Beneficiile saunei pentru sănătate

Originară din Finlanda și cu o istorie de peste 2000 de ani, sauna are un rol foarte important pentru sănătate datorită procesului de transpirație la care este supus corpul. 

Sauna înlătură toxinele din corp

În zilele noastre, datorită stilului de viaţă sedentar transpirăm tot mai puţin, acest lucru împiedicând toxinele să iasă din organism.
Sauna este un mod eficient de eliminare a toxinelor, printr-o transpiraţie intensă, astfel reuşind să eliminăm excesul de nichel, cupru, plumb, sodiu, mercur şi multe alte chimicale.
Transpiratul în saună ne poate ajuta de asemena să înlăturăm bromul şi clorul ce se întalnesc în apa fierbinte a băii şi în piscinele publice.

Saunele relaxează muşchii şi ameliorează durerile

Atunci când temperatura corpului creşte, vasele noastre de sânge se dilată, amplificându-se astfel circulaţia sângelui. Fluxul sporit de sânge intensifică procesele naturale de vindecare ale corpurilor noastre, astfel ameliorând durerile şi junghiurile din muşchi şi articulaţii.

Sauna sporeşte buna dispoziţie şi alungă stresul

În timpul saunei, corpul nostru este expus la o căldură puternică, fapt ce declanşează eliberarea endorfinelor, neurotransmiţători ce amplifică buna dispoziţie alungând totodată şi stresul.

Sauna sporeşte sănătatea cardiovasculară

Cercetătorii au demonstrat că schimbările rapide de temperatură din interiorul saunei, fac ca muşchii inimii să acţioneze şi să amplifice activitatea cardiacă, îmbunătăţind astfel sănătatea sistemului cardiovascular.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel