Automobilele electrice pot fi alimentate și în București

 Bucureștiul va avea o stație de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, precizează Mediafax. Consiliul General al Municipiului București a adoptat sâmbătă un proiect de hotărâre, care urmează să fie implementat de Administrația Străzilor.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

            Decizia face parte dintr-un proiect-pilot de încurajare a dezvoltării automobilului electric. În motivele expuse în proiectul de hotărâre, se arată că municipalitatea dorește amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a șase module de stații de alimentare a automobilelor electrice. ”Având în vedere că printre marii producători auto prezenți în România sunt și pionierii automobilului electric, se evidențiază, astfel, oportunitatea încurajării dezvoltării și susținerii automobilelor electrice”, se arată în proiectul adoptat sâmbătă.

            În document, se mai precizează că proiectul-pilot va fi pus în aplicare în baza unui protocol de lucru încheiat între deținătorul de stații alimentare, pe de o parte, și Administrația Străzilor și Direcția Generală de Infrastructură și Servicii Publice, pe de altă parte.

            Zona în care ar putea fi amplasată stația-pilot de alimentare a automobilelor electrice, aflată deocamdată în stadiul de propunere, este Bulevardul Unirii, vis-à-vis de strada Anton Pann.

            Ministrul Mediului, Rovana Plumb, afirma, în luna februarie a acestui an, că persoanele care vor achiziționa, începând cu data de 15 martie 2013, un autoturism electric, vor primi, în momentul cumpărării, un ecotichet în valoare de 12.000 de lei. Și Laszlo Borbely, fostul ministru al Mediului, promitea, în aprilie 2011, acordarea unei subvenții de 20% din preț (maxim 3.700 de euro) persoanelor fizice sau juridice care cumpără un automobil electric și o subvenție de 10% din preț (maxim 1800 de euro) celor care achiziționează un autoturism hibrid.

            Totuși, aceasta nu este prima stație de alimentare a mașinilor electrice, precizează ”Gândul”. În timpul mandatului său, în 2011, ministrul Mediului de atunci, Laszlo Borbely, a inaugurat o stație electrică la sediul Transelectrica, în zona Pieței Unirii din Capitală. Suma investită pentru lansarea acelui proiect a ajuns la 36.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel