COD GALBEN  Avertizare hidrologică! Cod galben de inundații pe râuri din mai multe județe

Alexandru Ichim / 09 aug 2019 / 11:35 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Hideologii au emis o nău avertizare de tip cod galben de inundații pe râuri din mai multe județe. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis vineri dimineaţa Coduri galbene de inundaţii pentru râuri din şapte judeţe, valabile pe parcursul următoarelor cinci ore.

Potrivit hidrologilor, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu intensitate în anumite zone

 

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Ciobănuş.

De asemenea, până la ora 16:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Siret - afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţa cu râul Moldova - amonte S.H. Adjudu Vechi, Bârlad - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţa cu râul Crasna - amonte S.H. Tecuci, judeţele Neamţ, Bacău, Vaslui şi Galaţi.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Berheci şi Pereschiv.

Vezi și: Urmărire ca în filme, polițist agresat. Suspectul a fost împușcat în picior


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27