Avocado, beneficii. Întăreşte SISTEMUL NERVOS, alungă CANCERUL şi previne BOLILE CARDIOVASCULARE

Părerile sunt împărţite: unii îl consideră fruct, alţii legumă. Indiferent de ce parte a baricadei vă aflaţi, important de ştiut e faptul că e extrem de bogat în nutrienţi, sănătos şi hrănitor.

Avocado e fruct, deși mulți îl tratează ca pe o legumă. Oricum, avocado este un aliment cu o aromă deosebită, fiind bogat în vitamine (conține 13 vitamine: A, C, D, E, K, E și 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic), precum și alte elemente nutritive (potasiu, luteină, antioxidanți, grăsimi monosaturate).

Dar, să vedem ce proprietăți are acest fruct magic pentru sănătate și beneficiile sale nutritive pentru organism.

Avocado reprezintă un aliment gustos și sănătos, căci poate fi consumat crud, copt, gătit ca sos sau supă, dar și în asociere cu alte alimente.

Iată câteva din beneficiile consumului de avocado:

- Abundența de grăsimi mononesaturate și acidul oleic din avocado ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale.
- Consumând avocado, veți remarca efecte benefice asupra organismului dvs., protejându-vă și făcându-vă mai rezistenți la viruși și microbi. De asemenea, contribuie la întărirea oaselor și asigură întărirea suprafeței dinților.
- Conținutul de luteină și concentrația de caroteni din avocado vor avea efect deosebit pentru sănătatea ochilor, protejându-i față de pierderea vederii centrale și situațiile neplăcute create de cataractă.
- Consumul de avocado duce la stoparea creșterii și dezvoltării celulelor canceroase, stopând astfel apariția cancerului.
- Datorită conținutului ridicat de grăsimi monosaturate, avocado este unul din cele mai puternice alimente antioxidante. Astfel, veți oferi protecție împotriva bolilor de inimă și a atacurilor de cord/infarct. Cei care mănâncă în mod regulat avocado vor fi feriți de atac cerebral datorită reglării presiunii sângelui.
- Avocado are efect în stoparea mirosului neplăcut al gurii.
- Bogat în antioxidanți și vitaminele E și B, avocado contribuie la întărirea sistemului nervos și stimularea sistemului imunitar, ajută la eliminarea stresului și ameliorarea unor probleme sexuale precum infertilitate ori impotența. Avocado este bogat în potasiu, substanță importantă a cărei deficiență poate da naștere depresiei și extenuării.
- Fructul de avocado e recomandat pentru consum pentru femeile însărcinate. De asemenea, conține vitamina B6, care ajută la asimilarea fierului, fiind de mare ajutor femeilor care suferă de sindromul premenstrual.
- Conținutul de acid folic din avocado ajută la dezvoltarea creierului și a țesuturilor, mai ales în etapele de creștere rapidă a celulelor. Nu doar că ajută la dezvoltarea creierului în perioada copilăriei, ci și contribuie la menținerea sănătății creierului. De aceea, avocado este introdus și în alimentația copiilor. Datorită conținutului ridicat de acid folic și a conținutului scăzut de carbohidrați, fructul de avocado e recomandat și pentru sugarii de 6 luni sau mai mari. Este ușor de digerat și rareori este responsabil de vreo reacție alergică la copilași si nu cauzează constipație. Avocado e mâncarea excelentă pentru bebelușii cu dificultăți în alimentație deoarece are un aport caloric ridicat. Astfel, micuțul dvs. va beneficia de o cantitate mare de calorii dintr-o cantitate mică de mâncare.
- Consumul de avocado duce la stimularea memoriei, ceea ce îl recomandă pentru consum tinerilor și persoanelor aflate în situații și perioade de efort intelectual susținut, datorită bogăției sale în magneziu și fosfor.
- Piureul de avocado este indicat spre consum mai ales de către invalizi, convalescenți și copiii bolnavi deoarece grăsimile din avocado sunt ușor de digerat și conțin substanțe antifungice și antibacteriene. Într-adevăr, avocado are un conținut ridicat de grăsimi - aproximativ 30 de grame într-un fruct de dimensiune medie, conținut de grăsime similar unui produs fast-food.

Dar, nu vă panicați. E vorba despre grăsimi monosaturate „bune", ușor de digerat și asimilat de către organism. Mai mult de atât, avocado favorizează și absorbția de nutrienți din alte fructe și legume cu care este combinat în alimentație. Corpul știe rapid ce să facă cu aceste grăsimi și le transformă în energie, folosindu-le eficient în organism.

Citește și: Cicoare, beneficii. Tratează bolile HEPATO-BILIARE şi RENALE


- Conținutul de nutrienți și enzime ușurează problemele de digestie.
- Avocado poate fi folosit cu succes și în curele de înfrumusețare și slăbire. Conținutul de vitamina E ajută la protecția pielii. Substanțele chimice din acest fruct stimulează producția de colagen, ajutând la netezirea ridurilor și conferind pielii un aspect tânăr, catifelat și neted.

Nu vă panicați și consumați acest fruct cu încredere. Majoritatea lumii crede că avocado îngrasă, dar nu e deloc așa. Din contră, fiecare calorie a acestui fruct are o valoare importantă în nutriție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel