Atentat. Meleșcanu: Când se întâmplă, nu mai sunt multe de făcut

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a semnat luni în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei din Bucureşti în memoria victimelor atentatelor de joi, 17 august. 

”Se întâmplă în momente cum e acesta. Singurul lucru pe care îl putem face este să ne exprimăm condoleanţele pentru familiile celor care au suferit pierderi ireparabile în urma atentatului terorist şi în acelaşi timp să exprim în mod foarte clar sprijinul pe care România îl acordă Spaniei în general şi în lupta împotriva terorismului în mod special. Suntem conştienţi că este o situaţie grea, dar avem încredere totală în autorităţile spaniole că vor depăşi acest moment” a precizat Teodor Meleşcanu.

În ce priveşte incidentul de la Marsilia de luni, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi alta a fost grav rănită după ce o maşină a intrat în două rânduri în refugii de autobuz în zone diferite ale oraşului, Meleşcanu a spus că pentru moment nu există informaţii dacă a fost cu adevărat un act terorist sau un accident banal.

[citeste si]

”În mod evident însă există posibilitatea de a face anumite evaluări în legătură cu o schimbare de tactică a mişcărilor teroriste în Europa, care au început să folosească nu explozibili, nu atacuri armate, care sunt mult mai uşor de depistat, ci folosirea unor maşini normale, civile, care pot să facă rău, aşa cum se vede şi la noi pe şosele. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă manieră de a preveni aceste atentate este o colaborare cât mai strânsă, mai ales între serviciile de informaţii şi cunoaşterea din timp şi prevenirea unor asemenea atacuri, pentru că în momentul în care se întâmplă nu mai sunt prea multe lucruri de făcut”, a spus Meleşcanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel