COD PORTOCALIU  ANM, prognoza meteo specială pentru București. Vreme RECE. Alerte de Cod Galben și Cod Portocaliu/ HARTĂ

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală. Vara vine cu temperaturi maxime de doar 15 grade Celsius. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți după-amiază, o prognoză meteo specială pentru București, asta după ce astăzi, 1 iunie 2021, a plouat încontinuu în Capitală. 

Conform prognozei speciale pentru București, de astăzi, de la ora 16:00, până miercuri, 2 iunie 2021, la ora 10:00, se anunță vreme mai rece decât ar fi fost normal în această perioadă. 

Temperatură maximă de doar 15 grade în București, la început de iunie

Iată ce anunță ANM: 

”Vremea va fi rece pentru această perioadă. În cursul zilei de marți 1 iunie (în intervalul orar 8 - 16) a plouat continuu, iar cantitățile înregistrate la stațiile meteo au fost cuprinse între 10 și 20 l/mp. Până în dimineața zilei de miercuri (02 iunie) temporar va continua să plouă, astfel pe tot intervalul atenționat se vor totaliza cantități de apă de 30...35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.”

ANM, alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu

În vigoare, sunt și alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu, conform hărții ANM. 

Iată anunțurile meteorologilor: 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

”În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.” anunță ANM. 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi abundente

”În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...70 km/h.” anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel