EXCLUSIV  Bongiorno, Siora Maschera

Magdalena Popa Buluc / 17 feb 2017 / 18:38
Salveaza PDF Print Comentarii
Măștile baroce invadează orașul
Măștile baroce invadează orașul

 

Seducţia magicului Carnaval veneţian

 

În zilele care preced postul Paştelui se înlănţuie Carnavalurile. În acest an, ele au început în 11 februarie şi se încheie în 28 februarie. Masca a devenit un nou „dress code". Şi azi, la începutul secolului XXI, ca şi ieri, sub mulţimea penelor, a cristalelor Swarovski, se ascunde ceva ce nu e relevant. Vieţile noastre se mişcă în această „onorabilitate socială", pe care nu avem curajul să o mărturisim. Spaima de a zbura, dorinţa de a părea altceva decât eşti domină nu numai lumea secretă a carnavalului, dar şi lumea noastră, în care suntem înconjuraţi de personaje cu măşti.

Un carnaval de poveste, rafinat, care se desfăşoară între pieţe, canale, palate nobiliare, într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, Veneţia. 

 

Costume de carnaval la Veneția

 

Firul conductor al acestui an este Creatum Vanity Af-Fair, centrat pe vechile origini ale oraşului lagunar. Este un omagiu adus strălucitoarei manufacturi a oraşului, creând atmosfera Serenissimei, cu istoricele sale ateliere artizanale.

So Splendid, So Magic, So Glam, So You sunt cuvintele-cheie ale acestei ediţii în care, prin lumini, sunete, scenografii spectaculoase, este recreată atmosfera cea mai onirică a Veneţiei, care a inspirat arta, moda şi cinema-ul.

Vă sugerăm un calendar care să vă ghideze, dacă vreţi să vă molipsiţi de voia bună a costumelor colorate, a cascadelor de măşti, de fascinaţia balurilor, a galelor exclusiviste, a romanticelor întâlniri, a muzicii, de la cea simfonică la fanfarele locale, care călătoresc prin oraş, dezmorţind atmosfera. Închideţi ochii şi lăsaţi-vă măcar pentru câteva minute pradă spiritului carnavalului, uitând de aceaste timpuri dificile.

 

Revin eleganțele Cetății Dogilor

 

Costume fabuloase de epocă - regi şi regine, prinţi şi prinţese, arlechini, urşi - aurii, argintii -, îmbrăcaţi în mătase şi dantele, cu pene, strasuri şi pietre preţioase, dar şi cucuvele şi alte măşti caraghioase îţi trezesc fantezia. Oameni de toate vârstele se sărută pe furiş. Pe apa ca o broderie lichidă, ca într-un cortegiu, curg gondolele liniştite, antice ambarcaţiuni. Apa bate în zidul caselor, pictate ca pe o pânză în roşu, verde, galben. De o parte şi de alta a Grand Canale străjuiesc palate somptuoase, în arabescuri şi dantelării: Pallazzo "Foscari", cu arhitectura sa gotică veneţiană, Palazzo "Grassi", în linia clasică din secolul XVIII, semnat Giuseppe Massari, "Ca Pessaro", un fastuos palat în stil baroc, "Vendramin", "Pissani Moretta", "Ca D'Oro" cu arcadele aurite ce-i marchează faţada, cu magnificele ferestre, candelabre somptuoase de Murano ce îţi dau impresia că ai în faţă un decor de teatru. La Veneţia, Carnavalul s-a conjugat întotdeauna cu teatrul, oferind cetăţii o demnitate a scenei, care ne aminteşte că este oraşul lui Goldoni, Tieppolo, Guardi, Longhi şi al altor scriitori, scenarişti, regizori, pictori, care au ilustrat prin cuvinte, muzică sau culoare magia lui.

 

Lumea așteaptă Zborul Îngerului

 

Carnavalui, o lume ca un fluviu de măşti 


Carnavalul, ca şi masca, a făcut parte din istoria Veneţiei misterioase. Rădăcinile lui coboară în ritualurile ancestrale de trecere de la iarnă la primăvară, de celebrare a lui Bachus şi în onoarea lui Dionysos. Două sunt interpretările legate de acest fenomen. Prima derivă din latinul „carus navalis", cu care se identificau carele procesuale în formă de navă în timpul ritualurilor de purificare din luna februarie, iar cel de-al doilea, „carnem levare", ceea ce însemna interdicţia cărnii înaintea Miercurii Cenuşii, când începea postul Paştelui. Vechii veneţieni se abandonau saturnalelor, când timp de şapte zile totul era permis. Să ne amintim că, la sfârşitul secolului al XVII-lea, Veneţia era o republică aristocratică, unde democraţia era valabilă numai în interiorul nobilimii, poporul nu avea nici o voce, dar i se ofereau „panem et circensis" (pâine şi circ). Riscul şi aventura erau modul lor de a exista. Sunt atestate Carnavalurile din 1571, cu ocazia unei victorii maritime, dar şi cel din 1679, când Ducele de Mantova a defilat, urmat de turci, indieni şi africani. Încetul cu încetul, Veneţia devenea şcoala europeană a plăcerilor, o lume galantă şi decorativă, aşa cum o numea filosoful Eugenio d'Ors, o lume în care aveau loc o ambiguizare sexuală, dar şi identificarea cu „demnitatea plăcerilor". Istoria spune că, la început, curtezanele erau constrânse să locuiască într-un anumit cartier, Casteletto, lângă Podul Rialto, iar după apusul soarelui erau obligate să intre în casă. Existau curtezane de "rang inferior", cât şi cele de "grad superior", aşa cum era celebra poetă Veronica Franco, ale cărei versuri sunt pătrunse de o democraţie a erosului, devenită prim personaj al filmului „Frumoasa veneţiană", a cărei casă era frecventată de pictori, muzicieni şi de cei mai importanţi oameni politici. Se spune că la o masă oficială, în prezenţa regelui Franţei, Henric al III-lea, a apărut goală pe un platou de argint.

 

Sărbătoarea Mariilor

 

Liberalismul Veneţiei reprezintă o avangardă în context european, în timp ce imaginarul feminin guverna spectrul vieţii politice, sociale şi culturale, iar istoria continua să fie concepută şi administrată exclusiv de bărbaţi. Libertinajul femeii veneţiene este şi replica dată unei misoginii generalizate în acel timp. Veneţia, împreună cu enigmele sale, rămâne apărată de umbra acestei discrete fantasme a arhetipului feminin. Oraşul devine lumea lui Giaccomo Cassanova, a lui Tizian, Boucher, Fragonard, Tieppolo, dar şi patria lui Goldoni. În secolul al XIX-lea, Carnavalul atrăgea nume precum Sissi de Austria, Byron, Wagner, George Sand, Ugo Fuscolo...

Încă de la 1671 exista o şcoală de măşti, realizate din argilă, hârtie presată şi făină, care apoi erau pictate. În Evul Mediu, masca era folosită în locurile rău famate, pe străzi şi în taverne, de curtezane şi jucători ai hazardului. Oamenii se salutau cu apelativul "Signora Maschera". Dintre măştile fabuloase şi opulente, care îţi taie respiraţia, să amintim "Bautta", o mască ce semnifica teama, ce ascundea complet identitatea, realizată dintr-un fel de capişon de mătase sau dantelă care acoperea total faţa şi era susţinută de o pălărie în formă de tricorn. "La Moretta" era o mică mască îmbrăcată în catifea neagră, reprezentând un joc al seducţiei. Femeile veneţiene erau renumite pentru decolteurile extrem de deocheate. Această mască avea în interior un buton care se sprijinea pe dinţi, de aceea era denumită şi "Muta". Altă mască purta numele de "Gnaga", prin care bărbaţii se deghizau în femei şi nimeni nu avea dreptul să aresteze o persoană mascată. În 1500, la Veneţia erau peste 15.000 de prostituate şi pentru că înflorise extrem de mult homosexualitatea, guvernatorul a aprobat o lege prin care femeile puteau să-şi arate nurii atât pe Podul Sânilor, cât şi de la ferestre. "Il Mattaccino" derivă din cuvântul Matto, echivalent cu nebun, şi era format dintr-un costum colorat asemănător clovnului. Mai târziu au apărut măştile din commedia dell'arte. Şi azi, pe străzile Veneţiei, în perioada Carnavalului, te întâlneşti cu aceste măşti, dar şi cu cea al lui "Pantalone", ce-l reprezintă pe vechiul comerciant, cu "Pulcinella", cu "Doctorul", cu "Căpitanul", cu "Brighella", un om care se pretează la tot felul de intrigi, cu "Arlechino" şi bineînţeles cu cea a lui Casanova. Şi azi, ca şi ieri, are loc "Balul Moresca", un romantic dans de război, cu spade şi măşti.Zborul Îngerului

 

Dintre nenumăratele baluri spicuim "Tiepolo", de la Palazzo "Pisani Moretta", transformat într-o „Grădină a plăcerilor", ce-i drept suprarealistă, cu participarea a peste 80 de artişti, în 8 ore de spectacole fanteziste şi de acrobaţie, cu balerine, fauni, costume de rafinată eleganţă, în lumina a peste 1.500 de lumânări, inspirat de atmosfera magică a Veneţiei secolului al XVIII-lea.

Balul cel mai elegant, cu măşti şi costume, este Balul Dogilor, produs de Antonia Sauter, considerat unul dintre cele mai exclusiviste din lume, apoi Balul de epocă de la Hotel Danieli. La Palazzo "Ca'Zanardi", cu elegantele sale fresce, se poate asculta muzică de Mozart sau Vivaldi, iar în acompaniamentul instrumentelor antice se poate dansa un menuet sau o gavotă, bineînţeles în costume şi cu măşti de nobili veneţieni. La Hotel “Splendid Venice” are loc Ultimo Valzer, asemănător balurilor din secolul al XVIII-lea. “Hotel Monaco” etalează un Carnival Extravaganza. La “Palazzo Dandolo” are loc Cotillion al Palazzo, unde se iau lecţii de dans de grup, sub bagheta unui profesor, cu un trio de muzică barocă. Să nu uităm să amintim şi Marele Bal al lui Casanova, cunoscut şi el pentru eleganţa sa, în care timpul pare suspendat, dorinţele prinzând viaţă pentru o noapte. În barocul Palat "Albrizzi" turiştii se pot delecta cu rafinate concerte pe muzică de Liszt şi Chopin.  Palazzo "Zenobio", cu păsări de foc, muzicieni şi Regele Soare invită participanţii la o noapte romantică de la care nu lipseşte nici Casanova.

 

Grupuri mascate aduc veselia

 

La Gran Teatro della Fenice este pregătit marele "Bal al Cavalchinei". Platoul istoricului teatru este eliberat de fotolii şi se transformă pentru o noapte într-o gală inspirată de cele care aveau loc la 1800, în marile teatre de la Veneţia, Londra şi Paris, cu participarea a numeroşi comici, acrobaţi, saltimbanci şi artişti lirici. Personaje ale teatrului veneţian conduc invitaţii în atmosfera tipică. Teatrul "La Fenice" a ales titlul de "Cavalchina delle Folie", inspirat după aria Violetei, care închide primul act al Traviatei cu replica "Follie, follie!" (Nebunie, nebunie).

Un spectacol acvatic de imagini şi muzică a dat startul Carnavalului din Veneţia 2017, celebrând frumuseţea, marea şi vanitatea într-o originală punere în scenă.

Vanitatea şi preţiozitatea lumii au invadat Cannaregio pentru a se implica în ritul misterios şi colorat al Carnavalului, un rit centenar care celebrează viaţa. 

 

Exclusivistul Bal al Dogelui

 

Creaturile marine au încântat publicul cu frumuseţea şi cu secretele lor ascunse cu gelozie. Nu a lipsit nici un emoţionant omagiu adus Lunii care cheamă la ea apele mărilor milenare, omagiu care a însoţit o majestuoasă Regină a abisurilor cu curtea ei de creaturi marine.  Cortegiul a fost format din 100 de ambarcaţiuni tradiţionale cu 500 de navigatori, dintre care trebuie amintită celebra de-acum "Peàta", care a găzduit anul acesta “Leon” al carnavalului şi spectacolul grupului I Gati de Venessia. La bord au fost şi Luigi Brugnaro, Primarul oraşului din lagună.

Maiestuosul palat “Ca’ Vendramin”, de pe Canal Grande, cu splendidele sale săli renascentiste va fi în mod excepţional iluminat de o spectaculoasă proiecţie realizată de camerAnebbia. Aici a trăit Richard Wagner şi a compus opera Parsifal. 

 

Balul Dogelui extravaganță și atmosferă onirică

 

Meniul bogat propus de cunoscutul Chef al Restaurantului Wagner, primirea Principelui Maurice care îi va conduce pe oaspeţi în minunile unui vis cu ochii deschişi, emoţionantele performance-uri artistice ale Huma Show Entertainment, costumele realizate în Atelierul Pietro Longhi sunt ingredientele speciale ale unei seri extraordinare care va duce oaspeţii în afara spaţiului şi timpului.

Huma Show va prezenta un parcurs vizionar cu personaje amuzante, în care totul este posibil. Alegoria şi ironia sunt stăpâne.

Evenimentele-cheie se vor desfăşura sâmbătă 18 şi duminică 19 februarie, când este programată celebra Sărbătoare a Mariilor şi poate fi admirat Zborul Îngerului, cele două puncte tradiţionale ale carnavalului din lagună.

 

O invitație la bal

 

Ziua de sâmbătă începe cu Concursul pentru cea mai frumoasă mască. Participanţii vor defila în costume într-o întâlnire necompetiţională. Concomitent, vizitatorii vor putea lua parte la evenimentul Vanity Af-Fair şi la Patinajul pe gheaţă, pe pista amenajată în Campo San Polo, al cărui nume derivă de la cel al bisericii San Paolo.

Cortegiul Sărbătorii Mariilor va pleca de la San Piero di Castello şi va parcurge strada Garibaldi şi Riva degli Schiavoni (Podul de pe Râul Sclavilor) pentru a ajunge în Piaţa San Marco, unde cele 12 Marii vor fi prezentate oficial. 

Această sărbătoare reprezintă omagiul pe care Dogele îl acorda anual unui număr de 12 fete din Veneţia, de origine umilă, şi este ocazia de a admira minunatele costume veneţiene  medievale şi renascentiste, care evocă vechiul obicei al Dogelui de a dărui celor mai frumoase şi sărace fete din Veneţia o dotă pentru căsătorie. Evenimentul se va încheia cu Farandola Collettiva, dansul istoric al Carnavalului, care se desfăşoară şerpuit în Piaţă pe muzica Ballata Bellica şi cu ajutorul dansatorilor de la Palio di Arcella

 

Un Carnaval încărcat de surprize

 

Sâmbătă, cele 12 Marii vor fi numai prezentate, în timp ce în weekendul viitor va avea loc manifestarea finală.

Este o mare sărbătoare şi la Mestre, cu Carnival Street Show, o defilare de costume şi măşti pe străzile oraşului de la porţile Veneţiei.

Seara, întreaga audienţă se întoarce în oraş cu Arsenal Carnival Experience, un mare party musical, cu dans până după miezul nopţii. 

 

Sărbătoarea venețiană pe apă

 

Duminică, toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură Îngerul Carnavalului. Piaţa San Marco va fi animată de culori şi defilări tradiţionale. La ora 12 fix, va fi Zborul Îngerului, interpretat de Claudia Marchiori, tânăra Marie învingătoare a concursului de anul trecut, care va coborî de pe clopotniţa Bisericii San Marco, într-o rochie portocalie, în stil baroc. 

Dimineaţa va continua cu alte reevocări istorice până la a doua rundă a Concursului Celei mai frumoase măşti

 

Grupul Moațele

 

Seara, în Galleria delle Meraviglie, o experienţă exclusivistă include şi cina într-o atmosferă magică. 

Duminică 19 februarie, Orchestra I Musici Veneziani, fondată în 1999, va aduce un omagiu lui Vivaldi, interpretând Cele Patru anotimpuri, şi, împreună cu soprane, mezzosoprane, tenori şi baritoni, sub titlul Barocco e Opera, vor propune cele mai frumoase arii din perioada barocă. 

Concertele, cu 700 de protagonişti îmbrăcaţi cu costume care mai de care mai încântătoare, se vor desfăşura în extraordinarul Salon de la etajul I de la  Scuola Grande di San Teodoro, proiectată de Baldassarre Longhena şi decorată cu picturi de Jacopo Palma il Giovane, Balestra, Bassano.

 

Balul Dogelui organizat de Antonia Sautter

 

În program, VivaldiConcertul pentru corzi şi cimbal în Re minor, Cele Patru anotimpuri, T. Albinoni - Adagio pentru corzi şi Orgă în Sol minor, J. Pachelbel – Canon

Tot în perioada Carnavalului Teatro La Fenice, programează cinci spectacole, sub genericul Tra classici e novità (Între clasici şi noutate). 

Sâmbătă 18 februarie este programată la Teatrul Malibran melodrama idilică Gina de Francesco Cilea, cu Arianna Venditelli, Alessandro Scotto di Luzio, Armando Gabba, Valeria Girardello, Claudio Levantino.

 

Bărci cu personaje mascate străbat canalele

 

Promisiuni de căsătorie, schimbări de persoane, solidaritate între comeseni, un inel pierdut şi regăsit. Gina, opera compusă pentru sfârşitul studiilor de compoziţie ale lui Cilea este o delicată comedie burgheză, mai curând Liberty decât veristă, în care se întrevăd deja intuiţiile melodice şi armonice ce se vor regăsi apoi în Adriana Lecouvreur şi în Arlesiana.

La Teatrul La Fenice poate fi aplaudată, din 16 febrarie până în 2 martie, La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Francesco Micheli şi sub bagheta lui Stefano Ranzani, costume Silvia Aymonino. În rolul Mimi, Francesca Dotto, în cel al lui Rdolfo Matteo Lippi, Marcello: Mattias Olivieri.

Sâmbătă 18 februarie tot aici, în Sala Apollinee, Muzică şi aperitiv SPILIMBRASS: proiecţie de filme de Charlie Chaplin, Stan Laurel & Oliver Hardy, pe muzica lui Mark Hamlyn.

 

Fast și opulență

 

Sâmbătă 25 februarie, Orchestra teatrului La Fenice va susţine un concert cu piese de Antonio Vivaldi, Benjamin Britten, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, sub bagheta dirijorului Roberto Baraldi.

Un recital muzical, Şapte cântece pentru Anguana, cu părţi recitative şi cântece, va avea loc, în 18 februarie, la Refectoriul Monumental al TIM.

Anguana este protagonista spectacolului. Amintită vreme îndelungată ca un personaj secundar al legendelor alpine, Anguana (spiritul apelor, nimfa, vrăjitoare, sirenă…) îşi asumă dimensiunea antică a divinităţii acvatice. Spectacolul este rezultatul unui proiect îndelung gândit al poetei Antonella Barina privind divinitatea feminină, iniţiat în anii 70 şi continuat până în 2013.

 

Învie legendele vechii cetăți lagunare

 

Muziciana Monica Giori, care studiază muzicile originale (balada, rock-ul, valsul, samba etc) a confecţionat şi păpuşile lui Pinocchio, în timp ce Barina a transformat în texte teatrale cercetările ei privind Anguana. 

În spectacol pot fi ascultaţi Stefano Baldan (mandolă şi percuţie), Erika Tosatto (violoncel), Verdiana Bacchin (tobe).

Dansuri: Serenella Maluta. Coregrafia, Laura Sgaragli

 

Moaţele din Apuseni vor suna tulnicele


Duminică, 18 februarie, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, şi Creart – Centrul de Creaţie, Arte şi Tradiţii din Bucureşti, vor organiza în cadrul Carnavalului, un itinerariu muzical susţinut de Grupul de tulnicărese Moaţele din Câmpeni-Alba. Parcursul manifestării va începe la ora 12:30 la sediul Institutului, va continua la orele 13:30 la TIM Future Center di Venezia, la orele 14:30 la Ateneo Veneto şi se va încheia pe scena din Piaţa San Marco.

 

Marele bal Cavalchina

 

Grupul de tulnicărese tradiţionale Moaţele a fost fondat în 2006 şi este compus din tinere talentate care iubesc folclorul şi doresc să continuie tradiţiile populare ale acestui instrument specific zonei Apusenilor. Grupul a participat la evenimente culturale importante: concertul cu prilejul inaugurării NATO la Bucureşti (2008), cel de la intrarea României în Uniunea Europeană, cât şi la concerte din Spania, Germania, Austria, Franţa şi România.

A fost aplaudat, de asemenea, la mai multe festivaluri de gen, cum ar fi Festivalul Folcloric de la Mamaia, Strugurele de Aur din Alba Iulia, Ioan Macrea din Sibiu, Maria Lătăreţu din Târgu Jiu, Maria Tănase din Craiova, Sus, sus, sus la moţi în munte din Câmpeni, Mureş, pe marginea ta din Ocna Mureş…

 

Măștile conferă eleganță și mister

 

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia propune, de asemenea, între 20 şi 24 februarie, cu prilejul celui de-al 8-lea Carnaval internaţional al Copiilor, o serie de laboratoare destinate unei tradiţii româneşti cu rădăcini în antichitate: Mărţişorul. 

Prima zi din luna martie este sinonimă, pentru români cu sărbătoarea Mărţişorului, un simbol de primăvară care se confecţionează din fire roşii şi albe, din bumbac sau mătase, împletite într-un şnur care se leagă în formă de 8. De acest şnur se agaţă un pandantiv purtător de noroc, cu forme de obicei simbolice (monedă de aur sau de argint, dar şi fire de iarbă, flori, iar în zilele noastre, animale, inimioare…)

 

Misterul vechilor aristocrate venețiene

 

Seria laboratoarelor creative se axează pe cinci activităţi diverse, printre care: şnurul, moneda, mărţişorul gigantic, primăvara, Carnavalul Primăverii.

Manifestările se vor încheia cu o regată silenţioasă de bărci pe Canal Grande, luminate numai cu lumânări.

Participând la Carnavalul de la Veneţia trăieşti cu senzaţia că ai fost, măcar pentru o noapte, în 1700, la balurile de la Curte.

VOTEAZA ARTICOLUL
+6
Capitala pierde teren în materie de spitale. În ce orașe se operează românii

27 Martie, 13:26

Array ( [id] => 537415 [title] => Capitala pierde teren în materie de spitale. În ce orașe se operează românii [supratitle] => [description] =>
Oradea, Braşov şi Timişoara sunt oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale din România. Capitala ocupă locul 9.
 
[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>
Oradea, reşedinţa şi cel mai mare oraş din judeţul Bihor, este centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale din România, în condiţiile în care localitatea deţine 16 spitale de stat şi private, alături de alte peste 90 de cabinete private şi zeci de farmacii, relevă un studiu de specialitate. 

Clasamentul continuă cu oraşele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Piteşti şi Cluj-Napoca. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase oraşe din punctul de vedere al facilităţilor medicale se numără Giurgiu, Focşani, Tulcea, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Vaslui. 

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de români drept regiunea cu cele mai bune facilităţi medicale, fiind urmată de Maramureş, Crişana şi Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepţiei locuitorilor faţă de facilităţile medicale în oraşele şi cartierele lor a fost obţinut de Dogrobea, Moldova şi Muntenia, în timp ce zona Bucureşti şi Ilfov se află la mijlocul clasamentului, potrivit studiului realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research. 

„În general, oraşele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută au fost considerate şi oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al facilităţilor medicale au în medie sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată”, arată analiza citată de Agerpres.

Cartierul bucureștean Ştefan cel Mare are cel mai bun spital

În ceea ce priveşte Capitala, aceasta ocupă locul 9 în topul oraşelor cu cele mai bune facilităţi medicale din România. În clasament, peste 29.000 de bucureşteni şi-au evaluat cartierul în care locuiesc, iar pe primul loc se situează cartierul Ştefan cel Mare, urmat de zonele Dorobanţi, Cotroceni, Floreasca, Basarabia, Aviaţiei şi Titan. Ultimele poziţii sunt ocupate de Prelungirea Ghencea, Ferentari şi 23 August (Căţelul). De asemenea, Giuleşti, Baicului, Rahova sau Militari sunt, la fel, cartiere desemnate de bucureşteni ca fiind dezavantajoase din punct de vedere al facilităţilor medicale. 

Percepţia asupra accesului la cele mai bune facilităţi medicale este cea de-a treia tema a studiului „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de realizatorii studiului. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-27 13:26:11 [date_updated] => 2017-03-27 13:26:11 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => capitala-pierde-teren-in-materie-de-spitale-in-ce-ora-e-se-opereaza-romanii [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 527442 [media_type] => image [description] => [filename] => paturi_spital_77794900.jpg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-08 16:10:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_527442__537415.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, luni, 27 martie 2017

26 Martie, 18:29

Array ( [id] => 537337 [title] => HOROSCOP, luni, 27 martie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Balanță

Ai o stare ciudata in fata unui nou inceput, de parca nu-ti place ceea ce se prefigureaza la orizont, si te tii cu dintii de lucrurile pe care le cunosti deja. Nu prea iti place noutatea, de aceea preferi sa ramai intr-o zona cu care esti deja familiarizat, dar va trebui totusi sa accepti schimbarea din mers. Nu poti sta permanent blocat intr-o singura stare de lucruri, chiar daca iti convine de minune stabilitatea, deci fii pregatit si pentru eventuale cai noi de mers. Si tu te schimbi in timp, se mai ivesc si noi directii, ca atare fii deschis la nou, chiar daca cere mult de la tine.

Scorpion

Daca vezi ca un proiect inceput demult nu mai are nimic nou de oferit, ar fi bine sa te gandesti din ce in ce mai serios sa-i pui punct decat sa-l continui fara rost. De la o vreme, nimic nu mai evolueaza, nu mai apare nimic nou, ti-ai pierdut si interesul, si cheful, si energia, deci nu mai ai nicio tragere de inima sa duci mai departe ceva ce nu se mai urneste din loc. Te tenteaza sa-i pui punct aici, si bine faci, pentru ca ce ai avut mai bun de castigat de pe urma acestui plan tine deja de trecut. Inchide capitolul, extrage concluzia finala si cauta-ti altceva de facut!

Săgetător

A venit vremea sa recunosti interventia salvatoare a unor prieteni in rezolvarea problemelor tale actuale. Totul s-a asezat cu bine si rasufli usurat, dar daca tot ai ajuns in acest punct, n-ar strica sa scoti in evidenta recunostinta ta pentru cei care au participat alaturi de tine. A fost un lucru de echipa, unirea mai multor forte intr-un unic sens, toate gravitand in jurul intereselor tale, deci nu trage succesul doar pe turta ta. Daca au contribuit si altii, spune lumii cat de mult au insemnat ei pentru tine si ofera-le si tu ceva in schimb. Nimic nu e pe gratis!

Capricorn

Ceva iti spune sa nu cheltuiesti acum suma pe care ai reusit sa o aduni intr-un cont de economii, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vei avea nevoie exact de acea suma. Cineva te imbie sa cumperi ceva acum, sa dai tot ce ai pe un obiect care iti face cu ochiul, dar ar fi bine sa tii cont de multiplele piedici care te tin pe loc, pentru ca nu sunt deloc intamplatoare. Daca vezi ca apar coincidente ciudate cu privire la banii de care dispui, e semn ca e mai bine sa-i pastrezi pentru altceva mai important in perspectiva.

Vărsător

Competitiile intelectuale te pot avea si pe tine in centrul atentiei, pentru ca ai toate sansele sa te impui prin idei originale, solutii inteligente si un mod de comunicare combativ si convingator. Daca ai de prezentat vreo lucrare in fata unei comisii, daca te prezinti in fata publicului pentru a convinge asupra ideilor tale, daca trebuie sa-ti dai rivalii la o parte in toiul unei discutii aprinse, ai toate sansele sa iesi invingator, deci nu te lasa doborat nici de agresivitatea verbala a unora, nici de impetuozitatea contra-argumentelor lor. Tu ai alte mijloace de convingere, si printre ele nu se afla nicidecum violenta verbala: tu convingi prin inteligenta!

Pești

Stai bine la capitolul comunicare, dialogul merge ca uns, ai mereu cele mai potrivite argumente pentru a-ti expune parerile. Daca ai avea de sustinut vreo prelegere sau daca trebuie sa prezinti un proiect important la serviciu, vei lasa o impresie excelenta, pentru ca ai cuvintele la tine si stii sa le folosesti cu talent. Nu sta in banca ta astazi, pentru ca ai multe de spus si o faci cu asemenea maiestrie, incat ai putea obtine victorii de rasunet: nota maxima la examene sustinute oral, aplauze la scena deschisa daca te prezinti in fata unui public sau felicitari binemeritate de la cei care te asculta. Spune ce ai de zis cu incredere si curaj, folosindu-te de toate instrumentele tale forte!

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-26 18:29:24 [date_updated] => 2017-03-26 18:51:33 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-luni-27-martie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 528686 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_48641300.jpeg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-26 18:30:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_528686__537337.html ) ) ) ) 1
LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de duminică, 26 martie, 2017

26 Martie, 08:29

Array ( [id] => 537298 [title] => LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de duminică, 26 martie, 2017 [supratitle] => [description] =>

LOTO, duminică, 26 martie, 2017. LOTERIA ROMÂNĂ continuă seria extragerilor la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. DC News va publica, duminică, începând cu orele 18,00 numerele extrase.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

La tragerile de joi, 23 martie, 2017, Loteria Română a acordat 11.079 câştiguri în valoare totală de peste 441.043,76 de lei.

LOTO, jduminică, 26 martie 2017. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 4,8 milioane lei, iar la Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 2,2 milioane de lei.

La jocul Joker, reportul a ajuns la peste 4,24 milioane de lei, iar la Noroc Plus, reportul categoriei I este de peste 93.000 lei

La Loto 5/40 se înregistrează un report în valoare de peste 87.000 lei, iar la Super Noroc se înregistrează un report în valoare de peste 35.000 de lei.

NUMERELE EXTRASE duminică, 26  martie, 2017

Loto 6/49

1   29   41   39   18   46  

Joker

3   38   27   9   24    +   14 

Loto 5 din 40

23   11   9   2   21   29 

Noroc

3   0   2   6   9   7   2  

Super Noroc

6   0   9   5   9   8  

Noroc Plus

4   6   6   4   3   7 

NUMERELE EXTRASE joi, 23 martie, 2017

Loto 6/49

11 35 39 4 2 1

Joker

21 6 4 35 30 + 11

Loto 5 din 40

39 4 37 18 13 19

Noroc

2 3 0 7 5 9 1

Super Noroc

0 9 2 5 4 1

Noroc Plus

2 3 0 8 3 9

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-26 08:29:00 [date_updated] => 2017-03-26 18:25:37 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => loto-loto-6-49-numerele-ca-tigatoare-de-duminica-26-martie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 528560 [media_type] => image [description] => [filename] => loteria_68472500.jpg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-26 08:28:42 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_528560__537298.html ) ) ) ) 1
Rasturnare de situatie in cazul primarului din Iasi care si-a pierdut tatal si sotia otraviti! Au aparut primele imagini!

27 Martie, 15:30

Cancan.ro Array ( [id] => 114907 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CXGwQiMJ2hAbo3vClx8tsKem-4kV9meJOI_FVjBUvT0TJpV7Rm4qc4EQDZ4aylNFq-VtRSD9A6HH433uYmuFkY2OSloyEB7-eq2-PMLLH33hAv_HRlYGYjLho53DaLlg-E79w17OUwuB3RSw91xYiQv_Xi-CnDleZO1OtO-iE8oi6x8W7fk4QZiGEA62D6DR_ds2mPQkR1QOu4dTe_jymwvu0zrC-1sRyjLpbF_tTWoAULHRFjAYqRpeOIy9W1YO [unencoded] => http://www.cancan.ro/fotografii-in-premiera-mafia-lemnului-l-a-atacat-cu-bate-si-topoare-inainte-ca-sotia-si-tatal-sa-sfarseasca-otraviti-16857914 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9iYfbXER5TqBuLyuyhOmaotsdNSUBFq8NvdeHyK36TtZrqWLtgTIhGfOHlRii4JJuJSQYUg-UxgAru_6329gZZAvsHCrLvC9nPAUlM8mIRKvmqR8YQnLonKRG5M7jZhp2o [filesize] => 0 [title] => Rasturnare de situatie in cazul primarului din Iasi care si-a pierdut tatal si sotia otraviti! Au aparut primele imagini! [description] => Decesul în condiţii suspecte al tatălui şi soţiei primarului din localitatea ieşeană Butea ar putea fi legat de mafia hoţilor de lemne care acţiona în judeţ. Primarul a povestit că înainte ca cei dragi să moară otrăviţi, mai primise ameninţări cu moartea, ba chiar a fost agresat în pădure de hoţi, cu bâte şi topoare! [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 10 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 15:30:02 [timestamp_created] => 2017-03-27 15:30:01 [title_homepage] => Rasturnare de situatie in cazul primarului din Iasi care si-a pierdut tatal si sotia otraviti! Au aparut primele imagini! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CXGwQiMJ2hAbo3vClx8tsKem-4kV9meJOI_FVjBUvT0TJpV7Rm4qc4EQDZ4aylNFq-VtRSD9A6HH433uYmuFkY2OSloyEB7-eq2-PMLLH33hAv_HRlYGYjLho53DaLlg-E79w17OUwuB3RSw91xYiQv_Xi-CnDleZO1OtO-iE8oi6x8W7fk4QZiGEA62D6DR_ds2mPQkR1QOu4dTe_jymwvu0zrC-1sRyjLpbF_tTWoAULHRFjAYqRpeOIy9W1YO [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 15:30:02 [is_cross] => 1 ) 1
Veste trista despre CHRISTIAN SABBAGH! S-a casatorit si a devenit tatic in urma cu cateva saptamani, iar acum s-a intamplat nenorocirea

27 Martie, 15:30

Cancan.ro Array ( [id] => 114908 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Vw59ehdF9HjbWFy08zZJQQb0SAaM4zHL80xdqPA-i420vpmqomyH7Ul3Q2XYUhhm5CRSwcgrkpdEnlx4AmuWtsSlszLWu7fI1DCQP8HArV6Zs52sq3agZAF-mwrbQOznhUwlYIhG2EnTZI7HPJHNCd3ECM2u8sr-VVNvB4QmZTpZEkpjxP8IKA6aVXq4SINy4zkEa1blTMq0fW36YzgNAupOBxRPotIi_TfNMrzWAFxH1W2N3urud_dyl2TWgZBovsHCrLvC9nPAUlM8mIRKvmqR8YQnLonKRG5M7jZhp2o [unencoded] => http://www.cancan.ro/emisiunea-lui-christian-sabbagh-scoasa-de-pe-post-jurnalistul-a-dezvaluit-motivul-incredibil-dar-si-ce-se-va-intampla-cu-el-pe-viitor-16860467 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9g0nk0NhePyOTTivsnZOBjz7yo-adh-1Mw4vDNgQPcVG-FvSPwBiqgjGi5JMr1KTgVAAnymHTOr1dsE6vYMrqqjByk6Mag3et2lQbktD00Tsr_rgnjC4-TDK07eYgww8Cg [filesize] => 0 [title] => Veste trista despre CHRISTIAN SABBAGH! S-a casatorit si a devenit tatic in urma cu cateva saptamani, iar acum s-a intamplat nenorocirea [description] => Emisiunea lui Christian Sabbagh a fost scoasă din grila de programe a postului Kanal D. Jurnalistul a făcut chiar el anunţul, precizând motivul trist care a dus la această decizie, dar şi ce se va întâmpla cu el pe mai departe. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 14 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 15:30:02 [timestamp_created] => 2017-03-27 15:30:02 [title_homepage] => Veste trista despre CHRISTIAN SABBAGH! S-a casatorit si a devenit tatic in urma cu cateva saptamani, iar acum s-a intamplat nenorocirea [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Vw59ehdF9HjbWFy08zZJQQb0SAaM4zHL80xdqPA-i420vpmqomyH7Ul3Q2XYUhhm5CRSwcgrkpdEnlx4AmuWtsSlszLWu7fI1DCQP8HArV6Zs52sq3agZAF-mwrbQOznhUwlYIhG2EnTZI7HPJHNCd3ECM2u8sr-VVNvB4QmZTpZEkpjxP8IKA6aVXq4SINy4zkEa1blTMq0fW36YzgNAupOBxRPotIi_TfNMrzWAFxH1W2N3urud_dyl2TWgZBovsHCrLvC9nPAUlM8mIRKvmqR8YQnLonKRG5M7jZhp2o [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 15:30:02 [is_cross] => 1 ) 1
HOROSCOP, duminică 26 martie 2017

26 Martie, 08:09

Array ( [id] => 537296 [title] => HOROSCOP, duminică 26 martie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Berbec

Lumea şi aşa te priveşte uneori ca şi cum ai fi de pe alta planeta, pentru ca eşti mai diferit, mai original, mai special din multe puncte de vedere. Dar nu trebuie sa renunti la visele tale inalte doar pentru a le fi lor pe plac. Fii tu aşa cum eşti, mergi pe drumul tau, chiar daca pare complet paralel fata de al multora din jurul tau. Tu eşti cu un pas inaintea tuturor şi e normal sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva. Eşti mai evoluat din multe puncte de vedere, mental spiritual, emotional, şi n-are rost sa renunti la ştacheta ta foarte ridicata doar pentru a fi in rand cu restul lumii. N-au decat sa te urmeze ei pe tine acolo, sus!

 Taur

Visezi frumos, de parca te-ai indragostit de cineva si deja speri o relatie de viitor impreuna. E posibil ca visul sa ti se implineasca, deoarece te afli intr-o zona norocoasa din punct de vedere sentimental. Daca iti place de cineva anume, daca ti se face curte si nu stii daca sa-i accepti avansurile sau nu, azi inima iti va spune mult mai clar ce e bine pentru tine. Iubeste si lasa-te iubit, pentru ca momentul este perfect pentru o poveste de iubire impartasita si implinita!

 Gemeni

Planurile pe care le discuti cu familia au toate sansele sa devina realitate, deci aduna-ti pe toti in jurul tau pentru a stabili rolul fiecaruia in acest proiect de viitor. Tu esti liderul oricarei actiuni de familie, pentru ca tu trebuie sa le spui si celor dragi ce au de facut. Ei te vor urma orbeste, convinsi ca ai dreptate, deci foloseste-ti calitatile de conducator pentru a trasa directia comuna pentru perioada urmatoare. Impreuna sunteti o forta, dar succesul depinde de felul cum va concentrati toti spre scopul comun.

Rac

Daca te simti un pic derutat in situatia in care te afli si nu detii informatii foarte clare, invata sa ceri indrumare de la cei care pot face lumina in problema ta. Nu le stii tu chiar pe toate si ai mereu ceva util de invatat doar prin simplul gest de a pune o intrebare. Recunoaste sincer ca nu stii ce e de facut in acest punct si imediat vor aparea, de pretutindeni, si raspunsurile cele mai bune. Nu e un semn de neputinta sau de lasitate sa spui nu stiu, ci ar fi mult mai rau sa ramai blocat intr-o imensa stare de confuzie sau iluzie, doar din jena de a intreba: ce sa fac? Exista alaturi de tine oameni intelepti dispusi sa te invete.

Leu

Pune-ti mai mult creativitatea la treaba, trecand la nivelul urmator al marilor tale planuri care evolueaza foarte bine. De fapt, esti prins intr-un angrenaj atat de pozitiv, incat treci din succes in succes, ca si cum ai urca pre o scara ce va duce in final la implinirea visurilor tale. Mergi mai departe in acelasi ritm, investeste aceleasi resurse minunate ce vin din mintea ta, pentru ca tu singur iti creezi lumea. Chiar daca unii vor spune ca visezi frumos si tu construiesti de fapt o lume de basm, atat timp cat tu crezi in ea, va capata contur foarte repede. Creezi cu gandul ceea ce vrei sa obtii iar reusita nu e departe!

Fecioara

Dai piept cu un hop in planurile tale care ingreuiaza evolutia lor pe mai departe. Daca vezi ca nu poti depasi azi impasul, ia o pauza si lasa un pic lucrurile sa se aseze, fara sa mai faci nimic. E posibil acum sa fii obosit, deprimat sau lipsit de motivatie si sa nu gasesti cele mai eficiente solutii, de aceea cel mai bine ar fi sa abandonezi orice efort pentru cateva zile. Peste o vreme, cu o alta viziune asupra lucrurilor, vei sti ce e de facut, dar azi parca vaslesti impotriva curentului si nu observi nici un progres. Uneori, chiar si astfel de blocaje au un rost, pentru ca atrag atentia asupra unor aspecte pe care, prins in iuresul evenimentelor, nu le-ai fi vazut.

Citește mai multe pe teotandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-26 08:09:15 [date_updated] => 2017-03-26 08:09:15 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-duminica-26-martie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 528559 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_14355900.jpg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-26 08:09:08 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_528559__537296.html ) ) ) ) 1
BREAKING NEWS: Aceşti români vor avea SALARIU de 3.600 DE EURO!

27 Martie, 15:30

Capital.ro Array ( [id] => 114913 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=7yIwUsbYMuXo1IraNP_7t6WB4BQrBGEx4fpb4LcHypX_ua0RLHimGJ_o58a3LDY6cIzMQoNH0eStKVAql5HklGtsBKHX-0Y-bKoQ8UGcRlCu8_6HOnWWKBpVeERqBEpAxs6r6REhNYYHVd5yG79T47AGd0ce3092OhxFYSx-LG6AxNA_cgjXa6MyzfRBMOTe4bTHACx-cHn4kBIiIbrSJA [unencoded] => http://www.capital.ro/in-2018-salariile-medicilor-vor-ajunge-pana-la-3600-de-euro.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja2gfaKLnZmeS5O3wRaE1hJLrKzZSDIOAYg0869JeeMHErfBHR7xIkyrwxOS3Vl6lI_N_iggtVuodsk1l3fzoM_038cfPA1gckAxSEGcbPuiTrRsGWjCjLLF9pL1eWdWyjE [filesize] => 0 [title] => BREAKING NEWS: Aceşti români vor avea SALARIU de 3.600 DE EURO! [description] => Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seara, că salariul unui medic din secţiile ATI va ajunge, în 2018, până la 3.600 de euro, afirmând că cel mai mare salariu din sistemul bugetar îl va avea preşedintele României, 18.000 de lei şi că majorările se vor realiza până în 2020. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 6 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 15:30:06 [timestamp_created] => 2017-03-27 15:30:06 [title_homepage] => BREAKING NEWS: Aceşti români vor avea SALARIU de 3.600 DE EURO! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=7yIwUsbYMuXo1IraNP_7t6WB4BQrBGEx4fpb4LcHypX_ua0RLHimGJ_o58a3LDY6cIzMQoNH0eStKVAql5HklGtsBKHX-0Y-bKoQ8UGcRlCu8_6HOnWWKBpVeERqBEpAxs6r6REhNYYHVd5yG79T47AGd0ce3092OhxFYSx-LG6AxNA_cgjXa6MyzfRBMOTe4bTHACx-cHn4kBIiIbrSJA [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 15:30:06 [is_cross] => 1 ) 1
ANUNŢ de la ANAF: Vine la TINE ACASĂ! Trebuie SĂ PLĂTEŞTI!

27 Martie, 15:30

Capital.ro Array ( [id] => 114914 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=uAEbdTzOvrCRggFuK_-_bnIL_4lJ2AEqSk3_Efh5AIVEbLidcogV_3GoFC694Be2QalcFtmxQOMWLRGN8NPHJZuZNx39LJXS24ws0P9oehZGD5Cz_2eKjWKzhHcG78P08lde5gUdi-fHpdC3oBVHjzbuOMJUgqH7tjpq6AzWdJ4 [unencoded] => http://www.capital.ro/anaf-ar-putea-trimite-decizii-de-plata-pentru-asigurarile.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja36YwAGcLDhqBx4giRJMM3nD7UOmBwzG4kyOLEMzEOMRWFFFjh7M0kpPt9IswW3OqBk0AELRZ6DJKIpd2d8Lajl95DChhCWhBoa7O8IohypdTWfgnzlgy2rY6Te1utJXtw [filesize] => 0 [title] => ANUNŢ de la ANAF: Vine la TINE ACASĂ! Trebuie SĂ PLĂTEŞTI! [description] => ANAF ar putea trimite decizii de plată pentru asigurările de sănătate care n-au mai fost achitate în ultimii patru ani din cauza unei lipse de comunicare între instituţiile statului. De asemenea, Fiscul, sub presiunea Executivului de a aduce mai mulţi bani la buget, ar putea încasa mai devreme impozitele pe venituri. Adică deciziile să vină în vară, nu la toamnă. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 7 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 15:30:07 [timestamp_created] => 2017-03-27 15:30:06 [title_homepage] => ANUNŢ de la ANAF: Vine la TINE ACASĂ! Trebuie SĂ PLĂTEŞTI! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=uAEbdTzOvrCRggFuK_-_bnIL_4lJ2AEqSk3_Efh5AIVEbLidcogV_3GoFC694Be2QalcFtmxQOMWLRGN8NPHJZuZNx39LJXS24ws0P9oehZGD5Cz_2eKjWKzhHcG78P08lde5gUdi-fHpdC3oBVHjzbuOMJUgqH7tjpq6AzWdJ4 [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 15:30:07 [is_cross] => 1 ) 1
Adevăratul detaliu REVOLTĂTOR de la întâlnirea MERKEL-TRUMP. Gestul de 300 de miliarde de dolari al președintelui SUA

27 Martie, 15:30

EVZ.ro Array ( [id] => 114915 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Z2754US_Jo9Xj23hXlvbx3MHd-bfe6fKaO3czZx99kZOG1jag_yLaA34Zuk-Id6WUzyjVlC77mBq1OF2QmEOYFr3JSdrig1PwjY0KGDZixEf7gCx5zmDzYOa-b65hsJR [unencoded] => http://www.evz.ro/detaliu-intalnire-merkel-trump.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=W-T2xNu4RpouTX6yUHH7HoJZpDK8L6vGp6PMOT33ur6vRKcTwAaxPGo9BwQlSwWp3t_ZK_Q3Zn_ZE__hvVGBIJAKe_zVt1gYLPiQxLee7bt3zVdJf8m_wBfa3EJ8OeIgdbxYqiQAmLGT_ppf7QDo_bzEBFQPT36f0ifAIsJPmYs [filesize] => 0 [title] => Adevăratul detaliu REVOLTĂTOR de la întâlnirea MERKEL-TRUMP. Gestul de 300 de miliarde de dolari al președintelui SUA [description] => Toată lumea s-a concentrat pe refuzul președintelui american de a răspunde unei cerințe a ziariștilor de a da mâna, teatral, cu cancelarul german, dar adevăratele momente de tensiune ies abia cum la iveală. Pentru că ceea ce a făcut Donald Trump este, într-adevăr, neobișnuit în relațiile internaționale. Deși anticipabil, pentru cei care i-au urmărit declarațiile. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 8 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 15:30:07 [timestamp_created] => 2017-03-27 15:30:07 [title_homepage] => Adevăratul detaliu REVOLTĂTOR de la întâlnirea MERKEL-TRUMP. Gestul de 300 de miliarde de dolari al președintelui SUA [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Z2754US_Jo9Xj23hXlvbx3MHd-bfe6fKaO3czZx99kZOG1jag_yLaA34Zuk-Id6WUzyjVlC77mBq1OF2QmEOYFr3JSdrig1PwjY0KGDZixEf7gCx5zmDzYOa-b65hsJR [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 15:30:07 [is_cross] => 1 ) 1
Cum sunt favorizaţi TURNĂTORII DNA şi tratamentul INUMAN la care sunt supuşi deținuții care fac plângeri. Cazul Ion Bujor scoate la iveală LEGEA NESCRISĂ din PENITENCIARE | EXCUSIV EVZ

27 Martie, 15:30

EVZ.ro Array ( [id] => 114916 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=NBSu-iexLIG0iEDOQhYWsj3gxaHpXPx_aTBEVia-Mn4Km3cFFUTl-prad89wZwLjhtnDQARq09tRAUTJoITbP6O3O4VgvR2I2RzWjm6RJus2fVnTxSqM6Khdtu_66Je3lebvtETOlbETghkejWpesGxlE8xdAdh1dQwYjJJFm48 [unencoded] => http://www.evz.ro/cum-sunt-favorizati-turnatorii-dna-in-penitenciare.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=W-T2xNu4RpouTX6yUHH7HoJZpDK8L6vGp6PMOT33ur56gppseakvvME2ilrRY_oA7VrImFr7YLVsp8O1FkTLHFSuvabP_MqWvB8TwkhHn_ybqL2vKa5f9ZK6EBwiv-OZ1UQddUlXuZPt0zgKXJytaaKVI1qlOMhycMF3qpDVCqw [filesize] => 0 [title] => Cum sunt favorizaţi TURNĂTORII DNA şi tratamentul INUMAN la care sunt supuşi deținuții care fac plângeri. Cazul Ion Bujor scoate la iveală LEGEA NESCRISĂ din PENITENCIARE | EXCUSIV EVZ [description] => Deţinuţii favorizaţi sunt folosiți de șefi din penitenciare pentru a obține informații ce ajung pe masa procurorilor DNA. Cei care îndrăznesc să se plângă autorităților sunt trataţi inuman: amenințați, izolați, bătuți sau li se taie dreptul de a-și vedea rudele. Jurnaliștii sunt fie refuzați din motive „fabricate“ sau sunt amenințați dacă dezvăluie adevărul [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 9 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 15:30:08 [timestamp_created] => 2017-03-27 15:30:08 [title_homepage] => Cum sunt favorizaţi TURNĂTORII DNA şi tratamentul INUMAN la care sunt supuşi deținuții care fac plângeri. Cazul Ion Bujor scoate la iveală LEGEA NESCRISĂ din PENITENCIARE | EXCUSIV EVZ [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=NBSu-iexLIG0iEDOQhYWsj3gxaHpXPx_aTBEVia-Mn4Km3cFFUTl-prad89wZwLjhtnDQARq09tRAUTJoITbP6O3O4VgvR2I2RzWjm6RJus2fVnTxSqM6Khdtu_66Je3lebvtETOlbETghkejWpesGxlE8xdAdh1dQwYjJJFm48 [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 15:30:08 [is_cross] => 1 ) 1
Oamenii își aleg vacanțele în funcție de cum ies fotografiile

25 Martie, 11:11

Array ( [id] => 537245 [title] => Oamenii își aleg vacanțele în funcție de cum ies fotografiile [supratitle] => [description] =>

Un sondaj realizat de compania Schofields Insurance din Marea Britanie arată că oamenii cu vârste între 18 și 33 de ani își aleg vacanța în funcție de cât de bine ies pozele pe Instagram. 

[title_homepage] => Oamenii vor să impresioneze online. Cum își aleg vacanțele [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Rezultatele au fost surprinzătoare, cei mai mulți respondenți arătând că își aleg vacanțele în funcție de modul în care fotografiile putea arăta online, pe rețelele de socializare. Tocmai de aceea, britanicii caută concedii în locuri exotice, acolo unde culorile sunt impresionante. 

Iată rezultatele sondajului, conform independent.co.uk. 

1. Cât de impresionante vor fi fotografiile pe Instagram: 40.1 %

2. Costuri, alcoolul să fie disponibil: 24 %

3. Dezvoltare personală 22.6 %

4. Bucătăria locală 9.4 %

5. Călătorii locale 3.9 %

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 176 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-25 11:11:50 [date_updated] => 2017-03-25 11:11:50 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => cum-alegem-vacan-ele [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 518554 [media_type] => image [description] => [filename] => ski_schi_vacanta_1_36215000_41643300.jpg [datedir] => 201611 [upload_date] => 2016-11-18 16:10:28 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_518554__537245.html ) ) ) ) 1
Victor Ponta, mesaj cu ocazia aniversării fiicei sale

25 Martie, 10:38

Array ( [id] => 537242 [title] => Victor Ponta, mesaj cu ocazia aniversării fiicei sale [supratitle] => [description] =>

Este zi de mare sărbătoare în familia fostului premier Victor Ponta. 

[title_homepage] => Ponta, MESAJ emoționant [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Mai exact, este vorba despre aniversarea fiicei lui Victor Ponta și a Dacianei Sârbu. Cu această ocazie, fostul premier a postat un mesaj pe contul său de socializare, alături de două fotografii:

"Sa ne traiasca si sa ne bucuram de 'Printesele' noastre", a scris Ponta pe facebook. 

Alături de mesaj a fost atașată o fotografie cu fiica sa, Irina, și o alta cu mesajul "Keep calm, is Irina's birthday". 

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 176 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-25 10:38:13 [date_updated] => 2017-03-25 10:44:27 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 2 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => victor-ponta-mesaj-cu-ocazia-aniversarii-fiicei-sale [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 472076 [media_type] => image [description] => [filename] => victor_ponta_daciana_sarbu_irina_64707400_43629500.jpg [datedir] => 201503 [upload_date] => 2015-03-08 12:21:30 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_472076__537242.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d4a4.n3