt unii: boala lor la cap ajunge la un nivel care trebuie tratată medical. Nu cred că mai ține de tratarea sufletului. Mai sunt și cei care se sinucid aruncându-se în fața metroului. Ce-ai, frate, cu bietul vatman? De ce trebuie să te aibă omul pe conștiință? Ok, nu e vina lui, dar el te va avea pe conștiință că ți-a retezat beregata. Și ce ai cu oamenii care se grăbesc să ajungă la muncă la ora 08.00, dar trebuie să aștepte să îți măture ție cineva mațele și ochii înșirați printre șinele de la metrou?! Să vezi atunci alt tir de înjurături.

Dacă tot vrei să te sinucizi, desigur, ideal ar fi să nu vrei, să fii om cu capul pe umeri, dar dacă se întâmplă... fă-o decent. Și Ana pentru care mori din dragoste te va ține minte altfel: nu știu... ca pe un om care a iubit-o până la nebunie. Nu te va ține minte ca pe un sinucigaș și totodată ucigaș de fetițe și tați.

Marian era o bombă pe roți. Lui Marian nu-i plăceau copacii și spațiile verzi. De ce n-a ales un copac în care să intre cu furie într-un loc pustiu este greu de înțeles. Dar nu ar fi primul care face așa ceva.

Dar să știți că nu faceți mare spectacol din moartea voastră dacă decideți voi așa să intrați cu mașina în oameni nevinovați. Nu, în loc de Dumnezeu să-l ierte veți lua înjurături pe bandă rulantă. 

Marian nu a fost doar prost că s-a sinucis pentru Ana, ci un teribilist de-un cretinism absolut pentru că a ucis o familie. 

Articolul ăsta ar trebui să ajute oamenii care au gânduri de sinucidere. Sper să ajungă pe dcnews.ro, la acest editorial, căutând metode de sinucidere, iar apoi să se răzgândească. Serios, suntem în secolul XXI, și noi încă mai murim după d-alde Ane și Dorei?! Nu-i mai simplă o beție scurtă? Lumea-i plină de femei cu lanțuri și brățări...

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel