Berea ajută la o dietă sănătoasă şi echilibrată

bere
bere

Consumul de bere nu e doar o scuză pentru canicula de afară. Specialiştii spun că e o sursă de vitamina B12 în dietele vegetariene, o sursă de fibre, siliciu şi antioxidanţi. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile dovedite ale berii.

Consumul moderat de bere, cu şi fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic, informează kudika.ro. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în comun de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Granada şi a celor din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid.

O sursă naturală de vitamina B12 în dietele vegetariene. Pentru a fabrica berea, orzul este mai întâi lăsat să încolţească, ceea ce creşte valoarea nutritivă a cerealelor folosite. Berea este bogată în special în multe dintre vitaminele de tip B, cum sunt niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), folat (B9) şi Cobalamin (B12).

O sursă de fibre. Fabricată din ingrediente naturale (apă, orz, hamei şi drojdie), berea este o băutură care face parte dintr-o alimentaţie şi un stil de viaţă echilibrat.

Asigură un grad de protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Unele cercetări au arătat că oamenii care consumă bere moderat beneficiază de un grad de protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori care este cunoscută ca fiind cauza majorităţii ulcerelor de stomac şi ar putea fi un factor de risc pentru cancerul de stomac.

Reduce riscul formării pietrelor la rinichi. Berea conţine câteva minerale esenţiale. Conţine puţin calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.

Berea este o sursă bogată de siliciu, care este absorbit prompt de către organism şi s-a dovedit a fi o sursă majoră de siliciu în dieta bărbaţilor. Acest mineral provine din două surse naturale: apa şi în special orz.

Sursă de antioxidanţi. Berea conţine antioxidanţi naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra saănătăţii.

Cercetările au demonstrat că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de "colesterol bun" (colesterol HDL). S-a arătat că nivelul mai ridicat de "colesterol bun" se asociază cu un risc mai mic de boli coronariene.

Berea consumată în cantităţi moderate nu îngraşă. În general, berea cu alcool are în jur de 43 kcal la 100 ml, mai puţin decât alte băuturi alcoolice, iar berea fără alcool având chiar 17 kcal la 100 ml

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel