Caniculă peste România. Elena Mateescu: Vor fi temperaturi de 39 - 40 de grade Celsius și nopți tropicale

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meteorologii atenționează cu privire la vremea caniculară din următoarele zile. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre valul de căldură ce ajunge în România în următoarele zile și ce temperaturi se vor înregistra în anumite zone. 

”Se vor înregistra temperaturi undeva spre 39, posibil 40 de grade Celsius pentru ziua de miercuri. Ne așteptăm în special în partea de vest, sud-vest a țării, așadar atenționarea meteorologică de Cod galben, emisă astăzi pentru următoarele trei zile vizează valul de căldură, disconfortul termic ridicat și canicula, ce va fi prezentă în zona țării noastre. În deosebi pentru Crișana, Banat, estul și sudul Olteniei, cu o vreme așa cum am menționat, caniculară, cu temperaturi maxime luni de 30-36 de grade Celsius, apoi 36-39 de grade Celsius. Desigur, disconfortul termic va fi unul accentuat, luând în considerare numărul de zile consecutive și nu în ultimul rând temperaturile resimțite care cu siguranță se vor apropia de 40 de grade Celsius și chiar vor putea depăși și nu în ultimul rând și minimele vor fi destul de ridicate pentru că nu vor coborî sub 23-24 de grade Celsius ceea ce înseamnă nopți tropicale”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM. 

CITEȘTE ȘI: "Bestia africană" loveşte România. Meteorologii anunţă 40 de grade la umbră

Cod galben de caniculă în România

ANM a anunțat Cod galben în perioada 12 - 14 iulie. Sunt așteptate fenomene precum: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

În intervalul menționatvalul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării.

În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34...36 de grade, apoi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.              

2. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-07-12-la-20-57-29_08408300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel