EXCLUSIV  Bongiorno, Siora Maschera

Magdalena Popa Buluc / 17 feb 2017 / 18:38
Salveaza PDF Print Comentarii
Măștile baroce invadează orașul
Măștile baroce invadează orașul

 

Seducţia magicului Carnaval veneţian

 

În zilele care preced postul Paştelui se înlănţuie Carnavalurile. În acest an, ele au început în 11 februarie şi se încheie în 28 februarie. Masca a devenit un nou „dress code". Şi azi, la începutul secolului XXI, ca şi ieri, sub mulţimea penelor, a cristalelor Swarovski, se ascunde ceva ce nu e relevant. Vieţile noastre se mişcă în această „onorabilitate socială", pe care nu avem curajul să o mărturisim. Spaima de a zbura, dorinţa de a părea altceva decât eşti domină nu numai lumea secretă a carnavalului, dar şi lumea noastră, în care suntem înconjuraţi de personaje cu măşti.

Un carnaval de poveste, rafinat, care se desfăşoară între pieţe, canale, palate nobiliare, într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, Veneţia. 

 

Costume de carnaval la Veneția

 

Firul conductor al acestui an este Creatum Vanity Af-Fair, centrat pe vechile origini ale oraşului lagunar. Este un omagiu adus strălucitoarei manufacturi a oraşului, creând atmosfera Serenissimei, cu istoricele sale ateliere artizanale.

So Splendid, So Magic, So Glam, So You sunt cuvintele-cheie ale acestei ediţii în care, prin lumini, sunete, scenografii spectaculoase, este recreată atmosfera cea mai onirică a Veneţiei, care a inspirat arta, moda şi cinema-ul.

Vă sugerăm un calendar care să vă ghideze, dacă vreţi să vă molipsiţi de voia bună a costumelor colorate, a cascadelor de măşti, de fascinaţia balurilor, a galelor exclusiviste, a romanticelor întâlniri, a muzicii, de la cea simfonică la fanfarele locale, care călătoresc prin oraş, dezmorţind atmosfera. Închideţi ochii şi lăsaţi-vă măcar pentru câteva minute pradă spiritului carnavalului, uitând de aceaste timpuri dificile.

 

Revin eleganțele Cetății Dogilor

 

Costume fabuloase de epocă - regi şi regine, prinţi şi prinţese, arlechini, urşi - aurii, argintii -, îmbrăcaţi în mătase şi dantele, cu pene, strasuri şi pietre preţioase, dar şi cucuvele şi alte măşti caraghioase îţi trezesc fantezia. Oameni de toate vârstele se sărută pe furiş. Pe apa ca o broderie lichidă, ca într-un cortegiu, curg gondolele liniştite, antice ambarcaţiuni. Apa bate în zidul caselor, pictate ca pe o pânză în roşu, verde, galben. De o parte şi de alta a Grand Canale străjuiesc palate somptuoase, în arabescuri şi dantelării: Pallazzo "Foscari", cu arhitectura sa gotică veneţiană, Palazzo "Grassi", în linia clasică din secolul XVIII, semnat Giuseppe Massari, "Ca Pessaro", un fastuos palat în stil baroc, "Vendramin", "Pissani Moretta", "Ca D'Oro" cu arcadele aurite ce-i marchează faţada, cu magnificele ferestre, candelabre somptuoase de Murano ce îţi dau impresia că ai în faţă un decor de teatru. La Veneţia, Carnavalul s-a conjugat întotdeauna cu teatrul, oferind cetăţii o demnitate a scenei, care ne aminteşte că este oraşul lui Goldoni, Tieppolo, Guardi, Longhi şi al altor scriitori, scenarişti, regizori, pictori, care au ilustrat prin cuvinte, muzică sau culoare magia lui.

 

Lumea așteaptă Zborul Îngerului

 

Carnavalui, o lume ca un fluviu de măşti 


Carnavalul, ca şi masca, a făcut parte din istoria Veneţiei misterioase. Rădăcinile lui coboară în ritualurile ancestrale de trecere de la iarnă la primăvară, de celebrare a lui Bachus şi în onoarea lui Dionysos. Două sunt interpretările legate de acest fenomen. Prima derivă din latinul „carus navalis", cu care se identificau carele procesuale în formă de navă în timpul ritualurilor de purificare din luna februarie, iar cel de-al doilea, „carnem levare", ceea ce însemna interdicţia cărnii înaintea Miercurii Cenuşii, când începea postul Paştelui. Vechii veneţieni se abandonau saturnalelor, când timp de şapte zile totul era permis. Să ne amintim că, la sfârşitul secolului al XVII-lea, Veneţia era o republică aristocratică, unde democraţia era valabilă numai în interiorul nobilimii, poporul nu avea nici o voce, dar i se ofereau „panem et circensis" (pâine şi circ). Riscul şi aventura erau modul lor de a exista. Sunt atestate Carnavalurile din 1571, cu ocazia unei victorii maritime, dar şi cel din 1679, când Ducele de Mantova a defilat, urmat de turci, indieni şi africani. Încetul cu încetul, Veneţia devenea şcoala europeană a plăcerilor, o lume galantă şi decorativă, aşa cum o numea filosoful Eugenio d'Ors, o lume în care aveau loc o ambiguizare sexuală, dar şi identificarea cu „demnitatea plăcerilor". Istoria spune că, la început, curtezanele erau constrânse să locuiască într-un anumit cartier, Casteletto, lângă Podul Rialto, iar după apusul soarelui erau obligate să intre în casă. Existau curtezane de "rang inferior", cât şi cele de "grad superior", aşa cum era celebra poetă Veronica Franco, ale cărei versuri sunt pătrunse de o democraţie a erosului, devenită prim personaj al filmului „Frumoasa veneţiană", a cărei casă era frecventată de pictori, muzicieni şi de cei mai importanţi oameni politici. Se spune că la o masă oficială, în prezenţa regelui Franţei, Henric al III-lea, a apărut goală pe un platou de argint.

 

Sărbătoarea Mariilor

 

Liberalismul Veneţiei reprezintă o avangardă în context european, în timp ce imaginarul feminin guverna spectrul vieţii politice, sociale şi culturale, iar istoria continua să fie concepută şi administrată exclusiv de bărbaţi. Libertinajul femeii veneţiene este şi replica dată unei misoginii generalizate în acel timp. Veneţia, împreună cu enigmele sale, rămâne apărată de umbra acestei discrete fantasme a arhetipului feminin. Oraşul devine lumea lui Giaccomo Cassanova, a lui Tizian, Boucher, Fragonard, Tieppolo, dar şi patria lui Goldoni. În secolul al XIX-lea, Carnavalul atrăgea nume precum Sissi de Austria, Byron, Wagner, George Sand, Ugo Fuscolo...

Încă de la 1671 exista o şcoală de măşti, realizate din argilă, hârtie presată şi făină, care apoi erau pictate. În Evul Mediu, masca era folosită în locurile rău famate, pe străzi şi în taverne, de curtezane şi jucători ai hazardului. Oamenii se salutau cu apelativul "Signora Maschera". Dintre măştile fabuloase şi opulente, care îţi taie respiraţia, să amintim "Bautta", o mască ce semnifica teama, ce ascundea complet identitatea, realizată dintr-un fel de capişon de mătase sau dantelă care acoperea total faţa şi era susţinută de o pălărie în formă de tricorn. "La Moretta" era o mică mască îmbrăcată în catifea neagră, reprezentând un joc al seducţiei. Femeile veneţiene erau renumite pentru decolteurile extrem de deocheate. Această mască avea în interior un buton care se sprijinea pe dinţi, de aceea era denumită şi "Muta". Altă mască purta numele de "Gnaga", prin care bărbaţii se deghizau în femei şi nimeni nu avea dreptul să aresteze o persoană mascată. În 1500, la Veneţia erau peste 15.000 de prostituate şi pentru că înflorise extrem de mult homosexualitatea, guvernatorul a aprobat o lege prin care femeile puteau să-şi arate nurii atât pe Podul Sânilor, cât şi de la ferestre. "Il Mattaccino" derivă din cuvântul Matto, echivalent cu nebun, şi era format dintr-un costum colorat asemănător clovnului. Mai târziu au apărut măştile din commedia dell'arte. Şi azi, pe străzile Veneţiei, în perioada Carnavalului, te întâlneşti cu aceste măşti, dar şi cu cea al lui "Pantalone", ce-l reprezintă pe vechiul comerciant, cu "Pulcinella", cu "Doctorul", cu "Căpitanul", cu "Brighella", un om care se pretează la tot felul de intrigi, cu "Arlechino" şi bineînţeles cu cea a lui Casanova. Şi azi, ca şi ieri, are loc "Balul Moresca", un romantic dans de război, cu spade şi măşti.Zborul Îngerului

 

Dintre nenumăratele baluri spicuim "Tiepolo", de la Palazzo "Pisani Moretta", transformat într-o „Grădină a plăcerilor", ce-i drept suprarealistă, cu participarea a peste 80 de artişti, în 8 ore de spectacole fanteziste şi de acrobaţie, cu balerine, fauni, costume de rafinată eleganţă, în lumina a peste 1.500 de lumânări, inspirat de atmosfera magică a Veneţiei secolului al XVIII-lea.

Balul cel mai elegant, cu măşti şi costume, este Balul Dogilor, produs de Antonia Sauter, considerat unul dintre cele mai exclusiviste din lume, apoi Balul de epocă de la Hotel Danieli. La Palazzo "Ca'Zanardi", cu elegantele sale fresce, se poate asculta muzică de Mozart sau Vivaldi, iar în acompaniamentul instrumentelor antice se poate dansa un menuet sau o gavotă, bineînţeles în costume şi cu măşti de nobili veneţieni. La Hotel “Splendid Venice” are loc Ultimo Valzer, asemănător balurilor din secolul al XVIII-lea. “Hotel Monaco” etalează un Carnival Extravaganza. La “Palazzo Dandolo” are loc Cotillion al Palazzo, unde se iau lecţii de dans de grup, sub bagheta unui profesor, cu un trio de muzică barocă. Să nu uităm să amintim şi Marele Bal al lui Casanova, cunoscut şi el pentru eleganţa sa, în care timpul pare suspendat, dorinţele prinzând viaţă pentru o noapte. În barocul Palat "Albrizzi" turiştii se pot delecta cu rafinate concerte pe muzică de Liszt şi Chopin.  Palazzo "Zenobio", cu păsări de foc, muzicieni şi Regele Soare invită participanţii la o noapte romantică de la care nu lipseşte nici Casanova.

 

Grupuri mascate aduc veselia

 

La Gran Teatro della Fenice este pregătit marele "Bal al Cavalchinei". Platoul istoricului teatru este eliberat de fotolii şi se transformă pentru o noapte într-o gală inspirată de cele care aveau loc la 1800, în marile teatre de la Veneţia, Londra şi Paris, cu participarea a numeroşi comici, acrobaţi, saltimbanci şi artişti lirici. Personaje ale teatrului veneţian conduc invitaţii în atmosfera tipică. Teatrul "La Fenice" a ales titlul de "Cavalchina delle Folie", inspirat după aria Violetei, care închide primul act al Traviatei cu replica "Follie, follie!" (Nebunie, nebunie).

Un spectacol acvatic de imagini şi muzică a dat startul Carnavalului din Veneţia 2017, celebrând frumuseţea, marea şi vanitatea într-o originală punere în scenă.

Vanitatea şi preţiozitatea lumii au invadat Cannaregio pentru a se implica în ritul misterios şi colorat al Carnavalului, un rit centenar care celebrează viaţa. 

 

Exclusivistul Bal al Dogelui

 

Creaturile marine au încântat publicul cu frumuseţea şi cu secretele lor ascunse cu gelozie. Nu a lipsit nici un emoţionant omagiu adus Lunii care cheamă la ea apele mărilor milenare, omagiu care a însoţit o majestuoasă Regină a abisurilor cu curtea ei de creaturi marine.  Cortegiul a fost format din 100 de ambarcaţiuni tradiţionale cu 500 de navigatori, dintre care trebuie amintită celebra de-acum "Peàta", care a găzduit anul acesta “Leon” al carnavalului şi spectacolul grupului I Gati de Venessia. La bord au fost şi Luigi Brugnaro, Primarul oraşului din lagună.

Maiestuosul palat “Ca’ Vendramin”, de pe Canal Grande, cu splendidele sale săli renascentiste va fi în mod excepţional iluminat de o spectaculoasă proiecţie realizată de camerAnebbia. Aici a trăit Richard Wagner şi a compus opera Parsifal. 

 

Balul Dogelui extravaganță și atmosferă onirică

 

Meniul bogat propus de cunoscutul Chef al Restaurantului Wagner, primirea Principelui Maurice care îi va conduce pe oaspeţi în minunile unui vis cu ochii deschişi, emoţionantele performance-uri artistice ale Huma Show Entertainment, costumele realizate în Atelierul Pietro Longhi sunt ingredientele speciale ale unei seri extraordinare care va duce oaspeţii în afara spaţiului şi timpului.

Huma Show va prezenta un parcurs vizionar cu personaje amuzante, în care totul este posibil. Alegoria şi ironia sunt stăpâne.

Evenimentele-cheie se vor desfăşura sâmbătă 18 şi duminică 19 februarie, când este programată celebra Sărbătoare a Mariilor şi poate fi admirat Zborul Îngerului, cele două puncte tradiţionale ale carnavalului din lagună.

 

O invitație la bal

 

Ziua de sâmbătă începe cu Concursul pentru cea mai frumoasă mască. Participanţii vor defila în costume într-o întâlnire necompetiţională. Concomitent, vizitatorii vor putea lua parte la evenimentul Vanity Af-Fair şi la Patinajul pe gheaţă, pe pista amenajată în Campo San Polo, al cărui nume derivă de la cel al bisericii San Paolo.

Cortegiul Sărbătorii Mariilor va pleca de la San Piero di Castello şi va parcurge strada Garibaldi şi Riva degli Schiavoni (Podul de pe Râul Sclavilor) pentru a ajunge în Piaţa San Marco, unde cele 12 Marii vor fi prezentate oficial. 

Această sărbătoare reprezintă omagiul pe care Dogele îl acorda anual unui număr de 12 fete din Veneţia, de origine umilă, şi este ocazia de a admira minunatele costume veneţiene  medievale şi renascentiste, care evocă vechiul obicei al Dogelui de a dărui celor mai frumoase şi sărace fete din Veneţia o dotă pentru căsătorie. Evenimentul se va încheia cu Farandola Collettiva, dansul istoric al Carnavalului, care se desfăşoară şerpuit în Piaţă pe muzica Ballata Bellica şi cu ajutorul dansatorilor de la Palio di Arcella

 

Un Carnaval încărcat de surprize

 

Sâmbătă, cele 12 Marii vor fi numai prezentate, în timp ce în weekendul viitor va avea loc manifestarea finală.

Este o mare sărbătoare şi la Mestre, cu Carnival Street Show, o defilare de costume şi măşti pe străzile oraşului de la porţile Veneţiei.

Seara, întreaga audienţă se întoarce în oraş cu Arsenal Carnival Experience, un mare party musical, cu dans până după miezul nopţii. 

 

Sărbătoarea venețiană pe apă

 

Duminică, toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură Îngerul Carnavalului. Piaţa San Marco va fi animată de culori şi defilări tradiţionale. La ora 12 fix, va fi Zborul Îngerului, interpretat de Claudia Marchiori, tânăra Marie învingătoare a concursului de anul trecut, care va coborî de pe clopotniţa Bisericii San Marco, într-o rochie portocalie, în stil baroc. 

Dimineaţa va continua cu alte reevocări istorice până la a doua rundă a Concursului Celei mai frumoase măşti

 

Grupul Moațele

 

Seara, în Galleria delle Meraviglie, o experienţă exclusivistă include şi cina într-o atmosferă magică. 

Duminică 19 februarie, Orchestra I Musici Veneziani, fondată în 1999, va aduce un omagiu lui Vivaldi, interpretând Cele Patru anotimpuri, şi, împreună cu soprane, mezzosoprane, tenori şi baritoni, sub titlul Barocco e Opera, vor propune cele mai frumoase arii din perioada barocă. 

Concertele, cu 700 de protagonişti îmbrăcaţi cu costume care mai de care mai încântătoare, se vor desfăşura în extraordinarul Salon de la etajul I de la  Scuola Grande di San Teodoro, proiectată de Baldassarre Longhena şi decorată cu picturi de Jacopo Palma il Giovane, Balestra, Bassano.

 

Balul Dogelui organizat de Antonia Sautter

 

În program, VivaldiConcertul pentru corzi şi cimbal în Re minor, Cele Patru anotimpuri, T. Albinoni - Adagio pentru corzi şi Orgă în Sol minor, J. Pachelbel – Canon

Tot în perioada Carnavalului Teatro La Fenice, programează cinci spectacole, sub genericul Tra classici e novità (Între clasici şi noutate). 

Sâmbătă 18 februarie este programată la Teatrul Malibran melodrama idilică Gina de Francesco Cilea, cu Arianna Venditelli, Alessandro Scotto di Luzio, Armando Gabba, Valeria Girardello, Claudio Levantino.

 

Bărci cu personaje mascate străbat canalele

 

Promisiuni de căsătorie, schimbări de persoane, solidaritate între comeseni, un inel pierdut şi regăsit. Gina, opera compusă pentru sfârşitul studiilor de compoziţie ale lui Cilea este o delicată comedie burgheză, mai curând Liberty decât veristă, în care se întrevăd deja intuiţiile melodice şi armonice ce se vor regăsi apoi în Adriana Lecouvreur şi în Arlesiana.

La Teatrul La Fenice poate fi aplaudată, din 16 febrarie până în 2 martie, La Bohème de Giacomo Puccini, în regia lui Francesco Micheli şi sub bagheta lui Stefano Ranzani, costume Silvia Aymonino. În rolul Mimi, Francesca Dotto, în cel al lui Rdolfo Matteo Lippi, Marcello: Mattias Olivieri.

Sâmbătă 18 februarie tot aici, în Sala Apollinee, Muzică şi aperitiv SPILIMBRASS: proiecţie de filme de Charlie Chaplin, Stan Laurel & Oliver Hardy, pe muzica lui Mark Hamlyn.

 

Fast și opulență

 

Sâmbătă 25 februarie, Orchestra teatrului La Fenice va susţine un concert cu piese de Antonio Vivaldi, Benjamin Britten, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, sub bagheta dirijorului Roberto Baraldi.

Un recital muzical, Şapte cântece pentru Anguana, cu părţi recitative şi cântece, va avea loc, în 18 februarie, la Refectoriul Monumental al TIM.

Anguana este protagonista spectacolului. Amintită vreme îndelungată ca un personaj secundar al legendelor alpine, Anguana (spiritul apelor, nimfa, vrăjitoare, sirenă…) îşi asumă dimensiunea antică a divinităţii acvatice. Spectacolul este rezultatul unui proiect îndelung gândit al poetei Antonella Barina privind divinitatea feminină, iniţiat în anii 70 şi continuat până în 2013.

 

Învie legendele vechii cetăți lagunare

 

Muziciana Monica Giori, care studiază muzicile originale (balada, rock-ul, valsul, samba etc) a confecţionat şi păpuşile lui Pinocchio, în timp ce Barina a transformat în texte teatrale cercetările ei privind Anguana. 

În spectacol pot fi ascultaţi Stefano Baldan (mandolă şi percuţie), Erika Tosatto (violoncel), Verdiana Bacchin (tobe).

Dansuri: Serenella Maluta. Coregrafia, Laura Sgaragli

 

Moaţele din Apuseni vor suna tulnicele


Duminică, 18 februarie, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, şi Creart – Centrul de Creaţie, Arte şi Tradiţii din Bucureşti, vor organiza în cadrul Carnavalului, un itinerariu muzical susţinut de Grupul de tulnicărese Moaţele din Câmpeni-Alba. Parcursul manifestării va începe la ora 12:30 la sediul Institutului, va continua la orele 13:30 la TIM Future Center di Venezia, la orele 14:30 la Ateneo Veneto şi se va încheia pe scena din Piaţa San Marco.

 

Marele bal Cavalchina

 

Grupul de tulnicărese tradiţionale Moaţele a fost fondat în 2006 şi este compus din tinere talentate care iubesc folclorul şi doresc să continuie tradiţiile populare ale acestui instrument specific zonei Apusenilor. Grupul a participat la evenimente culturale importante: concertul cu prilejul inaugurării NATO la Bucureşti (2008), cel de la intrarea României în Uniunea Europeană, cât şi la concerte din Spania, Germania, Austria, Franţa şi România.

A fost aplaudat, de asemenea, la mai multe festivaluri de gen, cum ar fi Festivalul Folcloric de la Mamaia, Strugurele de Aur din Alba Iulia, Ioan Macrea din Sibiu, Maria Lătăreţu din Târgu Jiu, Maria Tănase din Craiova, Sus, sus, sus la moţi în munte din Câmpeni, Mureş, pe marginea ta din Ocna Mureş…

 

Măștile conferă eleganță și mister

 

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia propune, de asemenea, între 20 şi 24 februarie, cu prilejul celui de-al 8-lea Carnaval internaţional al Copiilor, o serie de laboratoare destinate unei tradiţii româneşti cu rădăcini în antichitate: Mărţişorul. 

Prima zi din luna martie este sinonimă, pentru români cu sărbătoarea Mărţişorului, un simbol de primăvară care se confecţionează din fire roşii şi albe, din bumbac sau mătase, împletite într-un şnur care se leagă în formă de 8. De acest şnur se agaţă un pandantiv purtător de noroc, cu forme de obicei simbolice (monedă de aur sau de argint, dar şi fire de iarbă, flori, iar în zilele noastre, animale, inimioare…)

 

Misterul vechilor aristocrate venețiene

 

Seria laboratoarelor creative se axează pe cinci activităţi diverse, printre care: şnurul, moneda, mărţişorul gigantic, primăvara, Carnavalul Primăverii.

Manifestările se vor încheia cu o regată silenţioasă de bărci pe Canal Grande, luminate numai cu lumânări.

Participând la Carnavalul de la Veneţia trăieşti cu senzaţia că ai fost, măcar pentru o noapte, în 1700, la balurile de la Curte.

VOTEAZA ARTICOLUL
+6

STIRE RECOMANDATA

Unirea Bisericii Catolice cu Biserica Ortodoxă -singura șansă pentru salvarea UE

Alexandru Cumpănașu / 25 feb, 19:03

EXCLUSIV 

Analiză Politică

O decizie a liderilor religioși din Europa ar putea fi semnalul unei mișcări tectonice, cu impact planetar. Unirea Bisericilor Ortodoxă și Catolică ar fi singura șansă de salvare a Uniunii Europene și de menținere a păcii pe continent. O analiză politică scrisă de președintele Asociației pentru Implementarea Democrației, Alexandru Cumpănașu, pleacă de la constatarea că multiculturalismul a eșuat, iar liderii europeni nu sunt pregătiți să gestioneze noua situație internațională. 

LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de duminică, 26 februarie, 2017. Tragere specială de Dragobete

26 feb, 08:07

Array ( [id] => 533911 [title] => LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de duminică, 26 februarie, 2017. Tragere specială de Dragobete [supratitle] => [description] =>

LOTO, duminică, 26 februarie 2017. LOTERIA ROMÂNĂ continuă seria extragerilor la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. DC News va publica, joi, începând cu orele 18,00 numerele extrase.

[title_homepage] => LOTO, LOTO 6/49. Numerele tragerii specială de Dragobete [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Loteria Romana organizeaza duminica, 26 februarie, Tragerea Speciala Joker de Dragobete pentru care suplimenteaza fondul de castiguri al categoriei I cu suma de 50.000 de lei.

La tragerile de joi, 23 februarie, 2017, Loteria Română a acordat 17.117 câştiguri în valoare totală de peste 633.230,93  de lei.

LOTO, duminică, 26 februarie 2017. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 1.76 milioane lei, iar la Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 2 milioane de lei.

La jocul Joker, reportul a ajuns la peste 3,26 milioane de lei, iar la Noroc Plus, reportul categoriei I este de peste 32.000 lei

La Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 133.000 lei, iar la Super Noroc se înregistrează un report în valoare de peste 15.000 de lei.

NUMERELE EXTRASE duminică, 26 februarie, 2017

Loto 6/49

 

Joker

 

Loto 5 din 40

 

Noroc

 

Super Noroc

 

Noroc Plus

 

NUMERELE EXTRASE joi, 23 februarie, 2017

Loto 6/49

18 23 36 7 47 8

Joker

23 10 4 39 13 + 8

Loto 5 din 40

39 14 27 33 37 30

Noroc

9 2 6 3 6 0 9

Super Noroc

4 8 3 4 8 9

Noroc Plus

7 4 0 3 1 5

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-26 08:07:12 [date_updated] => 2017-02-26 08:07:12 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => loto-loto-6-49-numerele-ca-tigatoare-de-duminica-26-februarie-2017-tragere-speciala-de-dragobete [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526674 [media_type] => image [description] => [filename] => loteria_69955000.jpg [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-26 08:07:06 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526674__533911.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, duminică, 26 februarie, 2017

25 feb, 18:31

Array ( [id] => 533895 [title] => HOROSCOP, duminică, 26 februarie, 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Balanță  

Discuta cu prietenul tau cel mai bun despre afaceri, pentru ca s-ar putea sa primesti de la el niste ponturi foarte profitabile, pe care chiar le poti pune in aplicare cat de curand. Mai mult: poate va asociati intr-o activitate comuna in care fiecare sa-si joace rolul care i se potriveste cel mai bine: tu poti deveni finantatorul, sursa principala de capital, in timp ce el vine cu ideile, cu relatiile, cu talentele sale din domeniul comunicarii, care, trebuie sa recunosti, sunt esentiale pentru a va face cunoscuta afacerea. Nu fi egoist cand vine vorba de castig, spunand ca daca tu bagi banii, tot tu esti cel care trebuie sa-i adune, pentru ca la fel de important este si rolul camaradului tau!

Scorpion Lucrurile sfinte sunt cea mai mare preocupare a zilei de azi, pentru ca ai o orientare cu totul speciala spre tot ce e legat de divinitate, biserica, de aceasta latura mai sensibila a vietii. Probabil stai de vorba cu cineva care are un efect major asupra ta prin astfel de discutii cu tenta spirituala (cu un duhovnic, cu un teolog, cu un credincios practicant) si te regasesti foarte bine in spusele sale. Esti gata sa-l urmezi intr-o calatorie spirituala ce are ca punct de pornire religia, relatia ci divinitatea, pentru ca rezonezi perfect cu acest domeniu. Nu e fanatism religios, e credinta pura si demonstrezi cat de puternica ti-e credinta!

Săgetător 

Fa in asa fel, azi, incat sa ai timp si pentru sufletul tau – oferindu-ti cateva ore de liniste, in care sa stai doar cu tine insuti – dar si pentru prieteni, pentru ca iti extragi energia si dintr-o parte si din alta in mod egal. A sta toata ziua retras in casa are doar partial conotatii pozitive: pentru ca ai timp sa citesti, sa te odihnesti, sa meditezi asupra dorintelor tale, dar nu pentru toata ziua, pentru ca si afara, in lume, in spatii largi te asteapta cateva motive excelente de distractie. Gaseste-ti timp si stare si pentru unele si pentru altele, pentru o zi cu adevarat benefica si relaxanta pentru inima ta.

Capricorn 

Contributia ta in problemele altora se va dovedi a fi salvatoare, pentru ca tu ai o viziune mai clara asupra lucrurilor. Cine te are azi in preajma ca prieten sau confident are numai de castigat, pentru ca ai mereu sfaturi excelente, ponturi profitabile si multe gesturi sincere de iubire si apreciere. Esti constient ca rezolvarea multor probleme din viata altora depinde cumva de tine, de aceea faci tot posibilul sa nu-i dezamagesti. Spui oricand prezent la propuneri si invitatii sau ori de cate ori ti se cere ajutorul.

Vărsător

Rupe-te azi de ceilalti si nu mai incerca sa le fii doar lor pe plac, pentru ca, din atata devotament si daruire, tu practic uiti de tine. Priveste un pic la ce ai facut in ultima perioada si ai sa descoperi ca ai facut atata lume fericita cu prezenta ta, cu sfaturile tale, cu serviciile pe care le-ai pus la picioarele tale, incat tu ai fost lasat la o parte. Acum e momentul sa-i lasi pe ceilalti pe planul doi si sa te uiti doar la tine: care iti sunt dorintele, spre ce te indrepti? Conecteaza-te din nou la eul tau interior si incepe sa cladesti ceva doar pentru tine, fara a te mai gandi la altii! Ceea ce gandesti, spui si decizi acum conteaza numai pentru binele tau si se materializeaza sub ochii tai!

 Pești

Numara-ti un pic resursele materiale, ca sa descoperi ca stai chiar foarte bine. Azi poti folosi mai des cuvinte cu incarcatura pozitiva in tot ce tine de bani si bunuri, cuvinte precum belsug, abundenta, prosperitate care au rolul de a amplifica si mai mult energia pozitiva a banilor. Ba chiar ar fi bine sa le pui si mai bine in valoare, pentru ca nu are nici un rost sa scoti in evidenta opusul, adica ceea ce nu ai, ci cat de multe ai la dispozitie. Cu cat abordezi cu mai multa incredere o atitudine de invingator prosper care are toate resursele adecvate la indemana, cu atat viata ta se aseaza mai bine pe un teren stabil. Spune acum cu tarie: am tot ce vreau!

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-25 18:31:37 [date_updated] => 2017-02-25 18:46:13 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-duminica-26-februarie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526671 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_61616400.jpg [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-25 18:30:52 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526671__533895.html ) ) ) ) 1
Mărțișoare 1 martie. Protestele, sursă de inspirație

25 feb, 17:33

Array ( [id] => 533891 [title] => Mărțișoare 1 martie. Protestele, sursă de inspirație [supratitle] => [description] =>

Personajele din poveștile și povestirile lui Ion Creangă, simbolurile satului românesc, dar și recentele proteste din România se regăsesc printre sursele de inspirație ale mărțișoarelor prezentate la târgurile de sezon din Capitală.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Câteva dintre spațiile în care au fost amenajate târguri pentru obiecte decorative, dar și delicatese care să celebreze primăvara sunt: Piața Universității, Muzeul Țăranului Român (MȚR) și Muzeul de Geologie.

În Piața Universității, meșterii populari au adus mărțișoare pictate cu migală pe diverse materiale, de la lemn de stejar la porțelan. Mărțișoarele prezentate în centrul Bucureștiului variază de la mici pandantive, cu prețuri între 5 și 10 lei, la adevărate bijuterii din mărgele împletite, metale prețioase ori semiprețioase. Jumătate din spațiul târgului este ocupată de vânzătorii de delicatese: castane coapte, porumb copt, "plăcinte boierești", dulcețuri și borcane cu miere, informează Agerpres.

La Muzeul Țăranului Român, simbolurile tradiționale ale poporului român au fost ilustrate pe mărțișoare mari și mici.

Recentele proteste din România au fost și ele ilustrate pe mărțișoare lucrate în materiale mai mult sau mai puțin obișnuite. La câteva sute de metri de Piața Victoriei, în curtea Muzeului Țăranului Român, se află la vânzare obiecte cu mesajele "#rezist" și "#NeamSaturat", ce s-au regăsit și pe pancartele celor care au protestat în fața Guvernului.

Magneții, alternativă la mărțișoare

O alternativă la mărțișoarele de pus în piept sunt magneții de frigider în formă de animale, dar și cu expresii românești arhaice ori cu tâlc: "Mafalda", "Cu Mâța în Sac", "Tichie de Mărgăritar" și ""Tufă de Veneția".

Pentru iubitorii de obiecte manufacturate, există, tot la MȚR, varianta de mărțișor din hârtie manuală, cu semințe de flori în interior. De asemenea, expozanții au adus și mărțișoare ce pot fi purtate în restul anului, ca simple bijuterii: amulete de lemn, cu mici boabe de piper sau cuișoare integrate. Contra unor sume de câțiva lei sau la prețuri mai piperate, vizitatorii pot cumpăra mărțișoare cu chipurile stilizate ale personajelor lui Creangă, linguri de lemn minuscule, coloana infinitului în miniatură sau micro-case din porțelan.

Iubitorii de bijuterii, metale prețioase și cristale au parte, sub pretextul Mărțișorului, de un adevărat festin, la Muzeul de Geologie. Aici, cristalele sunt prezentate în toate formele: brut — la vânzare, cu prețul stabilit pe gram, montate în argint, în bijuterii minuțios realizate sau însoțite de recomandări ce privesc zodia sau aspirațiile viitorului proprietar. Prețurile aici variază de la câțiva lei la sute de lei — pentru seturile de bijuterii prețioase, așezate pe mesele din interiorul muzeului.

Câteva dintre aceste târguri au taxă de intrare. Spre exemplu, la MȚR, intrarea costă 4 lei (preț întreg) sau 2 lei (cu reducere). La Muzeul de Geologie, tarifele sunt de 8, respectiv 4 lei.

Târgul de la MȚR se încheie pe 1 martie iar cel de la Muzeul de Geologie, pe 5 martie. De asemenea, Târgul din cadrul evenimentului "București, Capitala Iubirii", din Piața Universității, se încheie pe 8 martie.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 179 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 179 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-25 17:33:27 [date_updated] => 2017-02-25 17:33:57 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => mar-i-oare-1-martie-protestele-sursa-de-inspira-ie [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526142 [media_type] => image [description] => [filename] => proteste_67422400.png [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-19 20:54:50 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526142__533891.html ) ) ) ) 1
Românii au talent 2017: Controversă cu Don Elvis, preotul tatuat. Păcatul ascuns

25 feb, 12:26

Array ( [id] => 533873 [title] => Românii au talent 2017: Controversă cu Don Elvis, preotul tatuat. Păcatul ascuns [supratitle] => [description] =>

Vineri seară, la Românii au talent 2017, a fost un moment care a șocat pe foarte multă lume: apariția lui Antoniu Petrescu pe scena de la Pro TV. Este vorba despre un preot care practic a intrat în pielea lui Elvis Presley și a făcut show cu o piesă celebră de-ale artistului.

[title_homepage] => Moment ȘOC la Românii au talent. Controversă cu preotul tatuat [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

A mai fost ceva cu adevărat surprinzător în privința preotului catolic Don Elvis - așa cum el își spune - un tatuaj care s-a lăsat observat în timp ce părintele dansa. Este prima oară când vedem un preot român că are un desen pe corp.

(w670)

DC News l-a contactat pe scriitorul Dan Ciachir pentru a explica dacă tatuajele reprezintă sau nu un păcat.

"În general, orice intervenție asupra corpului reprezintă un păcat, fie că vorbim despre punerea silicoanelor, fie că vorbim despre tatuaje. Noi primim corpul. În general, astfel de lucruri sunt ingerințe, o suprapunere, este ca și cum ai lua un tablou de Michelangelo și ai adăuga ceva", ne-a spus Dan Ciachir.

Publicistul ne-a spus că nu a văzut momentul cu preotul Antoniu Petrescu de la Românii au talent 2017, dar este prima dată când aude de un astfel de caz.

"Este prima dată când aud că un preot român are tatuaj. Posibil să îl fi făcut înainte de a fi preot. Vreau să precizez un lucru. De pildă, în ceea ce privește Biserica Ortodoxă, un preot nu poate fi hirotonit decât dacă este în deplinătatea integrității fizice", ne-a mai zis scriitorul.

Întrebat dacă este specificat undeva anume că tatuajul reprezintă un păcat, Dan Ciachir ne-a spus: "Este la 'nivel de toată lumea știe' pentru că acest lucru se trage dintr-o consecință. Să vă dau un exemplu. Fumatul nu este trecut în canoane, dar știți de ce? Pentru că nu exista tutun când s-au făcut canoanele. Dar intră la 'păcate împotriva trupului' care este templul al Sfântului Duh. Aici intră și tatuajele. Nu poți să îți bați joc de trup fie în interior, fie în exterior, adică nici luând droguri și nici făcându-ți tatuaje".

[citeste si]

Jurații de la Românii au talent, surprinși de preotul Don Elvis

Jurații de la Românii au talent au fost surprinși de preotul Don Elvis, iar Andra a fost cea care i-a văzut tatuajul. Când l-a întrebat dacă este adevărat că are un desen pe corp, părintele a schimbat subiectul. 

"A fost un șoc să aud o asemenea voce. Ce zace în tine... părinte, iartă-mă!", a spus Andra.

"Mare îți este grădina, Doamne! Este o apariție care va marca acest sezon, n-am nici o îndoială!", a adăugat Andi Moisescu. Preotul Antoniu Petrescu, zis Don Elvis, va poate fi văzut în continuare la Românii au talent 2017 pentru că a primit patru de "DA".


Romanii au talent 2017: Don Elvis - Interpreteaza Suspicious minds pe romaniiautalent.protv.ro

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-25 12:26:44 [date_updated] => 2017-02-25 14:01:20 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 2 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => romanii-au-talent-2017-controversa-cu-don-elvis-preotul-tatuat-pacatul-ascuns [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => EXCLUSIV [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526644 [media_type] => image [description] => [filename] => romanii_au_talent_10422100.jpg [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-25 12:18:58 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526644__533873.html ) [1] => Array ( [id] => 526645 [media_type] => image [description] => [filename] => don_elvis_romanii_au_talent_65115100.jpg [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-25 12:19:07 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526645__533873.html ) ) ) ) 1


TOP STIRI CELE MAI...


antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
nxt.d3a3.n3