Băsescu și învățăturile lui Steinhardt

Apropierea lui Traian Băsescu, un marinar comunist, beneficiar al sistemului securist de dinainte de 89 și al vânzării de carpete și casetofoane, de doi mari oameni nu avea cum să-l fi lăsat nemarcat.

Arhimandritul Serafim Man, care s-a stins în urmă cu două zile, l-a călugărit pe Nicolae Steinhardt. Tot el i-ar fi spus primarului Traian Băsescu că va ajunge preşedintele României.

 Nu putea să fie o concidență, și-a spus Traian, probabil în multe nopți cu lună plină de la Neptun, mai ales după întâlnirile cu avocatul Chitic.

 L-a impresionat mult un paragraf din Jurnalul Fericirii care spunea - citea din memorie la Cireșica, gard în gard cu vila scriitorilor de la Neptun - cam așa: “ Poți să nu păcătuiești de frică. E o treaptă inferioară, bună și ea. Ori din dragoste: cum o fac sfinții și caracterele superioare. Dar și de rușine, asemănătoare cu a fi făcut un lucru necuviincios în fața unei persoane delicate, a fi trântit o vorbă urâtă în fața unei femei bătrâne, a fi înșelat un om care se încredea în tine. După ce l-ai cunoscut pe Hristos îți vine greu să păcătuiești, ți-e teribil de rușine”.

 Problema e că lui nu i-a fost frică niciodată, nici pe mare, nici atât pe uscat, iar de dezamăgit un om, e mai greu – pentru că a încercat doar dezamăgirea în masă – ultima oară erau 7,5 milioane de oameni.

 Dar Steinhardt nu spune nimic de mulțimi, ci doar de persoane. De aici și deruta președintelui......dacă era mai precis și Steinhardt ăsta.......în fine, acum, în virtutea acestui lucru, Traian Băsescu s-a recules la căpătâiul marelui călugăr Serafim Man.

 Ar mai fi avut câteva întrebări vitale – I se pare lui sau e mai potrivit pentru a fi președintele Uniunii Europene, decât al României ? N-ar putea să-I prezică cineva asta, la întorcerea spre București?

 Nu strică să facă SPP-ul niște opriri pe traseu, cine știe…problemele globale l-au interesat totuși dintotdeauna….

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel