Anunț îngrijorător despre o celebră actriță și cântăreață

Cântăreața franceză Juliette Gréco, care a împlinit 89 de ani la începutul lunii februarie, a fost spitalizată joi la Lyon, existând "suspiciunea de accident vascular cerebral", informează AFP.

Juliette Gréco și-a sărbătorit la 7 februarie împlinirea a 89 de ani cu un concert pe scena pariziană Théâtre de la Ville, în fața unui public numeros.

Din primăvara anului 2015, cântăreața susține concerte în cadrul unui turneu de adio, dorind să treacă prin toate locurile emblematice ale carierei sale începute în 1949.

Acest turneu de adio, în cadrul căruia va concerta din nou la Paris în aprilie și decembrie, o va purta de asemenea prin Japonia și Marea Britanie, în luna iunie.

Muza existențialiștilor francezi, Jean-Paul Sartre și Boris Vian, Juliette Gréco și-a câștigat un loc în istoria cinematografiei cu rolul din serialul de televiziune realizat în 1965, "Belphégor", cunoscut la noi ca Fantomas.

În 2001, ea a suferit un atac de cord pe scenă în Montpelier oraşul său natal, se reface, și în 2002 susține campania prezidențială.

În 2009, neobosita Juliette Gréco s-a întors în mijlocul scenelor cu un nou album " Je me souviens de toit." ce cuprinde melodii scrise de nume ce reprezintă crème de la crème din scena muzicii franceze – Abd Al Malik, Olivia Ruiz, Maxime le Forestier, Brigitte Fontaine, Orly Chap, Christophe Miossec, Marie Nimier, Adrienne Pauly sau Valerie Vega.  

În 2012, artista a primit Legiunea de Onoare în rang de Comandor, iar în 2015 a fost recompensată cu Ordinul Naţional de Merit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel