EXCLUSIV  Bongiorno, Siora Maschera

Magdalena Popa Buluc / 17 feb 2017 / 18:38
Salveaza PDF Print Comentarii
Măștile baroce invadează orașul
Măștile baroce invadează orașul

 

Seducţia magicului Carnaval veneţian

 

În zilele care preced postul Paştelui se înlănţuie Carnavalurile. În acest an, ele au început în 11 februarie şi se încheie în 28 februarie. Masca a devenit un nou „dress code". Şi azi, la începutul secolului XXI, ca şi ieri, sub mulţimea penelor, a cristalelor Swarovski, se ascunde ceva ce nu e relevant. Vieţile noastre se mişcă în această „onorabilitate socială", pe care nu avem curajul să o mărturisim. Spaima de a zbura, dorinţa de a părea altceva decât eşti domină nu numai lumea secretă a carnavalului, dar şi lumea noastră, în care suntem înconjuraţi de personaje cu măşti.

Un carnaval de poveste, rafinat, care se desfăşoară între pieţe, canale, palate nobiliare, într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, Veneţia. 

 

Costume de carnaval la Veneția

 

Firul conductor al acestui an este Creatum Vanity Af-Fair, centrat pe vechile origini ale oraşului lagunar. Este un omagiu adus strălucitoarei manufacturi a oraşului, creând atmosfera Serenissimei, cu istoricele sale ateliere artizanale.

So Splendid, So Magic, So Glam, So You sunt cuvintele-cheie ale acestei ediţii în care, prin lumini, sunete, scenografii spectaculoase, este recreată atmosfera cea mai onirică a Veneţiei, care a inspirat arta, moda şi cinema-ul.

Vă sugerăm un calendar care să vă ghideze, dacă vreţi să vă molipsiţi de voia bună a costumelor colorate, a cascadelor de măşti, de fascinaţia balurilor, a galelor exclusiviste, a romanticelor întâlniri, a muzicii, de la cea simfonică la fanfarele locale, care călătoresc prin oraş, dezmorţind atmosfera. Închideţi ochii şi lăsaţi-vă măcar pentru câteva minute pradă spiritului carnavalului, uitând de aceaste timpuri dificile.

 

Revin eleganțele Cetății Dogilor

 

Costume fabuloase de epocă - regi şi regine, prinţi şi prinţese, arlechini, urşi - aurii, argintii -, îmbrăcaţi în mătase şi dantele, cu pene, strasuri şi pietre preţioase, dar şi cucuvele şi alte măşti caraghioase îţi trezesc fantezia. Oameni de toate vârstele se sărută pe furiş. Pe apa ca o broderie lichidă, ca într-un cortegiu, curg gondolele liniştite, antice ambarcaţiuni. Apa bate în zidul caselor, pictate ca pe o pânză în roşu, verde, galben. De o parte şi de alta a Grand Canale străjuiesc palate somptuoase, în arabescuri şi dantelării: Pallazzo "Foscari", cu arhitectura sa gotică veneţiană, Palazzo "Grassi", în linia clasică din secolul XVIII, semnat Giuseppe Massari, "Ca Pessaro", un fastuos palat în stil baroc, "Vendramin", "Pissani Moretta", "Ca D'Oro" cu arcadele aurite ce-i marchează faţada, cu magnificele ferestre, candelabre somptuoase de Murano ce îţi dau impresia că ai în faţă un decor de teatru. La Veneţia, Carnavalul s-a conjugat întotdeauna cu teatrul, oferind cetăţii o demnitate a scenei, care ne aminteşte că este oraşul lui Goldoni, Tieppolo, Guardi, Longhi şi al altor scriitori, scenarişti, regizori, pictori, care au ilustrat prin cuvinte, muzică sau culoare magia lui.

 

Lumea așteaptă Zborul Îngerului

 

Carnavalui, o lume ca un fluviu de măşti 


Carnavalul, ca şi masca, a făcut parte din istoria Veneţiei misterioase. Rădăcinile lui coboară în ritualurile ancestrale de trecere de la iarnă la primăvară, de celebrare a lui Bachus şi în onoarea lui Dionysos. Două sunt interpretările legate de acest fenomen. Prima derivă din latinul „carus navalis", cu care se identificau carele procesuale în formă de navă în timpul ritualurilor de purificare din luna februarie, iar cel de-al doilea, „carnem levare", ceea ce însemna interdicţia cărnii înaintea Miercurii Cenuşii, când începea postul Paştelui. Vechii veneţieni se abandonau saturnalelor, când timp de şapte zile totul era permis. Să ne amintim că, la sfârşitul secolului al XVII-lea, Veneţia era o republică aristocratică, unde democraţia era valabilă numai în interiorul nobilimii, poporul nu avea nici o voce, dar i se ofereau „panem et circensis" (pâine şi circ). Riscul şi aventura erau modul lor de a exista. Sunt atestate Carnavalurile din 1571, cu ocazia unei victorii maritime, dar şi cel din 1679, când Ducele de Mantova a defilat, urmat de turci, indieni şi africani. Încetul cu încetul, Veneţia devenea şcoala europeană a plăcerilor, o lume galantă şi decorativă, aşa cum o numea filosoful Eugenio d'Ors, o lume în care aveau loc o ambiguizare sexuală, dar şi identificarea cu „demnitatea plăcerilor". Istoria spune că, la început, curtezanele erau constrânse să locuiască într-un anumit cartier, Casteletto, lângă Podul Rialto, iar după apusul soarelui erau obligate să intre în casă. Existau curtezane de "rang inferior", cât şi cele de "grad superior", aşa cum era celebra poetă Veronica Franco, ale cărei versuri sunt pătrunse de o democraţie a erosului, devenită prim personaj al filmului „Frumoasa veneţiană", a cărei casă era frecventată de pictori, muzicieni şi de cei mai importanţi oameni politici. Se spune că la o masă oficială, în prezenţa regelui Franţei, Henric al III-lea, a apărut goală pe un platou de argint.

 

Sărbătoarea Mariilor

 

Liberalismul Veneţiei reprezintă o avangardă în context european, în timp ce imaginarul feminin guverna spectrul vieţii politice, sociale şi culturale, iar istoria continua să fie concepută şi administrată exclusiv de bărbaţi. Libertinajul femeii veneţiene este şi replica dată unei misoginii generalizate în acel timp. Veneţia, împreună cu enigmele sale, rămâne apărată de umbra acestei discrete fantasme a arhetipului feminin. Oraşul devine lumea lui Giaccomo Cassanova, a lui Tizian, Boucher, Fragonard, Tieppolo, dar şi patria lui Goldoni. În secolul al XIX-lea, Carnavalul atrăgea nume precum Sissi de Austria, Byron, Wagner, George Sand, Ugo Fuscolo...

Încă de la 1671 exista o şcoală de măşti, realizate din argilă, hârtie presată şi făină, care apoi erau pictate. În Evul Mediu, masca era folosită în locurile rău famate, pe străzi şi în taverne, de curtezane şi jucători ai hazardului. Oamenii se salutau cu apelativul "Signora Maschera". Dintre măştile fabuloase şi opulente, care îţi taie respiraţia, să amintim "Bautta", o mască ce semnifica teama, ce ascundea complet identitatea, realizată dintr-un fel de capişon de mătase sau dantelă care acoperea total faţa şi era susţinută de o pălărie în formă de tricorn. "La Moretta" era o mică mască îmbrăcată în catifea neagră, reprezentând un joc al seducţiei. Femeile veneţiene erau renumite pentru decolteurile extrem de deocheate. Această mască avea în interior un buton care se sprijinea pe dinţi, de aceea era denumită şi "Muta". Altă mască purta numele de "Gnaga", prin care bărbaţii se deghizau în femei şi nimeni nu avea dreptul să aresteze o persoană mascată. În 1500, la Veneţia erau peste 15.000 de prostituate şi pentru că înflorise extrem de mult homosexualitatea, guvernatorul a aprobat o lege prin care femeile puteau să-şi arate nurii atât pe Podul Sânilor, cât şi de la ferestre. "Il Mattaccino" derivă din cuvântul Matto, echivalent cu nebun, şi era format dintr-un costum colorat asemănător clovnului. Mai târziu au apărut măştile din commedia dell'arte. Şi azi, pe străzile Veneţiei, în perioada Carnavalului, te întâlneşti cu aceste măşti, dar şi cu cea al lui "Pantalone", ce-l reprezintă pe vechiul comerciant, cu "Pulcinella", cu "Doctorul", cu "Căpitanul", cu "Brighella", un om care se pretează la tot felul de intrigi, cu "Arlechino" şi bineînţeles cu cea a lui Casanova. Şi azi, ca şi ieri, are loc "Balul Moresca", un romantic dans de război, cu spade şi măşti.Zborul Îngerului

 

Dintre nenumăratele baluri spicuim "Tiepolo", de la Palazzo "Pisani Moretta", transformat într-o „Grădină a plăcerilor", ce-i drept suprarealistă, cu participarea a peste 80 de artişti, în 8 ore de spectacole fanteziste şi de acrobaţie, cu balerine, fauni, costume de rafinată eleganţă, în lumina a peste 1.500 de lumânări, inspirat de atmosfera magică a Veneţiei secolului al XVIII-lea.

Balul cel mai elegant, cu măşti şi costume, este Balul Dogilor, produs de Antonia Sauter, considerat unul dintre cele mai exclusiviste din lume, apoi Balul de epocă de la Hotel Danieli. La Palazzo "Ca'Zanardi", cu elegantele sale fresce, se poate asculta muzică de Mozart sau Vivaldi, iar în acompaniamentul instrumentelor antice se poate dansa un menuet sau o gavotă, bineînţeles în costume şi cu măşti de nobili veneţieni. La Hotel “Splendid Venice” are loc Ultimo Valzer, asemănător balurilor din secolul al XVIII-lea. “Hotel Monaco” etalează un Carnival Extravaganza. La “Palazzo Dandolo” are loc Cotillion al Palazzo, unde se iau lecţii de dans de grup, sub bagheta unui profesor, cu un trio de muzică barocă. Să nu uităm să amintim şi Marele Bal al lui Casanova, cunoscut şi el pentru eleganţa sa, în care timpul pare suspendat, dorinţele prinzând viaţă pentru o noapte. În barocul Palat "Albrizzi" turiştii se pot delecta cu rafinate concerte pe muzică de Liszt şi Chopin.  Palazzo "Zenobio", cu păsări de foc, muzicieni şi Regele Soare invită participanţii la o noapte romantică de la care nu lipseşte nici Casanova.

 

Grupuri mascate aduc veselia

 

La Gran Teatro della Fenice este pregătit marele "Bal al Cavalchinei". Platoul istoricului teatru este eliberat de fotolii şi se transformă pentru o noapte într-o gală inspirată de cele care aveau loc la 1800, în marile teatre de la Veneţia, Londra şi Paris, cu participarea a numeroşi comici, acrobaţi, saltimbanci şi artişti lirici. Personaje ale teatrului veneţian conduc invitaţii în atmosfera tipică. Teatrul "La Fenice" a ales titlul de "Cavalchina delle Folie", inspirat după aria Violetei, care închide primul act al Traviatei cu replica "Follie, follie!" (Nebunie, nebunie).

Un spectacol acvatic de imagini şi muzică a dat startul Carnavalului din Veneţia 2017, celebrând frumuseţea, marea şi vanitatea într-o originală punere în scenă.

Vanitatea şi preţiozitatea lumii au invadat Cannaregio pentru a se implica în ritul misterios şi colorat al Carnavalului, un rit centenar care celebrează viaţa. 

 

Exclusivistul Bal al Dogelui

 

Creaturile marine au încântat publicul cu frumuseţea şi cu secretele lor ascunse cu gelozie. Nu a lipsit nici un emoţionant omagiu adus Lunii care cheamă la ea apele mărilor milenare, omagiu care a însoţit o majestuoasă Regină a abisurilor cu curtea ei de creaturi marine.  Cortegiul a fost format din 100 de ambarcaţiuni tradiţionale cu 500 de navigatori, dintre care trebuie amintită celebra de-acum "Peàta", care a găzduit anul acesta “Leon” al carnavalului şi spectacolul grupului I Gati de Venessia. La bord au fost şi Luigi Brugnaro, Primarul oraşului din lagună.

Maiestuosul palat “Ca’ Vendramin”, de pe Canal Grande, cu splendidele sale săli renascentiste va fi în mod excepţional iluminat de o spectaculoasă proiecţie realizată de camerAnebbia. Aici a trăit Richard Wagner şi a compus opera Parsifal. 

 

Balul Dogelui extravaganță și atmosferă onirică

 

Meniul bogat propus de cunoscutul Chef al Restaurantului Wagner, primirea Principelui Maurice care îi va conduce pe oaspeţi în minunile unui vis cu ochii deschişi, emoţionantele performance-uri artistice ale Huma Show Entertainment, costumele realizate în Atelierul Pietro Longhi sunt ingredientele speciale ale unei seri extraordinare care va duce oaspeţii în afara spaţiului şi timpului.

Huma Show va prezenta un parcurs vizionar cu personaje amuzante, în care totul este posibil. Alegoria şi ironia sunt stăpâne.

Evenimentele-cheie se vor desfăşura sâmbătă 18 şi duminică 19 februarie, când este programată celebra Sărbătoare a Mariilor şi poate fi admirat Zborul Îngerului, cele două puncte tradiţionale ale carnavalului din lagună.

 

O invitație la bal

 

Ziua de sâmbătă începe cu Concursul pentru cea mai frumoasă mască. Participanţii vor defila în costume într-o întâlnire necompetiţională. Concomitent, vizitatorii vor putea lua parte la evenimentul Vanity Af-Fair şi la Patinajul pe gheaţă, pe pista amenajată în Campo San Polo, al cărui nume derivă de la cel al bisericii San Paolo.

Cortegiul Sărbătorii Mariilor va pleca de la San Piero di Castello şi va parcurge strada Garibaldi şi Riva degli Schiavoni (Podul de pe Râul Sclavilor) pentru a ajunge în Piaţa San Marco, unde cele 12 Marii vor fi prezentate oficial. 

Această sărbătoare reprezintă omagiul pe care Dogele îl acorda anual unui număr de 12 fete din Veneţia, de origine umilă, şi este ocazia de a admira minunatele costume veneţiene  medievale şi renascentiste, care evocă vechiul obicei al Dogelui de a dărui celor mai frumoase şi sărace fete din Veneţia o dotă pentru căsătorie. Evenimentul se va încheia cu Farandola Collettiva, dansul istoric al Carnavalului, care se desfăşoară şerpuit în Piaţă pe muzica Ballata Bellica şi cu ajutorul dansatorilor de la Palio di Arcella

 

Un Carnaval încărcat de surprize

 

Sâmbătă, cele 12 Marii vor fi numai prezentate, în timp ce în weekendul viitor va avea loc manifestarea finală.

Este o mare sărbătoare şi la Mestre, cu Carnival Street Show, o defilare de costume şi măşti pe străzile oraşului de la porţile Veneţiei.

Seara, întreaga audienţă se întoarce în oraş cu Arsenal Carnival Experience, un mare party musical, cu dans până după miezul nopţii. 

 

Sărbătoarea venețiană pe apă

 

Duminică, toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură Îngerul Carnavalului. Piaţa San Marco va fi animată de culori şi defilări tradiţionale. La ora 12 fix, va fi Zborul Îngerului, interpretat de Claudia Marchiori, tânăra Marie învingătoare a concursului de anul trecut, care va coborî de pe clopotniţa Bisericii San Marco, într-o rochie portocalie, în stil baroc. 

Dimineaţa va continua cu alte reevocări istorice până la a doua rundă a Concursului Celei mai frumoase măşti

 

Grupul Moațele

 

Seara, în Galleria delle Meraviglie, o experienţă exclusivistă include şi cina într-o atmosferă magică. 

Duminică 19 februarie, Orchestra I Musici Veneziani, fondată în 1999, va aduce un omagiu lui Vivaldi, interpretând Cele Patru anotimpuri, şi, împreună cu soprane, mezzosoprane, tenori şi baritoni, sub titlul Barocco e Opera, vor propune cele mai frumoase arii din perioada barocă. 

Concertele, cu 700 de protagonişti îmbrăcaţi cu costume care mai de care mai încântătoare, se vor desfăşura în extraordinarul Salon de la etajul I de la  Scuola Grande di San Teodoro, proiectată de Baldassarre Longhena şi decorată cu picturi de Jacopo Palma il Giovane, Balestra, Bassano.

 

Balul Dogelui organizat de Antonia Sautter

 

În program, VivaldiConcertul pentru corzi şi cimbal în Re minor, Cele Patru anotimpuri, T. Albinoni - Adagio pentru corzi şi Orgă în Sol minor, J. Pachelbel – Canon

Tot în perioada Carnavalului Teatro La Fenice, programează cinci spectacole, sub genericul Tra classici e novità (Între clasici şi noutate). 

Sâmbătă 18 februarie este programată la Teatrul Malibran melodrama idilică Gina de Francesco Cilea, cu Arianna Venditelli, Alessandro Scotto di Luzio, Armando Gabba, Valeria Girardello, Claudio Levantino.

 

Bărci cu personaje mascate străbat canalele

 

Promisiuni de căsătorie, schimbări de persoane, solidaritate între comeseni, un inel pierdut şi regăsit. Gina, opera compusă pentru sfârşitul studiilor de compoziţie ale lui Cilea este o delicată comedie burgheză, mai curând Liberty decât veristă, în care se întrevăd deja intuiţiile melodice şi armonice ce se vor regăsi apoi în Adriana Lecouvreur şi în Arlesiana.

La Teatrul La Fenice poate fi aplaudată, din 16 febrarie până în 2 martie, La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Francesco Micheli şi sub bagheta lui Stefano Ranzani, costume Silvia Aymonino. În rolul Mimi, Francesca Dotto, în cel al lui Rdolfo Matteo Lippi, Marcello: Mattias Olivieri.

Sâmbătă 18 februarie tot aici, în Sala Apollinee, Muzică şi aperitiv SPILIMBRASS: proiecţie de filme de Charlie Chaplin, Stan Laurel & Oliver Hardy, pe muzica lui Mark Hamlyn.

 

Fast și opulență

 

Sâmbătă 25 februarie, Orchestra teatrului La Fenice va susţine un concert cu piese de Antonio Vivaldi, Benjamin Britten, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, sub bagheta dirijorului Roberto Baraldi.

Un recital muzical, Şapte cântece pentru Anguana, cu părţi recitative şi cântece, va avea loc, în 18 februarie, la Refectoriul Monumental al TIM.

Anguana este protagonista spectacolului. Amintită vreme îndelungată ca un personaj secundar al legendelor alpine, Anguana (spiritul apelor, nimfa, vrăjitoare, sirenă…) îşi asumă dimensiunea antică a divinităţii acvatice. Spectacolul este rezultatul unui proiect îndelung gândit al poetei Antonella Barina privind divinitatea feminină, iniţiat în anii 70 şi continuat până în 2013.

 

Învie legendele vechii cetăți lagunare

 

Muziciana Monica Giori, care studiază muzicile originale (balada, rock-ul, valsul, samba etc) a confecţionat şi păpuşile lui Pinocchio, în timp ce Barina a transformat în texte teatrale cercetările ei privind Anguana. 

În spectacol pot fi ascultaţi Stefano Baldan (mandolă şi percuţie), Erika Tosatto (violoncel), Verdiana Bacchin (tobe).

Dansuri: Serenella Maluta. Coregrafia, Laura Sgaragli

 

Moaţele din Apuseni vor suna tulnicele


Duminică, 18 februarie, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, şi Creart – Centrul de Creaţie, Arte şi Tradiţii din Bucureşti, vor organiza în cadrul Carnavalului, un itinerariu muzical susţinut de Grupul de tulnicărese Moaţele din Câmpeni-Alba. Parcursul manifestării va începe la ora 12:30 la sediul Institutului, va continua la orele 13:30 la TIM Future Center di Venezia, la orele 14:30 la Ateneo Veneto şi se va încheia pe scena din Piaţa San Marco.

 

Marele bal Cavalchina

 

Grupul de tulnicărese tradiţionale Moaţele a fost fondat în 2006 şi este compus din tinere talentate care iubesc folclorul şi doresc să continuie tradiţiile populare ale acestui instrument specific zonei Apusenilor. Grupul a participat la evenimente culturale importante: concertul cu prilejul inaugurării NATO la Bucureşti (2008), cel de la intrarea României în Uniunea Europeană, cât şi la concerte din Spania, Germania, Austria, Franţa şi România.

A fost aplaudat, de asemenea, la mai multe festivaluri de gen, cum ar fi Festivalul Folcloric de la Mamaia, Strugurele de Aur din Alba Iulia, Ioan Macrea din Sibiu, Maria Lătăreţu din Târgu Jiu, Maria Tănase din Craiova, Sus, sus, sus la moţi în munte din Câmpeni, Mureş, pe marginea ta din Ocna Mureş…

 

Măștile conferă eleganță și mister

 

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia propune, de asemenea, între 20 şi 24 februarie, cu prilejul celui de-al 8-lea Carnaval internaţional al Copiilor, o serie de laboratoare destinate unei tradiţii româneşti cu rădăcini în antichitate: Mărţişorul. 

Prima zi din luna martie este sinonimă, pentru români cu sărbătoarea Mărţişorului, un simbol de primăvară care se confecţionează din fire roşii şi albe, din bumbac sau mătase, împletite într-un şnur care se leagă în formă de 8. De acest şnur se agaţă un pandantiv purtător de noroc, cu forme de obicei simbolice (monedă de aur sau de argint, dar şi fire de iarbă, flori, iar în zilele noastre, animale, inimioare…)

 

Misterul vechilor aristocrate venețiene

 

Seria laboratoarelor creative se axează pe cinci activităţi diverse, printre care: şnurul, moneda, mărţişorul gigantic, primăvara, Carnavalul Primăverii.

Manifestările se vor încheia cu o regată silenţioasă de bărci pe Canal Grande, luminate numai cu lumânări.

Participând la Carnavalul de la Veneţia trăieşti cu senzaţia că ai fost, măcar pentru o noapte, în 1700, la balurile de la Curte.

VOTEAZA ARTICOLUL
+6
Campionul Marian Drăgulescu, mesaj pentru viitorii campioni

Andreea Marinaș / 24 apr, 19:16

Array ( [id] => 540720 [title] => Campionul Marian Drăgulescu, mesaj pentru viitorii campioni [supratitle] => [description] =>

Marian Drăgulescu a fost invitat în platoul România TV, unde a venit cu „cele mai importante medalii” obținute de el.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

„Voi continua pentru că eu fac ceea ce-mi place, adică gimnastică, și îmi este foarte bine și sunt foarte bun în ceea ce fac. Sunt puțin obosit, a fost o săptămână destul de grea. (...) Am venit la dumneavoastră pentru a promova mișcarea și sporturile. Copiii sper să vină nu în ultimul rând la gimnastică și să fie motivați să câștige și ei alte medalii”, a spus sportivul care doar ce a câștigat aur și argint la Campionatele Europene de Gimnastică.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 19:16:35 [date_updated] => 2017-04-24 19:16:35 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => campionul-marian-dragulescu-mesaj-pentru-viitorii-campioni [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 520003 [media_type] => image [description] => [filename] => marian_dragulescu_dcnews_38818000.jpg [datedir] => 201612 [upload_date] => 2016-12-06 18:27:23 [preview] => [source] => Facebook [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_520003__540720.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, marți, 25 aprilie 2017

24 apr, 19:06

Array ( [id] => 540718 [title] => HOROSCOP, marți, 25 aprilie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Berbec

Simtul artistic devine unul din criteriile care te ghideaza sa faci unele schimbari in viata ta. Ca e doar o schimbare de decor sau de atmosfera, adaugand un plus de frumusete spatiului in care te afli, sau pornesti pe o cale ce implica talent creator, esti pregatit sa deschizi acest drum cu bucurie, pentru ca e ca o dorinta implinita pentru tine. Poate visai sa-ti folosesti mai mult talentele cu care esti inzestrat, dar, prins intr-un angrenaj material, ai considerat ca arta nu te poate hrani, dar daca acest vis a ramas in inima ta ca o samanta care nu a dat roade, poate ar fi momentul s-o lasi sa incolteasca. Nici nu stii ce surprize iti poate oferi de acum inainte. Simti nevoia sa desenezi, sa pictezi, sa creezi? Da-i drumul!

Taur

Daca te-ai inconjura azi numai de lucruri pozitive, ai vedea ca si gandurile tale se vor molipsi de aceeasi stare de bine. Incarca-ti vocabularul numai cu vorbe cu un continut motivant si pozitiv, spune doar da, pot si vreau, si vei descoperi la finalul zilei ca optimismul a pus stapanire si pe vocea ta interioara. Da, acea voce interioara care adeseori te face sa te indoiesti de puterile tale, cea care nu te lasa intotdeauna sa actionezi, acum suna altfel si te stimuleaza cu cele mai puternice afirmatii pozitive. Ajunge doar sa le inserezi adanc in constiinta ta si de acum inainte frazele tale vor incepe doar cu da.

Gemeni

Uneori e nevoie de o veste socanta ca sa revii cu picioarele pe pamant mai repede, dar nu inseamna ca trebuie sa te sperie o astfel de idee. E mult mai buna o interventie abrupta, dar salvatoare, decat sa tot tergiversezi lucrurile lent, la nesfarsit. Bucura-te ca a aparut acest moment, care da, explodeaza ca o bomba, dar dupa aceea vezi realitatea mult mai bine si poti sa iei masuri mult mai prompte. Dupa eruptie, relieful capata alta forma, decorul arata altfel iar cenusa sedimentata devine sol roditor pentru viitoare recolte, deci priveste aceasta situatie ca pe o masura benefica, nu ca pe un motiv de stres si griji suplimentare!

Rac

Te-ai gandit vreodata ce rol important joci in viata altora? Priveste un pic in jurul tau sa descoperi cine te priveste cu atata consideratie si respect incat tot ce-i spui e litera de lege. E semn ca exista oameni care te respecta pentru ceea ce reprezinti, care tin cont de sfaturile tale si deci in ochii lor esti un maestru, un erou salvator, deci nu trebuie sa-i dezamagesti niciodata. Ofera-le in continuare sfaturile de care ai ei nevoie, pentru ca ai multa experienta. Inteligenta, intelepciunea, modul tau diferit de a privi lucrurile denota ca ai tot dreptul de a da si altora un exemplu de maturitate, deci invata-i si pe ei sa te urmeze!

Leu

Te afli intr-un anturaj marcat de conflicte si neintelegeri, poate din cauza unei competitii care are ca scop final un premiu. Poate e si o motivatie materiala la capat, de aceea intri si tu in aceasta lupta pentru a obtine victoria. Poti fi printre primii in orice confruntare de idei sau de forte, pentru ca esti bine pregatit si detii o energie de invidiat, cu care ii dai la o parte pe rivalii tai. Nu te temi de conflicte, dimpotriva, gasesti in tine rezerve de ambitie care te propulseaza direct in prima linie. Ai ceva de castigat si nu te lasi pana nu obtii!

Fecioara

Ai multe lucruri de facut, agenda e arhi-plina, dar cand incepi sa le iei la bani marunti, iti dai seama ca sunt niste maruntisuri. Ai noroc, sunt floare la ureche pentru tine, deci te poti concentra serios pe parcursul zilei de munca pentru a le sterge pe toate de pe lista. Dupa ce vei scapa de ele, te vei putea gandi si la alte proiecte mai importante, dar deocamdata ar fi bine sa te despovarezi de astfel de aspecte neimportante, altfel le vei duce pe tine in spate ca restante de care tot va trebui odata sa te ocupi. Azi le-ai putea termina pe toate dintr-o suflare.

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 19:06:21 [date_updated] => 2017-04-24 19:06:21 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-mar-i-25-aprilie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 530742 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_39762600.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-24 19:05:41 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_530742__540718.html ) ) ) ) 1
Câți români plecați în Marea Britanie și-au luat cetățenia

Andreea Marinaș / 24 apr, 17:50

Array ( [id] => 540702 [title] => Câți români plecați în Marea Britanie și-au luat cetățenia [supratitle] => [description] =>

Doar 1 din 10 români au drept de rezidență permanentă în Marea Britanie, arată un sondaj efectuat de AngliaMea.ro.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Conform unui sondaj efectuat de AngliaMea.ro, doar 10% dintre românii din UK au drept de rezidență permanentă în această țară. Întrebați care este situația documentelor pe baza cărora trăiesc în Marea Britanie, aproape 80% au ales varianta „Am doar buletinul/ pașaportul românesc”, în timp ce 8% dețin un certificat de înregistrare. O proporție de 3% dintre cei care au participat la sondaj au afirmat că dețin cetățenia britanică. 

În prezent, cetățenii români pot călători în Marea Britanie cu pașaportul sau cartea de identitate. Aceștia au drept de ședere pe baza acestor documente pentru o perioadă de până la trei luni fără nicio condiție sau formalitate. Dreptul de ședere poate fi extins pentru perioade mai mari de trei luni dacă sunt într-una din situațiile: sunt angajați sau desfășoară o activitate independentă, sunt în căutarea unui loc de muncă, au resurse suficiente pentru a se întreține pentru a nu deveni o povară pentru sistemul de asistență socială, sunt înscriși într-o formă de studii sau sunt membri de familie a unui cetățean al UE care îndeplinește condițiile de ședere.

[citeste si]

Cetățenii europeni care îndeplinesc una dintre condițiile de mai sus și locuiesc în UK de peste 3 luni pot solicita Certificatul de Înregistrare. Acesta este un document care atestă faptul că respectivii cetățeni au drept de ședere în această țară. Totuși, documentul nu este obligatoriu ci doar facultativ pentru cei care doresc să-și demonstreze dreptul de ședere într-un mod cât mai consecvent. Taxa pentru eliberarea Certficatului de Înregistrare este de 65 de lire sterline. În ultima perioadă, de teama Brexit, mulți români au fost încurajați să obțină acest document.

Cei care trăiesc în Marea Britanie de peste 5 ani, pot solicita dreptul de rezidență permanentă. Acest document le va fi util mai târziu celor care doresc să obțină cetațenia britanică. Acestea sunt principalele documente pe care cetățenii UE le pot obține în Marea Britanie. Până în acest moment, nu s-au stabilit care  vor fi condițiile de ședere în UK după Brexit, negocierile fiind încă doar în faza de început. Mulți însă speculează că vor fi necesare vize pentru cei care doresc să vină aici și doar anumiți cetățeni UE care îndeplinesc anumite condiții vor putea rămâne, acestea însă rămân doar speculații. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 17:50:55 [date_updated] => 2017-04-24 17:50:55 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => doar-1-din-10-romani-au-drept-de-reziden-a-permanenta-in-uk [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 330924 [media_type] => image [description] => buletin [filename] => buletin.jpg [datedir] => 201306 [upload_date] => 2013-06-20 11:36:35 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_330924_buletin_540702.html ) ) ) ) 1
ULTIMA ORA! Medicii legisti au incheiat AUTOPSIA celor doi copii morti in Retezat! E socant ce au descoperit

24 apr, 21:54

Cancan.ro Array ( [id] => 251018 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3EFjOed9KgW9GfgOiRA0_91_qPaE0cQPLHWEy9rCCIu1RprV9ORSdiEAqSjxvDQwVlkkOz62eZn_VNNs2QGjrpzW6KMoW3PmR9MPS9chf8nQDcj8qq1J9XFw58Y8PR6TcBhhHIvZ8AiGK8F7HK5WOjnfXDaRqPGsUNMIrnoLHp-v0y2W_r-2N9Zer-J_eDr5BcYWNah6cLXjR_qfLhGS1Q [unencoded] => http://www.cancan.ro/autopsia-celor-doi-copii-morti-in-retezat-s-a-incheiat-ce-au-descoperit-medicii-legisti-16922810 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9gZguJ2MzsxpU81JLs3yVFXDT3oKhvmiPM_5HGO9ChIOFnD1UvMoEDZJVKklvpu6pKC_VskUxJ4XyR_OaU9LLedn9WAuD_sIBsbQpDyAlI_tEx86FzhV0OhDEqys0ezHF4 [filesize] => 0 [title] => ULTIMA ORA! Medicii legisti au incheiat AUTOPSIA celor doi copii morti in Retezat! E socant ce au descoperit [description] => Geta Dor Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi copii campioni la alpinism, prinşi de avalanşa din Munţii Retezat, au avut parte de o moarte violentă, au stabilit medicii legişti hunedoreni, care au finalizat, luni, autopsia celor două cadavre, scrie mediafax.ro. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 31 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:54:03 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:54:02 [title_homepage] => ULTIMA ORA! Medicii legisti au incheiat AUTOPSIA celor doi copii morti in Retezat! E socant ce au descoperit [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3EFjOed9KgW9GfgOiRA0_91_qPaE0cQPLHWEy9rCCIu1RprV9ORSdiEAqSjxvDQwVlkkOz62eZn_VNNs2QGjrpzW6KMoW3PmR9MPS9chf8nQDcj8qq1J9XFw58Y8PR6TcBhhHIvZ8AiGK8F7HK5WOjnfXDaRqPGsUNMIrnoLHp-v0y2W_r-2N9Zer-J_eDr5BcYWNah6cLXjR_qfLhGS1Q [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:54:03 [is_cross] => 1 ) 1
E român, dar nu-l ştie România! Ăsta e palatul Împăratului... ! Cotat cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ... e boss de boss! Greii din Europa îl invidiază măcar pentru construcţia faraonică!

24 apr, 21:54

Cancan.ro Array ( [id] => 251019 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5dl4hfCsonJYgCXm2LYbhChNAMQHOUBx4DSXvy75vj5uR26YqLRMU_ZBFpyzoq8qJOngsz_Us9grdDX-FaciZTfRGzgblQzYt1SSFjOgbGF6HADIsY1XlHVH6NvJFOWXO6iG6c2mt-JxUaewrLywLX02nPIV0Aq92ho6USevuzPFOEmb7uKzNlMQW2ErEzm5ke7jcN4fOB18WyDZt7zZkVPXpEA-OLfBI07-05mzJi3xJxHqi54qcM0MLJ9-gkd0pIJPnW0gvgwCLHMED18RhcT_jj2QG3Pwc01g4jfam8-7SANgSNJFPTBeS5mG0EwfJbuJehfc_vA1QOzDl1q31w [unencoded] => http://www.cancan.ro/e-roman-dar-nu-l-stie-romania-asta-e-palatul-imparatului-cotat-cu-o-avere-de-peste-2-miliarde-de-euro-e-boss-de-boss-greii-din-europa-il-invidiaza-macar-pentru-constructia-faraonica-16921591 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9iHBy6elfUctB-6egZzhD-kSqLF0sJzsuJGaS0w1-cfadwLllxHrpFIoCJWu929yTUSLsGun16iOu40KzViliozJRRRie544dv7NgifvHmVO2TCDp1hXWD2diu6i6dNFP4 [filesize] => 0 [title] => E român, dar nu-l ştie România! Ăsta e palatul Împăratului... ! Cotat cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ... e boss de boss! Greii din Europa îl invidiază măcar pentru construcţia faraonică! [description] => CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă astăzi imagini în premieră cu palatul celui mai bogat om din Republica Moldova, Anatol Stati! Palatul din Moldova al lui Stati se află pe un domeniu impresionant, ce măsoară mai multe hectare. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor) [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 32 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:54:04 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:54:04 [title_homepage] => E român, dar nu-l ştie România! Ăsta e palatul Împăratului... ! Cotat cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ... e boss de boss! Greii din Europa îl invidiază măcar pentru construcţia faraonică! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5dl4hfCsonJYgCXm2LYbhChNAMQHOUBx4DSXvy75vj5uR26YqLRMU_ZBFpyzoq8qJOngsz_Us9grdDX-FaciZTfRGzgblQzYt1SSFjOgbGF6HADIsY1XlHVH6NvJFOWXO6iG6c2mt-JxUaewrLywLX02nPIV0Aq92ho6USevuzPFOEmb7uKzNlMQW2ErEzm5ke7jcN4fOB18WyDZt7zZkVPXpEA-OLfBI07-05mzJi3xJxHqi54qcM0MLJ9-gkd0pIJPnW0gvgwCLHMED18RhcT_jj2QG3Pwc01g4jfam8-7SANgSNJFPTBeS5mG0EwfJbuJehfc_vA1QOzDl1q31w [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:54:04 [is_cross] => 1 ) 1
Cel mai scump film indian din toate timpurile

Andreea Marinaș / 24 apr, 17:16

Array ( [id] => 540696 [title] => Cel mai scump film indian din toate timpurile [supratitle] => [description] =>

Cel mai scump film al Indiei se va numi Randamoozham și-l va avea ca protagonist pe actorul Mohanlal.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

India este pe cale să facă cel mai scump film al său, o adaptare a epicei poezii sanscrite Mahabharata, care va costa 120 de milioane de lire sterline.

Filmul va fi finanțat de miliardarul BR Shetty din Emiratele Arabe Unite, potrivit The Guardian.

Intitulat Randamoozham, filmul din două părți va întrece bugetul actualului deținător al recordului – Baahubali, tot din două părți -, care a costat 51 de milioane de lire sterline.

 [citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 17:16:46 [date_updated] => 2017-04-24 19:29:34 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => cel-mai-scump-film-indian-din-toate-timpurile [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 530733 [media_type] => image [description] => [filename] => mahabharata_82306700.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-24 17:16:37 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_530733__540696.html ) ) ) ) 1
BREAKING NEWS: Euro se apreciază brusc!

24 apr, 21:54

Capital.ro Array ( [id] => 251024 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=qOtK-w-EcDdQVNyHJF_-tOxDUGaG8DiwxlHL6nRPcoJtjzkzOCBoKsaiVrA0GqfD6zEgMotnz5ULL2qiPpDL0_UUU7-zoJjF0PZIqG5PSlXgK7i5BsKsklxT4Ip6BiKCSf6jZgcouxvWZ82N_WUXXitRHUkC9QG8JIg2sHwGtpk [unencoded] => http://www.capital.ro/euro-se-apreciaza-puternic-dupa-alegerile-din-franta.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja3Ylj8ccxYlAVeBpR3DEQNJicoIf2wm8cwaBuTl98a-Mf_dxQy8h2ZBdsB-j-QFBhlPX2foIn-LPPiaNBvnotB5kpVcDuO4E8yN3xjFsTVlM2HsudXQCuSfTBp7gRQ3wIc [filesize] => 0 [title] => BREAKING NEWS: Euro se apreciază brusc! [description] => Moneda europeană se apreciază puternic pe piaţa interbancară, ca reacţie a rezultatelor apărute în urma alegerilor din Franţa. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 6 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:54:12 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:54:11 [title_homepage] => BREAKING NEWS: Euro se apreciază brusc! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=qOtK-w-EcDdQVNyHJF_-tOxDUGaG8DiwxlHL6nRPcoJtjzkzOCBoKsaiVrA0GqfD6zEgMotnz5ULL2qiPpDL0_UUU7-zoJjF0PZIqG5PSlXgK7i5BsKsklxT4Ip6BiKCSf6jZgcouxvWZ82N_WUXXitRHUkC9QG8JIg2sHwGtpk [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:54:12 [is_cross] => 1 ) 1
O nouă lovitură pentru posesorii de mașini vechi: UE are în plan taxe de drum plătite în funcție de emisiile de CO2

24 apr, 21:54

Capital.ro Array ( [id] => 251025 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Ka1ZrR3bV7lGWZ5Aa0-FXjCjxqMFvXi1ptc3LvjM9WwI67LGN1N1xSSBdMH7Q0SWa05v-2UxLWsreRq8T9cw9JCKgPejbXZO3F5mYX6WApG3Hacjp93onDgRd6E0mKL5u2pPkumSYnictazKmjlE4nASoYxJIo37_c_4cFeQRnXP3n8_heG31XKf4U-rT-4ZQV4mXnrFKVTXNd9VZsN4dw [unencoded] => http://www.capital.ro/o-noua-lovitura-pentru-posesorii-de-masini-vechi-taxe-de-drum.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja3jxlOLYml8PRpCG-21O8qBF8sOxGp2kPeKoQZ8FvW7ECJXkgoZqaCHlx85y9wAyLssOI6G9W6O2hP19tANQIsWAUk6SNytVwqkelab__fcM0tSha4ClncNPKEn39JsfM8 [filesize] => 0 [title] => O nouă lovitură pentru posesorii de mașini vechi: UE are în plan taxe de drum plătite în funcție de emisiile de CO2 [description] => Posesorii de vehicule care tranzitează statele Uniunii Europene ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute. Astfel, cu cât mașina utilizată este mai veche și mai poluantă, cu atât vignetele sau sumele plătite la stațiile de taxare de pe autostrăzi vor fi mai prohibitive. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 7 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:54:13 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:54:13 [title_homepage] => O nouă lovitură pentru posesorii de mașini vechi: UE are în plan taxe de drum plătite în funcție de emisiile de CO2 [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Ka1ZrR3bV7lGWZ5Aa0-FXjCjxqMFvXi1ptc3LvjM9WwI67LGN1N1xSSBdMH7Q0SWa05v-2UxLWsreRq8T9cw9JCKgPejbXZO3F5mYX6WApG3Hacjp93onDgRd6E0mKL5u2pPkumSYnictazKmjlE4nASoYxJIo37_c_4cFeQRnXP3n8_heG31XKf4U-rT-4ZQV4mXnrFKVTXNd9VZsN4dw [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:54:13 [is_cross] => 1 ) 1
POVESTEA lui Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica în AVALANȘA din Retezat. Profeția făcută în urmă cu 6 ani, despre Geta

24 apr, 21:54

EVZ.ro Array ( [id] => 251026 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=m2LobE0sUB97V9q_ytSkzCEN0cIp-TcaDc-k9FTju51xBAi4Q_7W58nPO7xfFNbuZfFlW8zvHkOBViOs0pp5-fbPbJvpMt3XKRhvwFjdCndBgdT5vmHmJJU6hkcybkgxvR3WBgAvtX6nHRpUpW2psHejKVnSV5QPyIzrkEBTk9M [unencoded] => http://www.evz.ro/povestea-lui-ovidiu-popescu-alpinistul-care-si-a-pierdut-fiica-i.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KHayhnF1h-6QxXAFk15WKzitTLQvQcBA7impdpdvXQ_tjpprKoKYNtTrSAHcc4Y3Qg1d3vnhD9vcrhXTlg7-3NKgY0pQbXeMfJ6EA8y-qFjDlSJvQMWmRq4GnD4qzDsNOY [filesize] => 0 [title] => POVESTEA lui Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica în AVALANȘA din Retezat. Profeția făcută în urmă cu 6 ani, despre Geta [description] => Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica, în avalanșa din Retezat, și-a dedicat viața acestei pasiuni extreme și în urmă cu 6 ani a declarat că visează ca Geta sa-l urmeze pe munte. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 8 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:54:15 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:54:14 [title_homepage] => POVESTEA lui Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica în AVALANȘA din Retezat. Profeția făcută în urmă cu 6 ani, despre Geta [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=m2LobE0sUB97V9q_ytSkzCEN0cIp-TcaDc-k9FTju51xBAi4Q_7W58nPO7xfFNbuZfFlW8zvHkOBViOs0pp5-fbPbJvpMt3XKRhvwFjdCndBgdT5vmHmJJU6hkcybkgxvR3WBgAvtX6nHRpUpW2psHejKVnSV5QPyIzrkEBTk9M [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:54:15 [is_cross] => 1 ) 1
"Voia să știe dacă sunt virgină" Năstase, într-un scandal imens

24 apr, 21:54

EVZ.ro Array ( [id] => 251027 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CfU1KlADyg3czHtKrCiovk1oS1Ba4AZkbL_Ro9zAOLkcJivaWStHcyfb7bKYgiXzYAM0K7O_uvR3qnn-V9g8mrB1PH9TJWAcwYEOzOS78tFOY569MQJxky3TsBqSWPwDjrnrO8wnyK1p_dIHu6hE2JD_qaZJunrx5eM08ySwbn8 [unencoded] => http://www.evz.ro/o-fosta-castigatoare-de-mare-slem-face-dezvaluiri-despre-ilie-nas.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KGtM2RGSg4_9xkYNcOBazZal1oz4rz8LRniXs_rZ1bUkOB-NYyAluxaxfqbZTsp-YFlWENjBy5KN8mfMpzi2TLjuKZ8ctFUFw9BOAwQcMk5TZoVJGL58G6nXq-IOaAYZDA [filesize] => 0 [title] => "Voia să știe dacă sunt virgină" Năstase, într-un scandal imens [description] => Pam Shriver, fostă mare tenismenă, și-a amintit că Ilie Năstase o tachina cu o întrebare nepotrivită legată de statutul ei sexual. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 9 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:54:16 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:54:16 [title_homepage] => "Voia să știe dacă sunt virgină" Năstase, într-un scandal imens [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CfU1KlADyg3czHtKrCiovk1oS1Ba4AZkbL_Ro9zAOLkcJivaWStHcyfb7bKYgiXzYAM0K7O_uvR3qnn-V9g8mrB1PH9TJWAcwYEOzOS78tFOY569MQJxky3TsBqSWPwDjrnrO8wnyK1p_dIHu6hE2JD_qaZJunrx5eM08ySwbn8 [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:54:16 [is_cross] => 1 ) 1
Descoperire seculară în domeniul sclerozei multiple. Oamenii de știință descoperă cauza posibilă a bolii

Andreea Marinaș / 24 apr, 16:59

Array ( [id] => 540695 [title] => Descoperire seculară în domeniul sclerozei multiple. Oamenii de știință descoperă cauza posibilă a bolii [supratitle] => [description] =>

Oamenii de știință britanici au descoperit o cauză posibilă pentru scleroza multiplă, într-un progres major care ar putea deschide calea pentru noi tratamente pentru boală.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Oamenii de știință britanici au descoperit un nou mecanism celular care poate provoca tulburarea autoimună. Scleroza multiplă afectează aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume.

În mod obișnuit, persoanele sunt diagnosticate când au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani și boala este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Simptomele pot fi variate și pot include spasme musculare, probleme de mobilitate, durere, oboseală și probleme cu vorbirea.

Oamenii de știință au suspectat mult timp că mitocondria, energia generatoare de „putere” a celulei, joacă un rol în cauzarea sclerozei multiple.

[citeste si]

Potrivit The Telegraph, folosind mostre de țesut de creier uman, cercetătorii de la universitățile din Exeter și Alberta au descoperit că o proteină numită Rab32 este prezentă în cantități mari în creierul persoanelor cu scleroză multiplă - dar este practic absentă în celulele creierului sănătos.

Unde este prezentă Rab32, echipa a descoperit că o parte a celulei care stochează calciu devine se apropie prea mult de mitocondrie.

Problemele de comunicare cu aportul de calciu rezultate face ca mitocondriile să se comporte greșit, provocând în cele din urmă toxicitate pentru celulele creierului la persoanele cu scleroză multiplă.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 16:59:30 [date_updated] => 2017-04-24 17:00:42 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => descoperire-seculara-in-domeniul-sclerozei-multiple-oamenii-de-tiin-a-descopera-cauza-posibila-a-bolii [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 495758 [media_type] => image [description] => [filename] => 652x450_087428_scleroza_multipla_simptome_timpurii_94160200.jpg [datedir] => 201512 [upload_date] => 2015-12-24 09:53:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_495758__540695.html ) ) ) ) 1
Vaccinul pentru rujeolă: Ministrul Sănătății, noi informații: Vă asigur

24 apr, 14:34

Array ( [id] => 540675 [title] => Vaccinul pentru rujeolă: Ministrul Sănătății, noi informații: Vă asigur [supratitle] => [description] =>

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat luni că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare.

[title_homepage] => Vaccin rujeolă: Ministrul Sănătății, noi informații: Vă asigur [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

"În momentul de faţă, (...) deja sunt, la Direcţiile de sănătate publică, cantităţile de vaccin hexavalent şi cantităţile de vaccin tetravalent. Iar în ceea ce priveşte vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în ţară", a declarat ministrul Sănătăţii, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice din România. 

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea managementului achiziţiilor şi al distribuirii vaccinurilor. 

"La iniţiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenţi în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluţii în vederea îmbunătăţirii managementului atât al achiziţiilor, cât şi al distribuirii vaccinurilor. (...) Au fost abordate probleme legate de achiziţie, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat şi despre Legea vaccinării. (...) Aceasta este încă în transparenţă decizională şi urmează să intre în citire, într-o şedinţă de Guvern", a mai afirmat Bodog. 

Totodată, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri şi procedurile de notificare a Comisiei Europene. 

"Prin Agenţia Naţională a Medicamentului am notificat toţi distribuitorii şi am oprit toate cantităţile de vaccin în depozite", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 186 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 186 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 14:34:24 [date_updated] => 2017-04-24 14:35:02 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => vaccinul-pentru-rujeola-ministrul-sanata-ii-noi-informa-ii-va-asigur [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 521298 [media_type] => image [description] => [filename] => vaccinare_70734500.jpg [datedir] => 201612 [upload_date] => 2016-12-19 15:12:18 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_521298__540675.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d3a3.n3