Bogdan Chirieac: Modificarea Constituției trebuie făcută după alegerile din 2016

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că modificarea Constituției trebuie înfăptuită după alegerile parlamentare din 2016, dată fiind ”componența atât de slabă calitativ” a actualului Legislativ.

”Știți care e problema? Actualul Parlament are o componență atât de slabă calitativ, încât nu cred că este bine să se modifice Constituția decât, eventual, după alegerile din 2016.

(...) Problema este că dvs, nu dvs personal (n.r. - senatorul PNL Cristian Bodea, prezent în platou), Parlamentul ca instituție, în acest moment, sunteți atât de timorați, atât de slabi profesional, atât de în afara proceselor reale și actuale din România de astăzi, încât cred cu putere că, și sunt foarte sincer, că, e mai bine să modificăm Constituția după alegerile din 2016. Măcar să dea legea prin care se revine la votul pe listă. Votul pe listă ne-a arătat că într-adevăr ne-a dat un Parlament de calitate mai bună.

În România se petrec lucruri incredibile, care ar trebui să provoace schimbări fundamentale în societate (...). Ce constatăm? Deși au trecut alegerile prezidențiale, (...) Parlamentul este anchilozat! Nu face absolut nimic”, a comentat Bogdan Chirieac, în ediția de luni a emisiunii ”La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Ulterior în emisiune, Cristian Bodea a recunoscut că, deși face parte din Comisia Juridică a Senatului, nu este jurist de meserie, ”pentru că nu am mai avut personal de juriști în Comisia Juridică”.

”Nu sunt jurist, dar mulți dintre juriștii PNL nu au mai vrut să intre în Comisia Juridică, pentru că știau că urmează arestări și n-au vrut să-și asume aceste arestări!”, a declarat senatorul PNL, în susținerea afirmațiilor făcute de Bogdan Chirieac.

Vezi și: Anunț radical făcut de Hunor după consultările cu Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel