COD GALBEN  Avertizare meteo până luni după-amiază, de intensificări ale vântului și precipitații. Meteorolog: Responsabil, un ciclon general

FOTO: Freepik @nastiklis1992
FOTO: Freepik @nastiklis1992

Oana Catrina, meteorologul de serviciu, a anunțat o nouă avertizare meteorologică, cu vânt puternic și precipitații

”Responsabil pentru ploile pe care le așteptăm în următoarele 24 de ore este un ciclon general în zona Mării Adriatice. Dintre partea de sud-vest a teritoriului cerul se va înnora, iar ploile vor cuprinde toate regiunile. Vorbim de adverse, izolat însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă totalizate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local vor fi de 10-15 l/mp și pe arii restrânse vor depăși 30 l/mp în Oltenia, Muntenia, în Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei”, a declarat Oana Catrina, meteorologul de serviciu, la Digi 24.

Cod Galben de precipitații

”Mâine vor fi intensificări ușoare ale vântului în partea de sud și sud-est, rafale, în general, de 45... 55 km/h și foarte important de precizat, din această seară și până mâine la orele 12:00, va intra în vigoare o atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează precipitațiile predominant sub formă de ninsoare pentru zona înaltă a Carpaților meridionali și de Curbură, unde la altitudini mai mari de 1.500 metri vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă”, a mai spus meteorologul.

Variații de temperatură

În ceea ce privește temperaturile de zilele viitoare, meteorologul a afirmat că ”sub aspect termic, vor fi variații de la o zi la alta și de la o regiune la alta. Altfel spus, săptămâna viitoare va fi caracterizată de valori de temperatură, în marea lor majoritate, sub cele normale perioadei, iar sub aspectul ploilor, mâine, luni, așteptăm ploi în jumătatea de nord a teritoriului și doar pe arii restrânse în partea de sud-est. Marți, începând cu orele prânzului, din noi, dinspre partea de sud-vest a teritoriului ploile se vor extinde și vor cuprinde toate regiunile. De precizat că și vântul se va intensifica.

Marți vom vorbi de intensificări ale vântului în zonele joase de relief, cu viteze la rafala de 50...55 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și trebuie punctat faptul că, marți, așteptăm din nou precipitații sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă, miercuri, ploile vor prefera partea de vest, de centru, de nord a teritoriului, pe parcursul zilei, iar seara și noaptea se vor semnala în partea de sud-est a teritoriului, iar joi vom vorbi de ploi în partea de sud, de centru și de est a teritoriul, în timp ce la munte, la altitudini mari vor fi din nou precipitații predominant sub formă de ninsoare”, a mai spus meteorologul.

Finalul de săptămână, cu vreme bună și fără ploaie

Potrivit meteorologului, din datele care sunt până la acest moment, ”finalul săptămânii viitoare vine cu o ameliorare semnificativă a vremii, sub aspectul distribuției  și intensității precipitațiilor, dar și din punct de vedere termic, motiv pentru care din datele de care dispunem în acest moment, sfârșitul săptămânii viitoare va aduce valori de temperatură, la orele amiezii, ușor mai ridicate decât cele normale perioadei, concret, apreciem că vom înregistra temperaturi ce vor depăși 20 de grade Celsius mai în toată țara, inclusiv în zona Municipiului București, și nu va mai ploua”, a mai spus meteorologul.

Citește și:  ANM, clarificări dacă revine praful saharian în zona României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel