Ce a discutat Boc cu pedeliștii la Prefectura din Cluj

val-vilcu
val-vilcu

Premierul Emil Boc a fost, marţi după-amiază, la Prefectura Cluj, ” pentru o discuţie cu colegii săi”.  La întâlnire au sosit, printre alţii, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, liderul consilierilor judeţeni PDL, Alexandru Coroian, viceprimarul Radu Moisin, mai mulţi consilieri locali PDL, primarul din Turda, Tudor Ştefănie, cel din Huedin, Mircea Moroşan, şi cel din Gherla, Ovidiu Drăgan. Întâlnirea s-a desfăşurat cu uşile închise, dar se știa că vor fi analizate arestările lui Radu Bica, vicepreşedinte CJ şi Sorin Apostu, primarul din Cluj-Napoca.

De ce s-a dus Emil Boc până la Cluj, în plină bătălie pentru Legea Bugetului și legile electorale? Era ușor de organizat o teleconferință, dacă nu avea nimic de ascuns în culise, dacă nu avea secrete. Doar Boc nu știa nimic despre cazul Apostu, așa cum a declarat, contrazicându-l public pentru prima oară pe Traian Băsescu, care a anunțat la TVR că Boc era informat încă de acum 6 luni.

De fapt, ieșirea lui Traian Băsescu este singura explicație pentru plecarea intempestivă a lui Boc la Cluj. De sâmbătă până luni, nu a intervenit nimic nou în dosar, ca să înțelegem de ce nu s-a dus în week end și a plecat marți, când sunt trei ceasuri rele. Doar cuvântarea de la TVR, de care aminteam. Dimineața, Boc a negat că știa ceva de Apostu, seara a fugit la Cluj.

Mi se pare evident că a mers să confirme pedeliștilor clujeni că habar nu avea de ce i se pregătea ”umbrei” sale. Vorbele președintelui l-au durut, nu pentru că ar fi mozolit imaginea sa în ochii publicului, care este bine stabilită, indiferent de ce-ar mai spune și ar mai face. Ustură mai tare deficitul de imagine în rândul membrilor PDL și mai ales a celor din Cluj. Mai pe scurt, ei ar fi putut rămâne cu impresia că Boc i-a trădat. Ori, jurămintele de credință nu pot fi făcute prin telefon, ci doar în spatele ușilor închise, după ce se asigură obiectivul și se scot bateriile de la celulare.

 Oricum, Băsescu a terciuit două muște dintr-o singură frază. A stârnit zâzania în echipa lui Boc, dar a și băgat groaza în primarii de toate culorile. La fel a făcut și cu liderii sindicali. După ce a spus că sunt corupți printre ei, au încetat protestele de stradă. E foarte posibil ca DNA să n-aibă nimic la mână, dar când te știi vizat, parcă e mai prudent să stai de-o parte.

Nu m-ar mira ca o groază de primari să descopere subit că nu-și mai pot ferici urbea dacă nu trec repede  în barca Puterii. Probabil 99  la sută dintre cei ce s-au speriat nu ar fi pățit nimic, în nicio situație, dar cine riscă să vadă dacă nu cumva e chiar el acel 1 la sută.

Nu știu ce va face Boc, după sperietura de la Cluj. Dar sunt convins că va face ceea ce  i se va cere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel