ANM, prognoza meteo 9 februarie. COD GALBEN, avertizări

Foto Pexels
Foto Pexels

Meteorologii au emis atenţionări cod galben.

Meteorologii au emis două atenţionări cod galben de vânt puternic pentru opt judeţe, valabile pe parcursul următoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 55 km/h. Avertizarea este în vigoare până la ora 18.00.

Vânt puternic va fi și în județele Botoşani, Galaţi, Iaşi, Vaslui și în mai multe localități din Neamţ și Vrancea. Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h se vor semnala aici până la ora 17.00.

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marți de Administrația Națională de Meterorologie.

Săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și estice, dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28.02.2022 – 07.03.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel