Bihor: Târgul Gaudeamus revine la Oradea în perioada 8 - 12 mai

Târgul Gaudeamus Radio România revine la Oradea în perioada 8 - 12 mai, fiind amenajat în Piaţa Unirii pe o suprafaţă cu 20% mai mare decât ediţia anterioară, beneficiind de această dată şi de susţinerea logistică şi financiară a Primăriei Oradea.

'Este singurul caz în care autorităţile locale se implică la acest nivel în derularea programelor noastre, atât logistic, cât şi financiar, lucru pentru care mulţumim. În alte oraşe, primim autorizaţiile de amplasare a pavilionului pe spaţiul public şi eventual, sprijin logistic, celelalte costuri le suportăm noi, ca organizator al evenimentului', a declarat, în conferinţă de presă, Connie Chifor, organizator.

Potrivit directorului Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), Mihai Jurcă, Primăria municipiului şi asociaţia sa susţin târgul de carte într-o formulă partenerială unică în istoria de un sfert de secol a Târgurilor Gaudeamus Radio România, acoperind partea de cheltuieli locale, adică paza, salubritatea, asistenţa medicală, consumul electric ş.a.m.d, în valoare de circa 20.000 de lei. Ediţia din acest an a târgului aduce la Oradea 60 de edituri, în 50 de standuri, toate editurile de top din România şi cei mai importanţi distribuitori de carte străină, de muzică şi jocuri educative. Suprafaţa pavilionului este de 550 metri pătraţi, cu 20% mai mult decât la ediţia de anul trecut, cea mai mare înregistrată până acum la acest eveniment.

'Este o creştere semnificativă pentru un târg de carte într-o perioadă în care toată lumea se plânge că tinerii nu mai citesc, că tehnologia câştigă teren. Noi sperăm să rămânem cât mai mult pe poziţii cu târgul de carte', a precizat Connie Chifor. Numărul mare al participanţilor şi varietatea domeniilor editoriale abordate sunt garanţia pentru o ofertă bogată şi variată, pentru toate gusturile, vârstele şi preocupările. Bestseller-urile momentului, în ţară şi peste hotare, importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale şi serii de autor sunt, fiecare în sine, atracţii ale târgului, afirmă organizatorii. Târgul de carte va cuprinde şi zece evenimente, lansări şi prezentări de carte, precum şi deja cunoscutele proiecte Radio România: 'Cărţile se întorc acasă', 'Invitaţi de nota 10. Olimpicii României' şi Tombola Gaudeamus.

Premiile Târgului Gaudeamus Radio România, ediţia Oradea 2019, vor fi decernate duminică, 12 mai, de la ora 13,00, fiind vorba de Trofeele Gaudeamus - acordate editurilor, Cea mai râvnită carte, Trofeele presei şi Premiul Miss Lectura. Preşedintele de onoare al târgului va fi profesorul Lucian Scurtu, publicist la Revista Familia şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, autor al mai multor volume de poezii premiate pe plan naţional. Organizatorii evenimentului cu numărul 112 din seria târgurilor de carte îi aşteaptă pe orădeni să celebreze împreună Ziua Europei, Anul Cărţii în România şi împlinirea a 100 de ani de administraţie românească în Oradea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel