Beryl deschide sezonul uraganelor formate în acest an în Oceanul Atlantic

Uragan. Foto cu caracter ilustrativ
Uragan. Foto cu caracter ilustrativ

Beryl, primul uragan al sezonului 2018 din Oceanul Atlantic, s-a format în Marea Caraibilor şi se îndreaptă spre Antilele Mici

Cu toate acestea, cu Beryl în acest stadiu, autorităţile regionale nu au emis nicio alertă, au anunţat vineri reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center - NHC), al cărui sediu se află în Miami, informează AFP.

Uraganul Beryl era de categoria 1 - pe scala Saffir-Simpson, care deţine 5 trepte -, cu vânturi care suflau cu viteze de 130 de kilometri pe oră, potrivit primului raport informativ al NHC din ziua de vineri, publicat la ora 15.00 GMT.

'Beryl s-a întărit puţin. De acum, ne aşteptăm ca el să rămână uragan pe măsură ce se apropie de Antilele Mici', aflate la o distanţă de 1.600 de kilometri, au precizat specialiştii de la NHC, care au dezvăluit că uraganul se deplasează spre vest cu o viteză medie de 24 de kilometri pe oră. Baryl, un uragan 'compact', ar trebui să se intensifice în următoarele zile şi să atingă Antilele Mici pe durata acestui weekend, apoi va depăşi insulele menţionate, duminică seară sau luni.

De vineri, monitorizare activă

O monitorizare a uraganului ar putea fi activată vineri seară pentru anumite insule. În acest stadiu, meteorologii previzionează că Beryl va atinge uscatul atunci când va ajunge pe ţărmul insulei Dominica, aflată între Martinica şi Guadelupa. Potrivit NHC, Beryl ar trebui să rămână în categoria uraganelor până când va ajunge în apropiere de insula Hispaniola (împărţită între Haiti şi Republica Dominicană).

La sfârşitul lunii mai, furtuna tropicală Alberto a provocat inundaţii ce au făcut victime în Statele Unite. Alberto a anticipat sezonul uraganelor din Atlantic, formându-se cu o săptămână mai devreme în raport cu data de 1 iunie, ce marchează debutul oficial al acestora.

Sezonul 2018 ar putea să conţină între 10 şi 16 furtuni tropicale, a anunţat în luna mai Agenţia naţională oceanică şi atmosferică din Statele Unite (National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA).

Vezi şi: Uragane în Atlantic. Previziunile meteorologilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel